testiranje-hdd-hard-diska

Testirajte vaš hard disk HDD

HD Sentinel je jedan od softvera koji je pokazao kao najbolje rešenje za zaštitu vaših podataka. HD Sentinel pokazuje tačno u procentima stanje vašeh Hard Diska i signalizira ukoliko je vaš hard disk neispravan.

Većina korisnika nikada nije testirala svoj hard disk. HD Sentinel je pouzdan mali programcic koji vam moze pomoci da saznate u kakvom je stanju vaš hard disk.

Procentualno samo ukoliko su Preformace i Health na 100% takav hard disk se smatra ispravnim.

Ukoliko su Preformance ili Health na 99% i manje takav HDD treba zameniti novim.

Preformance ili Health HDD kada padnu na 99% i manje takav hard disk pravi odredjene probleme kao sto su sporo podize sistem (a korisnici misle da je to od virusa), prilikom kopiranje podataka zna da prekine kopiranje.

Na slici ispod je primer hard diska koji nece da podigne sistem i njegov Health je na 13%. Sa takvog hard diska je jako tesko i sačuvati stare podatke.

Ukoliko primetite da je vaš HDD pao na 99% i manje odmah napravite kopiju vaših podataka. Takav HDD možete koristiti i dalje ali će on usporavati vaš računar sve više i više i praviće odredjene probleme u radu.

test hard diska

  • dobar dan, koliko se moze verovati ovom softveru? na mom hard disku pokazuje 4% healt, ali nikad ni jedini problem sa njim, niti ijedan simptom da nesto nije u redu.