mobilna-aplikacija-servis-maticne-ploce

Servis matične ploče

Servis matične ploče

Servis matične ploče kod laptopa je trenutno najzahtevniji i najteži posao. On zahteva preciznost iskustvo i veliko znanje u elektronici. Laptop Servis je prvi specijalizovan servis u Beogradu za servis matičnih ploča, koji se profesionalno bavi servisom od 2001. godine. Budite slobodni i pozovite Laptop Servis servisere ukoliko imate problem sa matičnom pločom. Oni će se potruditi da reše vaš problem.


Kvalitet popravke matične ploče :

Sama reč da dajemo garanciju od jedne godine na popravku matične ploče, dokazuje kvalitet naše usluge i iskustvo u elektronici.


Cena i garancija za popravku matične ploče:

Cena naših usluga je ista kao i u drugim servisima. Razlika je što mi dajemo na sve popravke jednu godinu garancije. Takodje je razlika u tome što mi stvarno radimo vise od 12 godina i bavimo se profesionalno elektronikom. Naš servis je otvoren u Septembru 2001 godine i od tada se aktivno bavimo elektronikom.


Problem na matičnim pločama

Rešavamo najzahtevnije probleme na matičnim pločama

Najčešći kvarovi:

 • Laptop se pali, ali crna sliku na ekranu.
 • Laptop se pali, ali daje neke tačkice na ekranu.
 • Laptop se ne pali (mrtav).
 • Laptop nece da napuni bateriju.
 • Laptop radi na bateriji, ali neće na punjaču.
 • Laptop radi, ali se posle određenog vremena sam ugasi.
 • Laptop se upali, ali pišti 2 – 3 – 7 – 8 – bipova.
 • Kada laptop stavite na punjač, malo zasvetli lampica za punjenje i ugasi se, a laptop je i dalje mrtav.
 • Laptop se upali ali se posle nekog vremena sam ugasi ili se restartuje.

Lampice svetle, ali se slika ne pojavljuje na ekranu (crno)

Ovo je jedan od čestih kvarova na laptopovima i takav problem ukazuje na problem sa grafičkom karticom, nekim drugim BGA čipom, problemom u štampi matične ploče, problemom u nedostatku napajanja određenog dela ploče…

 • Ovakav problem spada u najprecizniju i najzahtevniju popravku i treba se obratiti servisu laptopova koji se isključivo bave elektronikom.
 • Takođe, treba izbegavati male i srednje servisne centre, jer za ovakav posao je, osim znanja, potrebna i dosta skupa oprema kako bi popravka bila kvalitetna. Manji servisi koji nemaju takvu opremu se služe nekim prinudnim rešenjima. Oni na takvu popravku daju garanciju od 3 do 6 meseci, a takve popravke ne traju ni toliko.
 • Treba odabrati servis koji daje pisanu garanciju na popravku. Samim tim takav servis garantuje kvalitet popravke vašeg laptopa..

GARANCIJA NA SERVIS MATIČNE PLOČE JE 365 dana. CENA NA UPIT.


AC/DC  zamena konektora na matičnoj ploči

 • AC/DC problem se dešava na delu gde uključujete punjač u laptop. Posledica je čestog uključivanja i isključivanja punjača u laptop. Takav problem je rešiv kvalitetno jedino ukoliko se zameni novi, original džek u laptopu i ojača kvalitenim, srebrenim lemom.
 • ac dc konektor
 • Treba zaobilaziti servise koji takve delove popravljaju, a ne menjaju, jer stari deo koji se rasklimao je dosta oksidirao i samo učvršćivanjem tog dela tečnim kalajem ostaje unutra na lemovima dosta prljavštine. Ona će za opet kratko vreme, nagrizati lem i vama će se kroz 2 meseca desiti isti, možda i veći problem.
 • Treba obratiti pažnju, jer takav oštećen deo koji se rasklimao, a vi odlažete popravku, može da napravi dosta drugih kvarova na laptopu. Nameštanjem tog dela u određenu poziciju da se laptop puni, vi obezbeđujete mehanički kontakt sa matičnom pločom. Kontakt nije tolike jačine da na matičnu ploču dovece 4A prosečno, već 0.5A struje, gde dolazi do pregrevanja tog spoja. U nekim slučajevima i varničenja, tako da ostale komponente u laptopu to trpe do određene granice, a onda dolazi do kvara na matičnoj ploči i laptop se više ne pali.

GARANCIJA NA ZAMENU KONEKTORA JE 365 dana.

CENA: 3000din.


Zamena USB konektora na matičnoj ploči

usb iconUSB konektora na matičnoj ploči ima od 2 do 4 zavisno od modela laptopa, ukoliko se desi da se jedan od konektora rasklimao ili slomio unutra mi vam možemo zameniti nov usb konektor.

 • Vršimo zamenu svih modela usb konektora za sve modele laptopova.
 • Ugradjujemo iskljucivo originalne USB konektore.
 • usb 3.0

GARANCIJA NA ZAMENU USB KONEKTORA JE 365 dana.

CENA: 3000din.


Servis konektora tastature

 • Redak, ali komplikovan problem prouzrokovan mehaničkim oštećenjem..
 • konektor tastature
 • Oštećenje konektora za tastaturu je problem do kog dolazi nestručnim otvaranjem laptopa.
 • S obzirom da je konektor napravljen od plastike, a zakačen je sitnim, mašinskim lemljenjem na matičnoj ploči, za rešavanje ovog problema servis treba da poseduje industrijski uređaj min. ersa IR650a, kako bi zamenili konektor i stavili novi, kvalitetno i bez straha da tastatura neće raditi posle nekog vremena.
 • Laptop Servis matične ploče rešava takve probleme uspešno i imamo na stanju konektore za 99% laptopova na stanju.

GARANCIJA NA SERVIS KONEKTORA JE 365 dana.

CENA: 3000din.


Čišćenje matične ploče posle kontakta sa vodom, kafom, sokom, alkoholom…

Čišćenje matične ploče podrazumeva da se izvadi cela matična ploča iz laptopa. Sa matične ploče treba skinuti sve dodatne delove. Celu matičnu ploču potopljenu u hidrogen i elektro-razredjivač na bazi nitra treba staviti u ultrazvučnu kadicu oko pola sata. Četkicom precizno treba odstraniti, pod lupom, sve deliće oksida koje je napravila tečnost. Očišćenu ploču vratiti u hidromasažnu kadicu još 10 minuta sa elektro-razredjivačem i gelom za zaštitu širenja korozije. Sačekati da se matična ploča osuši. Posle sušenja treba uraditi dijagnostiku matične ploče i ukoliko ona nije ispravna popraviti je i lakirati celu zaštitnim lakom.

Pažnja: svi laptop servisi se reklamiraju da rade čišćenje matičnih ploča, ali zapravo ni sami ne znaju da je čišćenje matične ploče kompleksan posao koji zahteva specijalnu hemiju i aparaturu za čišćenje, pa samo tu ploču  97% alkoholom malo očiste i naplate vam nešto sitno i kažu da radi. Ali, što bi naš narod rekao: “Drži vodu dok majstori odu”. Vaš laptop radi, ali se posle nekoliko dana opet ugasi ili vam se dešavaju neke čudne stvari. To je razlog sto ploča nije očišćena kako treba i nije zaštićena, pa se oksid širi vremenom i pravi razne kvarove. Odlaskom kasnije u servis, majstor koji je čistio može samo da vam da dijagnostiku da nešto nije kako treba sa matičnom pločom. Ne pomišlja da je čisti, jer je to već uradio. A laptop i dalje ne radi. Nažalost, ta matična ploča nije više popravljiva.  Vi se pitate zašto, pa odete kod drugog majstora i opet gubite vreme i ništa.

Zašto ne treba popravljati matičnu ploču posle 48 sati?

Matična ploča koja je došla u dodir sa nekom tečnošću, a prošlo je više od 48 sati ili 2 dana, se sa elektroničke strane smatra nepopravljivom. Kada voda dođe u dodir sa bakrom, od koga su napravljeni svi vodovi na matičnoj ploči, dolazi do hemijskog procesa i na bakru se formira oksid zelene boje koji pravi kratke spojeve i izaziva kvarove. Taj proces traje oko 48 sati i ukoliko se ne sanira šteta i napravi zaštita, on se samo povećava i konstantno raste. Jedno čišćenje matične ploče je dosta zahtevnije od same popravke matične ploče. Kod popravke matične ploče možete da zaboravite neki kvar i matična ploča neće raditi. Ukoliko kod čišćenja zaboravite neki deo da očistite matična ploča će raditi. Međutim , posle nekoliko dana će se verovatno pokvariti, jer će oksid da napravi štetu na matičnoj ploči.

Cena čišćenja se kreće između 6000 dinara i 8000 dinara, zavisno od oštećenja na ploči. Treba uzeti u obzir da samo 1L hemijskog rastvora elektro-razređivača i hidrogena košta oko 5000 dinara, plus gel-sprej za lakiranje. Servisi koji ovu uslugu izvrše za manje od 5000 dinara nisu izvršili čišćenje kako bi trebalo i budite sigurni da kroz određeno vreme laptop neće raditi kako treba. Servis matične ploče je stručan posao i poverite ga našoj firmi.

servis maticne ploce

 • msi cr630 ne daje sliku na ekran takodje ni na externi ekran. kako je u pitanju stari laptop da li se isplati popravka, kolika bi bila cena okvirno?
  hvala

 • Fujitsu H920 laptop pali ne baca sliku koliko bi kostala dijagnostika i da li uioste radite ovu marku laptopa?

 • Poštovani, laptop je ACER Aspire V17 Nitro VN7-791G-71F0, ne startuje, pozadinsko svetlo tastature se
  brzo pali-gasi i ne reaguje ni na jednu komandu.

  • Nažalost bez pregleda uredjaja nismo u mogućnosti da preciziramo tačan kvar. Donesite vas uredjaj da uradimo preciznu dijagnostiku. Dijagnostika kvara je besplatna. Dijagnostika traje 45 minuta od kada donesete vaš uredjaj u servis.

 • Imam laptop HP ProBook 470 G5 i5-8250U radi i pali normalno ali radi usporeno, treba mu malo vise vremena da pokrene youtube ili kada pustim neki snimak sa telefona u 4k radi ukoceno. I jos jedan problem ima, baterija se puni kada je ugasen a kada je upaljen skoro da se ne puni. Zanima me da li moze i da li se isplati neka popravka?

  • Mi smo specijalizovan servis za popravku matičnih ploča i ukoliko mi ustanovimo da se vaša matična ploča ne može popraviti iz nekog razloga tek tada vam možemo dati cenu za novu matičnu ploču.
   Garancija na servis-popravku matične ploče kod nas je 1 god. Popravka traje 1 dan.

   Matična ploča je specifičan deo i nije moguće izvršiti proveru cene bez otvaranja laptopa i provere PN broja dela matične ploče koji se nalazi samo na ploči kada se otvori laptop. Imajte na umu da je nova matična ploca nekoliko puta skuplja od svake popravke, zapravo cena matične ploče se prosečno kreće oko 70% cene novog laptopa što je u mnogim slučajevima neisplativo kupiti novu matičnu ploču.

   Nažalost bez pregleda uredjaja nismo u mogućnosti da preciziramo tačan kvar. Donesite vas uredjaj da uradimo preciznu dijagnostiku. Dijagnostika kvara je besplatna. Dijagnostika traje 45 minuta od kada donesete vaš uredjaj u servis.