Toshiba ovlašćeni servis za Srbiju Beograd

toshiba ovlascen servis beogradToshiba servisni centar Beograd:

Zelimo da vas obavestimo da je Laptop Servis postao ovlašćen servis za toshiba uredjaje 2008 godine.

Toshiba podrška :

  • Original delovi
  • Besplatno preuzimanje i dostava Toshiba uredjaja
  • Besplatna dijagnostika kvara
  • Besplatno redovno čišćenje u garanciji

Šta treba da znate u vezi Toshiba laptopova?

Toshiba je jedna od najvećih kompanija za proizvodnju laptopova, ima proizvodni program koji obuhvata kućne kućne, biznis, gamer i profi korisnike.  Serije iz klase Satellite L, C, A,itd spadaju u kućne korisničke laptopove. Serije iz klase Qosmio i Satellite Pro spadaju u gamer i profi korisnike. Serije iz klase Tecra i Portage spadaju u biznis korisničke laptopove.

Toshiba laptopovi su pouzdani sa jednom od većih garancija za skoro sve modele laptopova. Toshiba ima najbolju korisničku podršku za laptopove koji su u garanciji.

Nas servisni centar za Toshibu rešava sve probleme kako hardverske tako i softverske, nezavisno da li je uredjaj u garanciji ili nije. Na stanju imamo original rezervne delove za sve modele Toshiba laptopova.

UKOLIKO IMATE NEKO PITANJE U VEZI VAŠEG TOSHIBA LAPTOPA, POSTAVITE NAŠIM TOSHIBA TEHNIČARIMA:

Toshiba Corporation – Profil kompanije, informacije, opis poslovanja, istorija, osnovne informacije o korporaciji Toshiba

Perspektive kompanije:
Osnovna predanost Toshiba Grupe: Mi, kompanije Toshiba Grupe, na osnovu naše potpune posvećenosti ljudima i budućnosti, odlučni smo da pomognemo da stvorimo viši kvalitet života za sve ljude i da uradimo svoj deo kako bismo osigurali taj napredak nastavlja unutar svjetske zajednice.

Posvećenost ljudima: Trudimo se da zadovoljimo potrebe svih ljudi, posebno naših klijenata, akcionara i zaposlenih, primenjujući napredne korporativne strategije dok sprovodimo odgovorne i odgovorne poslovne aktivnosti. Kao dobri korporativni građani, aktivno doprinosimo ostvarivanju ciljeva društva.

Predanost budućnosti: Stalnim razvojem inovativnih tehnologija koje se baziraju na polju elektronike i energije nastojimo stvoriti proizvode i usluge koji poboljšavaju ljudski život, a koji vode do prosperitetnog, zdravog društva. Stalno tražimo nove pristupe koji pomažu u ostvarivanju ciljeva svetske zajednice, uključujući i načine za poboljšanje globalnog okruženja.

Istorija korporacije Toshiba
Toshiba Corporation je jedan od najstarijih i najvećih proizvođača potrošačkih i industrijskih električnih i elektronskih proizvoda u Japanu. Pored pozicije vodećeg svjetskog proizvođača prijenosnih osobnih računala, Toshiba je među vodećim svjetskim proizvođačima poluvodiča i LCD-a. Više od 60% neto prodaje kompanije je izvedeno u zemlji, sa oko 16% iz Severne Amerike, 11% iz Azije (ne uključujući Japan) i 10% iz Evrope. Toshiba se smatra jednim od japanskih sogo denki, ili opštih električnih kompanija, grupa za koju se obično kaže da uključuje i Fujitsu, Hitachi, Mitsubishi Electric i NEC Corporation. Sa istorijom koja datira iz 19. veka i proizvodnom linijom koja se proteže od poluprovodnika i elektromedicinskih uređaja do potrošačke elektronike, kućnih aparata i nuklearnih elektrana, Toshiba je odigrala aktivnu ulogu u usponu Japana na čelu međunarodnog poslovanja.

Električni korijeni sa dva zupčanika

Toshiba je formirana kroz zajednicu dva proizvođača električne opreme iz 1939. godine, Shibaura Seisaku-sho (Shibaura Engineering Vorks) i Tokio Electric Compani, Ltd. Stariji od njih, Shibaura, je svoje korijene pratio do japanske prve prodavnice telegrafske opreme, Tanaka Seizo. -sho (Tanaka Engineering Vorks). Hisashige Tanaka, koji je nazvan “Edison of Japan”, osnovao je poslovanje 1875. Poslovna klima u kojoj je kompanija počela, međutim, bila je daleko od atmosfere u kojoj je kasnije djelovala. Krajem 19. veka, Japan je daleko zaostajao za Britanijom, Francuskom, Nemačkom i Sjedinjenim Državama u industrijskom razvoju. Opkoljen ekonomskim problemima koji su proizašli iz svrgavanja vlade Tokugave 1869. godine i ogromnog priliva uvezene robe i mehanizacije koja je ugrozila njenu mladu industriju, Japan je bio izložen kolonizaciji. Suočena sa zadatkom da ojača svoje nesigurne industrije, nova vlada je brzo reagovala.

U oktobru 1870. godine formirano je Ministarstvo industrije (Kobusho) i kasnije je djelovalo kao katalizator industrijskog razvoja zemlje. U pokušaju da integriše savremene tehnologije u Japan, vlada se koncentrisala na angažovanje inostranih inženjera, tehničara i naučnika koji bi uputili domaće inženjere da vode uvozne mašine; Vlada je takođe poslala svoje inženjere u inostranstvo da pregleda tehnike proizvodnje sa namerom da odabere mašine i proizvodne tehnike za upotrebu u japanskoj industriji.

Integraciju stranih tehnologija prvi je sproveo Tanaka Seizo-sho. Parni stroj od 1.300 konjskih snaga, kopiran iz nacrta engleskog partnera, uspješno je izgrađen u pogonu u Kanebu, Japan. Ovaj poduhvat je ubedio japanske industrijalce u njihov potencijal za tehnološki napredak kroz usvajanje strane tehnologije i njeno prilagođavanje domaćim vještinama i resursima.

Tanaka Seizo-sho je prihvatio ovaj koncept 1880-ih godina, utvrđujući da je plaćanje za tehnološko znanje najbrže sredstvo za unapređenje njegovih tehnoloških mogućnosti. Ova strategija pomogla je kompaniji da se proširi na proizvodnju transformatora, elektromotora i druge teške električne opreme u 1890-im.

Tokom ovog perioda, Tanaka Seizo-sho je otkrio i svoja otkrića, koja su proizvela prve hidroelektrane u Japanu 1894. Do 1902. godine sopstvene tehnološke mogućnosti kompanije proizvele su 150-kilovatni trofazni strujni dinamo za Arsenal u zalivu Iokosuka, označavajući jedan od početne transformacije sa stranih na japansku tehnologiju, i početak kompanijskog uspona na čelo međunarodnog poslovanja. Kompanija, koja je 1904. godine prihvatila ime Shibaura Seisaku-sho, razvila je prve rendgenske cevi u Japanu 1915. godine.

Dok su Shibaura i druge japanske korporacije rasle u snazi i povećavale svoje sposobnosti, one su bile duboko oslabljene dolaskom Prvog svjetskog rata. Kako je rat počeo, japanski proizvođači su bili odsječeni od Njemačke, Engleske i Sjedinjenih Država, glavnih dobavljača mašinama, industrijskim materijalima i hemikalijama, prisiljavajući ih da se okreću jedni drugima za neophodne materijale i mašineriju kako bi održali svoju mladu industriju živom. Međutim, teškoće tokom ovog perioda imale su dugoročne prednosti, jer su japansku industriju prisilile na samodovoljnost i otvorile put za industrijski napredak zemlje.

Shibaura je nastavio da raste u međuvremenu između svetskih ratova i 1939. se spojio sa Tokijskom električnom kompanijom. Tokio Electric je takođe osnovan pre početka 20. veka. Prvobitno poznata kao Hakunetsu-sha & Compani pre usvajanja naziva Tokio Electric 1899. godine, firma je osnovana 1890. godine od strane Dr. Ichisuke Fujioka i Shoichi Miioshi. Hakunetsu-sha se istakla kao prvi japanski proizvođač sijalica sa žarnom niti. Novopridružena kompanija, pod imenom Tokio Shibaura Electric Compani, uskoro je postala široko poznata kao Toshiba (kompanija je zvanično usvojila ime Toshiba Corporation 1978). Japanske inovacije prije Drugog svjetskog rata uključivale su fluorescentne svjetiljke i radar.

Cvetanje i posustajanje u poslijeratnom periodu

Tokom kasnih 1940-ih, Japan je brzo prešao iz perioda samoizolacije i samopouzdanja u period uglavnom dobronamjerne okupacije i zagovaranja. Uz pomoć japanske vlade i njenih građana, Američka uprava okupacije je pokrenula socijalne i ekonomske reforme i uložila sredstva u poslijeratna finansijska tržišta. Japanska dozvola za ulazak u međunarodnu trgovinsku zajednicu omogućila mu je pristup prekomorskim tržištima za industrijske proizvode i sirovine. Zasićenost sirovina koja je bila na raspolaganju u to vrijeme omogućila je Japanu da u potrebnim količinama po povoljnim cijenama nabavi neophodnu robu, a time i da povrati svoju finansijsku i industrijsku snagu.

U ovoj povoljnijoj klimi, Toshiba je ponovo počela da cveta. Dionice kompanije su prvi put uvrštene na Tokijskoj berzi i berzi u Osaki 1949. godine. Uz podršku moćne trgovačke kuće Mitsui grupe, finansijski status kompanije je bio dobro osiguran. Počevši od 1950-ih, Toshiba je pokrenula program za jačanje svoje konkurentnosti na domaćem i međunarodnom tržištu. Kompanija je 1952. godine proizvela prvu japansku opremu za emitovanje, 1954. godine lansirala prve digitalne računare u Japanu i 1959. godine razvila prve japanske mikrovalne pećnice.

Ipak, prošlo je neko vreme pre nego što moderne poslovne politike utiču na kompaniju na bilo koji suštinski način. Izvršni direktori kompanije Toshiba bili su kritikovani zbog njihovog krutog pridržavanja feudalnog sistema hijerarhije i statusa. Visoki zvaničnici održavali su labavo radno vrijeme i bili su daleko od bilo kakvog operativnog poslovanja. Neosporno razdvajanje nadređenog i njegovih podređenih učinilo je razmenu ideja praktično nemogućom. Da bi se smanjio teret odgovornosti za bilo koju izvršnu vlast, potrebni su brojni potpisi da bi se odobrio dokument. Tako je inovacija lako stajala u lancu birokratije.

Početkom šezdesetih godina, ovi unutrašnji problemi su bili otežani ekonomskom recesijom. Za godinu dana Toshiba je ostvario profit od 36 miliona na 13 miliona dolara. Da bi se zaustavila svaka daljnja erozija, radikalna promjena je bila u redu. Već drugi put u istoriji kompanije Toshiba kompanija je tražila autsajdera da pomogne bolnom poslu. Upravni odbor kompanije angažovao je Toshivo Doko da preuzme odgovornost za kompaniju. Doko je dobio priznanje kao arhitekta 1960. godine spajanja kompanije Ishikavajima Heavi Industries i kompanije Harima Shipbuilding & Engineering Compani, koja je formirala najvećeg brodograditelja na svijetu, IHI.

Kada se 1965. godine priključio Toshibi kao predsjednik, Doko je zadržao titulu predsjedavajućeg IHI-a. Kombinovani status činio je Doko vodećim japanskim industrijalcem. Ove dve kompanije su imale zajedničke interese pre nego što je Doko imenovan u Toshibi; IHI je posedovao preko deset miliona akcija u Toshibi, a Toshiba je kontrolisala preko četiri miliona akcija u IHI. Nakon što je Doko postao predsjednik, Toshiba je povećala svoj udio u IHI-u, dok su obje kompanije dijelile rukovodioce u svojim odborima i uspostavljale trgovinske sporazume. Ova razmena, keiretsu znak, ojačala je finansijsku sposobnost kompanije Toshiba.

Doko druge korektivne mere uključivale su smanjenje zavisnosti Toshibe od pozajmljenog kapitala. Ovome je pomogao i sporazum američke kompanije General Electric Compani da kupi sve kapitalne emisije kompanije Toshiba. Interes General Electrica za Toshibu datira još iz vremena prije Drugog svjetskog rata, ali se smanjio u međuvremenu. Ulaganje kapitala omogućilo je Toshibi da proširi i modernizuje svoje poslovanje.

Novi predsednik kompanije je takođe pokrenuo sveobuhvatnu kampanju za izvoz Toshiba proizvoda širom sveta. Osnivanjem nezavisnih odeljenja, kompanija bi mogla bolje da olakša izvoz potrošačke i industrijske robe. Zaključeni su veliki ugovori sa američkim kompanijama za izvoz generatora, transformatora i motora, kao i televizora i kućnih aparata.

Ostali napori uloženi u racionalizaciju imali su oblik proširenja prodajnih snaga, zapošljavanja novog rukovodstva i konsolidacije poslovanja. Do 1967. Toshiba je kontrolisala 63 podružnice i zaposlila više od 100.000 ljudi; kompanija je rangirana kao najveći proizvođač elektronike u Japanu i četvrta po veličini kompanija u zemlji. Međutim, u svetlu dramatične ekspanzije takvih domaćih konkurenata kao što su Soni Corporation i Hitachi 1970-ih, performans Toshibe se generalno smatrao osrednjim.

Naglašavanje poluprovodnika, računara i potrošačke elektronike 1980-ih

Godine 1980, novi predsjednik, Shoichi Saba, donio je obnovljenu energiju kompaniji. Obučen kao inženjer elektrotehnike, Saba je uložio ogromne resurse u istraživanje i razvoj, posebno u oblasti poluprovodnika, računara i telekomunikacija. U oktobru 1984, Toshiba je oformila Laboratoriju za informacione i komunikacione sisteme za razvoj i integraciju proizvoda za automatizaciju kancelarija. Iste godine, Toshiba je bila odgovorna za prvi satelit na svetu koji je direktno emitovan. Investicije kompanije u istraživanje i razvoj se isplatile 1985. godine, kada je Toshiba pobedila na globalnoj trci za razvoj prvog megabajtnog DRAM memorijskog čipa. Do 1987. godine kompanija je proizvodila skoro polovinu svjetskih 1 megabajtnih čipova.

Korišćeni u opremi od stereo uređaja do računara, poluprovodnici su ubrzo postali važan deo Toshibinog portfolija. Samo u 1986, Toshibina postrojenja za poluprovodnike doživjela su povećanje od 55% zbog ugovora u Francuskoj i Zapadnoj Njemačkoj, kao i rastuće domaće potražnje. Po prvi put u svojoj istoriji, Toshiba je nadmašila svog najbližeg konkurenta, Hitachi, da postane drugi najveći proizvođač poluprovodnika na svijetu, iza korporacije NEC.

Zajednička ulaganja i ugovori sa japanskim i stranim korporacijama olakšali su razmjenu tehnologija. Toshiba je 1986. godine ušla u zajedničko preduzeće sa kompanijom Motorola za proizvodnju japanskih kompjuterskih memorija i mikroprocesora. Dve kompanije su se uključile u zajednički razvoj mikroračunara i memorijskih čipova zasnovanih na razmeni tehnologije, a takođe su razvili proizvodni pogon u Japanu. Napori ovog tipa olakšali su razvoj sistema za prepoznavanje glasa i digitalnih sistema za privatne centrale (PBKS), koji prenose telefonske pozive unutar privatnih zgrada. Zahvaljujući sporazumu sa AT&T iz 1986. godine, Toshiba je počela da prodaje ove sisteme širom Japana, kao i da pomaže korporaciji sa tehnološkim uvidom.

Iste godine, Toshiba je sklopila ugovor sa IBM-om o prodaji računara opšte namene na domaćem tržištu. Kroz ovaj aranžman, Toshiba je na tržište plasirala svoju komunikacijsku opremu sa kompjuterima IBM-a u Japanu, prodajući vladinim agencijama, lokalnim vlastima i drugim institucijama na koje je IBM (kao strani interes) ranije bio blokiran. Dodatni marketinški ugovor sa IBM-om predstavio je prvi laptop PC kompatibilan sa računarom, TJ3100, u Japan, i naišao je na veliki uspeh. Do 1991. godine Toshiba je osvojila više od jedne petine tržišta laptop računara.

Područje za koje je Toshiba postala najpoznatija bila je podjela potrošačkih proizvoda, koja je rasla ubrzanim tempom osamdesetih godina kroz akviziciju i inovacije. U aprilu 1984. godine Toshiba je reorganizovala proizvodne, marketinške i istraživačke i razvojne delove svojih video i audio proizvoda, ugrađujući ih u jednu centralizovanu lokaciju. Dok je prodaja standardnih potrošačkih proizvoda, kao što su videorekorderi, kompaktni disk plejeri, televizori i lični kasetofoni, nastavila da raste, Toshiba je brzo počela da kapitalizuje i na novim tržištima. 1986. godine kompanija je ušla na tržište kućnih video zapisa, stvarajući podružnicu u potpunom vlasništvu i uvodeći 110 novih video naslova na japansko tržište. Iste godine potpisala je sporazum o isporuci kablovske opreme američkoj korporaciji za televiziju i komunikacije.

Iako je Toshiba najpoznatiji u Americi zbog svojih kompjuterskih i potrošačkih proizvoda, imao je širok spektar dodatnih poslovnih poduhvata. Među japanskim korporacijama, Toshiba je bila lider u proizvodnji napredne medicinske elektronske opreme. Godine 1986. korporacija je pokrenula nabavku hemijskih analizatora krvi, koji se koriste za otkrivanje bolesti jetre i bubrega, Allied Corporation, vodećem američkom proizvođaču hemikalija. Ostala dostignuća ukazuju da je Toshiba tehnološko predviđanje u rješavanju globalnih i domaćih problema. Toshiba je počela proizvodnju opreme za obogaćivanje uranovog goriva za upotrebu u nuklearnim elektranama, što predstavlja važan korak ka kupovini domaće opskrbe nuklearnim gorivom.

Ovi veliki uspjesi ostvareni pod Shoichi Sabom bili su zasjenjeni skandalom iz 1987. koji je uključivao Toshiba Machine, podružnicu koja je bila u vlasništvu Toshibe. Prema izvorima iz Vašingtona, podružnica je prodala opremu za podmazivanje zvuka tadašnjem komunističkom Sovjetskom Savezu. Oprema je otežala otkrivanje i primorala NATO da modernizuje opremu za otkrivanje protiv podmornica. Dok je Toshiba tvrdila da nije u stanju da kontroliše svakodnevno poslovanje zavisnog preduzeća, prodaja je prekršila zapadni zakon o prodaji tehnološki napredne opreme komunističkim zemljama. Dva direktora u podružnici koja je pod istragom uhapšena su, a četiri najviša zvaničnika podnela su ostavke. Japanska vlada zabranila je podružnici da godinu dana izvozi proizvode u Sovjetski Savez i ukine svoje pravo da sponzoriše vize za osoblje koje putuje iz zemalja istočnog bloka. Usred rastućih protesta u Japanu i Sjedinjenim Državama, predsjednik Toshibe Sugichiro Vatari objavio je javno izvinjenje Sjedinjenim Državama. Zatim, 1. jula 1987, i Vatari i predsednik Shoichi Saba podneli su ostavke korporacije Toshiba nakon glasanja američkog Senata o zabrani uvoza Toshibinih proizvoda tri godine. Joichi Aoi, bivši viši izvršni potpredsjednik, preuzeo je predsjedništvo Toshibe.

Ironično, anti-japansko raspoloženje potaknuto ovom epizodom možda je revitaliziralo moral u Toshibi. Možda da bi nadoknadio gubitak američkog tržišta, predsednik Aoi je vodio energetsku ekspanziju kompanije na globalna tržišta. U kasnijim godinama 1980-ih, Toshiba je počela da nudi svoju tehnologiju integrisanih kola kineskoj korporaciji za uvoz i izvoz elektronike kako bi pomogla u razvoju televizijske produkcije. Zajedničko ulaganje iz 1991. godine sa General Electric-om doprinijelo je ovim naporima, sa posebnim naglaskom na velike kućne aparate. Kompanija je takođe dobila ugovor vredan 12 milijardi evra za izgradnju pogona za sklapanje televizije u boji u Rusiji, što je označilo prvi sporazum Moskve ove vrste sa japanskom kompanijom. Tako, uprkos gubitku od 5 milijardi funti kao rezultat američkog embarga, neto prihod kompanije je gotovo udvostručen, sa 61 milijardu u 1987. na 121 milijardu 1990. Toshibin fiskalni trijumf je ograničen imenovanjem predsednika iz 1991. godine Joichi Aoi je glavni izvršni direktor ove godine u Aziji.

Restrukturiranje u teškim devedesetim

Ali sa novom decenijom došli su novi ekonomski imperativi, posebno oni koji su nastali zbog globalne recesije i rastuće vrednosti jena. Dok su Toshibini godišnji prihodi u suštini ostali nepromijenjeni od 1990. do 1994., profit elektroničkog diva opao je za više od 90 posto na 12 milijardi, što je najniži nivo u više od jedne decenije.

Predsednik Toshiba Aoi i predsednik Fumio Sato koristili su različite strategije u nadi da će preokrenuti taj kurs. Reorganizacija iz 1993. godine bila je usmerena na podsticanje interakcije i fleksibilnosti među stotinama operacija kompanije. U skladu sa trendovima u industriji, lideri su radili na skraćivanju ciklusa razvoja proizvoda, nižim troškovima proizvodnje i pažljivijem nadziranju zahtjeva potrošača. Oni su takođe pokrenuli daljnju diverzifikaciju Toshibine linije potrošačkih proizvoda, od čega je 50 posto još uvijek u boji televizora. Kompanija je radila na tome da naglasak prenese na proizvode visokog potencijala kao što su mobilne komunikacije, multimedija i mobilna elektronika. Međutim, u svim tim promjenama, kompanija je planirala da nastavi svoje liberalno korištenje strateških saveza na obostranu korist.

Jedan od ključnih saveza kompanije početkom devedesetih bio je sa Time Varner Inc. Godine 1992. Toshiba je potrošila 500 miliona dolara za 5,6% udjela u Time Varner Entertainmentu, podružnici Time Varnera koji je posedovao sisteme kablovske televizije, Home Bok Office i Varner Bros. studios. Dve kompanije su počele da razvijaju industrijski standard za DVD-ove, ili digitalne video-diskove, diskove slične CD-u koji mogu da reprodukuju celovečernje filmove za reprodukciju na televizijskim ekranima preko igrača. Do sredine devedesetih, Toshiba / Time Varner format je postao industrijski standard, koji je nadmašio konkurentski format koji su razvili Soni i Philips. Toshiba je 1996. godine predstavila svoje prve DVD uređaje i DVD pogone za računare, čime je postala prva kompanija koja je to učinila. U drugom savezu sa američkom firmom, Toshiba i IBM su se dogovorili da će potrošiti 1,2 milijarde dolara za izgradnju pogona u Sjedinjenim Državama gdje će biti napravljeni 64-megabitni DRAM memorijski čipovi.

U junu 1996. godine Taizo Nishimuro je preuzeo funkciju Toshiba. Sa iskustvom u marketingu i multimediji Nishimuro je postao prvi šef koji nije imao inženjersku pozadinu. Novi predsjednik se već suočio s poteškoćama u suočavanju s japanskom ekonomijom u dugotrajnoj stagnaciji, situaciji koja je ubrzo poprimila posljedice azijske ekonomske krize, koja je izbila sredinom 1997. godine. Sektori potrošačke elektronike i poluprovodnika kompanije, suočeni sa žestokom međunarodnom konkurencijom, bili su pogođeni oštrim padom cijena i potražnje. Kao rezultat toga, za fiskalnu godinu koja je završila u martu 1999, Toshiba je pretrpela svoj prvi neto gubitak u 23 godine, gubitak u ukupnom iznosu od 13,9 milijardi funti (112,9 miliona dolara).

U septembru 1998, čak i pre nego što su objavljeni turobni rezultati, Toshiba je predstavila višegodišnji plan restrukturiranja koji je bio radikalan prema japanskim standardima. Oko 6.500 radnih mesta bi se skratilo do marta 2000. godine zbog smanjenja troškova i smanjenja broja zaposlenih. Najdramatičnije promene bile su opsežno restrukturiranje poslovanja. Kompanija je počela da stavlja neke od svojih perifernih preduzeća u zajednička ulaganja sa drugim firmama. U januaru 1999. godine, njegova podružnica u proizvodnji stakla (direktni potomak jedne od kompanija koja osniva žarulju kompanije) spojena je sa podružnicom kompanije Asahi Glass. Još jedan od početnih poslovnih oblasti kompanije Toshiba, električni motori, bio je predmet još jednog povezivanja u istom mjesecu, kada su kompanija i Mitsubishi Electric spojili svoje velike elektromotorne divizije u zajedničko poduzeće pod nazivom TMA Electric Corporation. U oblasti operacija nuklearnog goriva, Toshiba se pridružila kompaniji General Electric i Hitachiju u formiranju globalnog nuklearnog goriva u januaru 2000. godine. Još jedno zajedničko preduzeće je osnovano sa kompanijom Carrier Corporation iz Sjedinjenih Država u oblasti klima uređaja. Toshiba je takođe prodala određene noncore jedinice, kao što je to slučaj sa kućnim automatizovanim bankomatima, koje je kupio Oki Electric Industri Co., Ltd. u aprilu 1999. godine.

Drugi ključni potez bio je reorganizacija 15 divizija kompanije u osam poslovnih grupa (ili „internih kompanija“), od kojih je svaka dobila više nezavisnosti i autonomije. Nova struktura je dizajnirana da ubrza donošenje odluka u onome što je bila prilično birokratska kompanija, i iz istog razloga veličina upravnog odbora firme je smanjena sa 34 na 12. Broj podružnica i filijala takođe je drastično smanjen sa Oko 1.000 do 300. U cilju da se veći naglasak stavi na profitabilnost korporacije, Toshiba je počela da povezuje platu izvršne vlasti sa performansama. U drugom potezu kako bi se povećala profitabilnost, kompanija je na širokoj osnovi usvojila pristup kvalitetom Sik Sigma koji je proslavio General Electric i njegov dugogodišnji šef, Jack Velch, što je dovelo do uštede troškova od 1,3 milijarde dolara do 2000. godine. usredsređen na inženjere, i gde su inženjeri u osnovi dizajnirali proizvode za sebe, novi naglasak je stavljen na razvoj novih proizvoda koje pokreće korisnik.

Usred implementacije ove sveobuhvatne reorganizacije, Toshiba je pretrpela potencijalno veliki zaostatak kada je odlučila riješiti tužbu u klasi koja je pokrenuta protiv kompanije u Sjedinjenim Državama zbog navodno neispravnog disketnog pogona koji se koristi u više od pet miliona Toshiba laptop računari. Iako je Toshiba porekao da je odgovoran za problem i rekao da nema dokaza da su neki podaci izgubljeni ili korumpirani zbog problema, Nishimuro je odlučio riješiti tužbu, strahujući da bi sudsko suđenje moglo rezultirati presudom koja se približava 10 milijardi dolara. – potencijalno bankrotiranje kompanije. Kompanija je dakle pristala na poravnanje u iznosu od 1,1 milijardu dolara u oktobru 1999. godine i bila je oštro kritikovana u nekim od tih krugova zbog prebrzog “spuštanja”.

Poravnanje je dovelo do toga da je kompanija objavila novi gubitak za godinu koja je završila u martu 2000. – neto gubitak od 28 milijardi (264,2 miliona dolara). U junu 2000. Nishimuro je postao predsjednik Toshibe, dok je Tadashi Okamura preuzeo dužnost predsjednika i izvršnog direktora. Okamura, koja je takođe imala iskustvo u marketingu, bila je zadužena za opširnu grupu za informacione i industrijske sisteme i usluge, koja je uključivala sve, od opreme za telekomunikacije i kontrolnih sistema do medicinskih sistema i liftova i pokretnih stepenica. Pod rukovodstvom Okamure, Toshiba je nastavila da stavlja neredovne kompanije u zajednička ulaganja, uključujući punjive baterije, liftove i satelite. Problematični i rizični poluprovodnički sektor takođe je bio ciljan za saveze, uključujući i povezivanje sa glavnim rivalom Fujitsuom.

Kako se 2000. i 2001. godine vraćala na profitabilnost, 125-godišnja Toshiba je gledala u budućnost sa povećanim naglaskom na informacionu tehnologiju i fokusom na nekoliko oblasti unutar tog sektora: medijske kartice, mobilne aplikacije, umrežene kuće aparati, usluge digitalnog emitovanja, Internet usluge i elektronski uređaji za automobil. Posvećujući više resursa ovim novim oblastima, Toshiba se nadao da će se postaviti na bržu i profitabilniju stazu rasta početkom 21. veka.

Glavne podružnice: Kitsuki Toshiba Electronics Corporation; Kiodo Building Corporation; Toshiba Building & Lease Co., Ltd .; Toshiba Chemical Corporation (57%); Toshiba Device Corporation; Toshiba Engineering Corporation; Toshiba Home Technologi Corporation; Toshiba Lighting & Technologi Corporation; Toshiba Plant Kensetsu Co., Ltd. (56%); Toshiba TEC Corporation (50%); Toshiba America Consumer Products, Inc. (USA); Toshiba America Electronic Components, Inc. (USA); Toshiba America Information Sistems, Inc. (USA); Toshiba America, Inc. (USA); Toshiba Displai Devices Inc. (SAD); Toshiba International Corporation (SAD); Toshiba (UK) Ltd .; Toshiba Europe GmbH (Nemačka); Toshiba Electronics Malaisia Sdn. Bhd .; TEC Singapore Electronics Pte. Ltd.

Glavni konkurenti: Hevlett-Packard Compani; Soni Corporation; International Business Machines Corporation; Hitachi, Ltd .; Fujitsu Limited; Compak Computer Corporation; Mitsubishi Electric Corporation; NEC Corporation; Matsushita Electric Corporation; Dell Computer Corporation; Samsung Group; Gatevai, Inc .; Sun Microsistems, Inc .; Sharp Corporation; SANIO Electric Co., Ltd .; Pioneer Corporation; Daevoo Group; Intel Corporation; Lucent Technologies Inc .; Nokia Corporation; Telefonaktiebolaget LM Ericsson; Koninklijke Philips Electronics NV; General Electric Compani.

Hronologija
Ključni datumi:
1875: Hisashige Tanaka osniva prvu prodavnicu telegrafske opreme u Japanu, Tanaka Seizo-sho.
1890: Hakunetsu-sha & Compani je osnovan kao prvi japanski proizvođač sijalica sa žarnom niti.
1899: Hakunetsu-sha je preimenovan u Tokio Electric Compani, Ltd.
1904: Tanaka Seizo-sho je preimenovan u Shibaura Seisaku-sho.
1939: Tokio Electric i Shibaura se spajaju u Tokio Shibaura Electric Compani, Ltd.
1949: Deonice kompanije su prvo uvrštene na berzi u Tokiju i Osaki.
1954: Kompanija proizvodi prve japanske digitalne računare.
1978: Kompanija je preimenovana u Toshiba Corporation.
1985: Toshiba razvija prvi megabajtni DRAM memorijski čip.
1986: Kompanija počinje proizvoditi lap računare.
1987: Prodaja opreme za podmorsku zvučnu izolaciju tadašnjem komunističkom Sovjetskom Savezu od strane podružnice koja je bila u vlasništvu Toshibe dovodi do glasanja američkog Senata kojim se zabranjuje uvoz proizvoda Toshiba tri godine i ostavka predsjednika i predsjednika kompanije.
1995: Toshiba, u partnerstvu sa Time Varnerom, razvija format DVD-a koji postaje industrijski standard.
1996: Kompanija predstavlja svoje prve DVD plejere i DVD pogone za računare.
1998: Pokrenuto je veliko restrukturiranje.
1999: Toshiba rešava američku tužbu za klasnu akciju zbog navodno neispravnog disketnog pogona u svojim laptopima, pristajući da plati 1,1 milijardu dolara.
Additional Reference Abrahams, Paul, “Toshiba Soars kao duboko restrukturiranje Bites,” Financial Times, 9. novembar 1998, str. 25. Abrams, Judith, “Toshiba Eies Nev Media Frontier”, Dealerscope Merchandising, jul 1994., str. 24-25.Brull, Steven V., i Andi Reinhardt, “Toshiba Digital Dreams,” Business Veek, 13. oktobar 1997, str. 76 & plus; .Carlton, Jim, ‘Toshibina američka laptopova jedinica bori se za povratak izgubljenog terena,’ Vall Street Journal, 8. februar 1999, str. B4.Eisenstodt, Gale, ” Mi smo sretni ”, Forbes, 8. maj 1995, str. 44. Fulford, Benjamin, ‘Gadget Colossus’, Forbes, 8. januar 2001, str. 238-40. Guth, Robert A., ‘Kako je Japan Toshiba dobio svoj fokus nazad,’ Vall Street Journal, 28. decembar 2000, str. A6, A7 .——, ‘Toshiba planira strateški pomak u brzom rastu,’ Vall Street Journal, 17. februar 2000, str. A12.Holioke, Larri, ‘Kako su Toshibini laptopovi ponovo uzeli visine,’ Business Veek, 16. januar 1995, str. Džonston, Bob, ‘Industrija: brz kao blic,’ Ekonomski pregled na dalekom istoku, 7. januar 1993, str. 57. Keeenan, Faith i Peter Landers, ‘Staggering Giants,’ Far Eastern Economic Reviev, 1. april 1999, str. 10-13.Kunii, Irene M., ‘Toshiba pokušava ponovo pokrenuti,’ Business Veek, 24. jul, 2000, str. 26.Landers, Peter, ‘Broken Up: Najveći japanski igrači postaju ozbiljni u vezi sa restrukturiranjem,’ Far East Economic Reviev, 11. februar 1999, str. 50.Mijer, Ričard, “Snaga napetosti, finansijski svet, 3. april 1990., str. 42-46.”, “Azijski CEO godine: Joichi Aoi iz Toshibe -” Mi samo ostajemo sa To, ” Finansijski svet”, 15. oktobar 1991., str. 50-54. Pastor, Andi i Peter Landers, “Toshiba se slaže sa rešenjem o prenosivim računarima”, Vall Street Journal, 1. novembar 1999., str. A3.Sato, Kazuo, izd., Industrija i biznis u Japanu, Nev Iork: Croom Helm, 1980.Schlender, Brenton R., ‘Kako Toshiba stvara saveze, Fortune, 4. oktobar 1993, str. 116-20. Tanzer, Andrev, “Čovjek Toshiba se suočio sa sušenjem”, Forbes, 7. septembar 1987, str. 96-98.Uchida, Michio, “Toshiba se vraća nazad,” Tokio Business Todai, juni 1989, str. 14-19. Ioung, Levis H., ‘Zašto Toshiba voli komponentni biznis,’ Electronic Business Buier, decembar 1994, str. 52-56.

Podrzani modeli laptopova:
Libretto
Libretto W100Netbook
NB100
NB200
NB250
NB300
NB305
NB500
NB505
NB510
NB520
NB550DPortégé
Portégé A600
Portégé M500
Portégé M700
Portégé M800
Portégé M900
Portégé R30
Portégé R500
Portégé R600
Portégé R700
Portégé R830
Portégé R930
Portégé T110
Portégé T130
Portégé T210
Portégé T230
Portégé Z10t
Portégé Z30
Portégé Z830
Portégé Z930

Satellite
Satellite A300
Satellite A665
Satellite B40
Satellite C40
Satellite C40-B
Satellite C40D
Satellite C40D-B
Satellite C50
Satellite C50-B
Satellite C600
Satellite C640
Satellite C640D
Satellite C650
Satellite C660
Satellite C800
Satellite C800D
Satellite C840
Satellite C850
Satellite C850D
Satellite E200
Satellite E300
Satellite L310
Satellite L40
Satellite L40-B
Satellite L40D
Satellite L50
Satellite L50-B
Satellite L500
Satellite L50D-B
Satellite L510
Satellite L630
Satellite L635
Satellite L640
Satellite L640D
Satellite L645
Satellite L645D
Satellite L650
Satellite L655
Satellite L730
Satellite L735
Satellite L740
Satellite L740D
Satellite L745
Satellite L750
Satellite L755
Satellite L830
Satellite L840
Satellite L840D
Satellite L850
Satellite M30 Special Edition
Satellite M300
Satellite M500
Satellite M645
Satellite M840
Satellite NB10
Satellite NB10t
Satellite P50
Satellite P50-B
Satellite P50t
Satellite P50t-B
Satellite P745
Satellite P755
Satellite P840
Satellite P840t
Satellite P850
Satellite S40Dt
Satellite S40t
Satellite U400
Satellite U40t
Satellite U840
Satellite U840W
Satellite U920t
Satellite U940

Satellite A Series
Satellite A300 | PSAG0E | PSAG4E | PSAG8E | PSAGCE | PSAGGE | PSAGLE | PSAGQE | PSAGUE | PSAJ0E | PSAJ4E | PSAJGE
Satellite A300D | PSAH8E | PSAHCE | PSAK0E | PSAK4E | PSAK8E | PSAKCE | PSAKGE | PSAKLE
Satellite A350 | PSAL6E | PSALWE
Satellite A350D | PSALEE | PSALME
Satellite A500 | PSAM0E | PSAM3E | PSAR3E | PSAR6E | PSAR9E
Satellite A500D | PSAN3E | PSAS9E
Satellite A660 | PSAW0E | PSAW3E | PSAW9E
Satellite A665 | PSAW3E | PSAW9E

Satellite B Series
Satellite B40-A | PSM4SV

Satellite C Series
Satellite C40-B | PSCKGE
Satellite C40-C | PSCRJE | PSCRLE
Satellite C40D-C | PSCRNE
Satellite C50-A | PSCFEF | PSCFEV | PSCFGV | PSCG6E | PSCG6F | PSCG6R | PSCG6V | PSCG8E | PSCG8F | PSCG8R | PSCG8V | PSCGAE | PSCGAR | PSCGAV | PSCGCE | PSCGCR | PSCGCV | PSCGJF | PSCGJV | PSCGLV | PSCGNE | PSCGNR | PSCGNV | PSCGQF | PSCGQV | PSCJEE | PSCJEF | PSCJGE | PSCJGF | PSCJGV | C50-A-156
Satellite C50-B | PSCLGE | PSCLGF | PSCLJE | PSCLJV | PSCLUE | PSCLUF | PSCLUV | PSCLWE | PSCLWV | PSCMLE | PSCMLF | PSCMLV | PSCMNE | PSCMNF | PSCMNV
Satellite C50D-A | PSCGWE | PSCGWF | PSCGWR | PSCGYE | PSCGYV | PSCH2E | PSCH2R | PSCH4E | PSCHNE | PSCHNF | PSCHQE | PSCHQV
Satellite C50D-B | PSCMYE | PSCMZE | PSCMZV | PSCN4E | PSCN5E | PSCN5V
Satellite C50DT-A | PSCHWE
Satellite C50T-A | PSCF6E | PSCF6V | PSCFAV | PSCFNV
Satellite C50T-B | PSCLLE | PSCMQE
Satellite C55-A | PSCG6E | PSCG8E | PSCGAE | PSCGCE | PSCGJE | PSCGLE | PSCGNE | PSCGQE | PSCGQE | PSCJEE | PSCJGE
Satellite C55-B | PSKSSV | PSKT4F | PSKT4V | PSKT4V | PSKT6V | PSKTAV | PSKTCV | PSKTGV | PSKTJV | PSKTWV
Satellite C55-C | PSCP6E | PSCP7E | PSCPAE | PSCPBE | PSCPEE | PSCPFE | PSCPJE | PSCPKE | PSCPNE | PSCPPE
Satellite C55D-A | PSCGWE | PSCGYE | PSCH2E | PSCH4E | PSCHNE | PSCHQE
Satellite C55D-B | PSKUDV
Satellite C55D-C | PSCQEE | PSCQJE
Satellite C55DT-A | PSCHWE
Satellite C55T-A | PSCF6E | PSCFAE | PSCFJV
Satellite C640 | PSC00E | PSC02E | PSC2NE | PSC2QE | PSC2SE | PSC2UE | PSC2WE | PSC2YE
Satellite C650 | PSC08E | PSC10E | PSC12E | PSC14E | PSC2EA
Satellite C650D | PSC16E | PSC18E
Satellite C660 | PSC0LE | PSC0NE | PSC0QE | PSC0QF | PSC0QV | PSC0SE | PSC0SV | PSC1GE | PSC1JE | PSC1LE | PSC1LF | PSC1LR | PSC1LV | PSC1NE | PSC1NF | PSC1NR | PSC1NV | PSC1QE | PSC1QR | PSC1SE | PSC1SR | PSC1SV
Satellite C660D | PSC0UE | PSC0WE | PSC1YE | PSC1YR | PSC1YV | PSC20E | PSC20R | PSC20V | PSC22E | PSC24E
Satellite C670 | PSC3LE | PSC3NE | PSC3QE | PSC3SE | PSC3UE | PSC3WE | PSC3WR | PSC3YE | PSC40E | PSC40R
Satellite C670D | PSC4AE | PSC4CE
Satellite C70-A | PSCE2E | PSCE4E | PSCE6E | PSCE6R | PSCE8E | PSCEAE | PSCEEE | PSCEER | PSCEGE
Satellite C70-B | PSCL4E | PSCL8E | PSCNQE | PSCNUE
Satellite C70-C | PSCSAE | PSCSEE | PSCSJE | PSCSLE
Satellite C70D-A | PSCENE | PSCENR | PSCEQE
Satellite C70D-B PSCLCE | PSCLEE
Satellite C70D-C | PSCSWE
Satellite C75-A | PSCE2E | PSCE4E | PSCE6E | PSCE8E | PSCEAE | PSCEEE
Satellite C75D-A | PSCENE
Satellite C75T-A | PSCE2E
Satellite C840 | PSC6AV | PSC6EV
Satellite C850 | PSCBWE | PSCBWF | PSCBWR | PSCBWV | PSCBYE | PSCBYF | PSCBYR | PSCBYV | PSKC8E | PSKC8E | PSKC8R | PSKC8V | PSKCAE | PSKCAF | PSKCAR | PSKCAV | PSKCCE | PSKCCF | PSKCCR | PSKCCV | PSKCEE | PSKCER | PSKCEV
Satellite C850-B | PSCBWV
Satellite C850-F | PSCBWF
Satellite C850D | PSC9SE | PSC9SR | PSC9SV | PSC9UE | PSC9UV | PSC9WE | PSC9WR | PSCC2E | PSCC2R | PSCC4E | PSCC4R | PSCC6E | PSCC8E | PSKCYE
Satellite C855 | PSCBWE | PSCBYE | PSKC8E | PSKCAE | PSKCCE | PSKCEE
Satellite C855D | PSC9SE | PSC9UE | PSC9WE | PSC9YE | PSCC2E | PSCC4E | PSCC6E | PSCC8E | PSKCYE | PSKD4E | PSKD6E
Satellite C870 | PSC8AE | PSC8AR | PSC8CE | PSC8CR | PSC8EE | PSC8ER | PSC8GE | PSCBAE | PSCBAR | PSCBCE
Satellite C870-E | PSCBAR | PSCBCR
Satellite C870D | PSC8SE | PSCA2E | PSCA4E | PSCBEE | PSCBGE
Satellite C875 | PSC8AE | PSC8EE | PSCBAE | PSCBCE
Satellite C875D | PSC8SE | PSCA2E | PSCBEE | PSCBGE
Satellite CL10-B | PSKVEE
Satellite CL10W-B | PSKVQE

Satellite Click Mini series
Satellite Click Mini L9W-B | PDW0FE

Satellite L Series
Satellite L10W-B | PSKVUE | PSKVUV
Satellite L300 | PSLB0E | PSLB2E | PSLB8E | PSLBCE |
Satellite L300D | PSLBGE | PSLD0E | PSLC8E | PSLCCE | PSLCGE
Satellite L30W-B | PSDM2E | PSDM5E
Satellite L350 | PSLD0E | PSLD2E | PSLD4E | PSLD8E | PSLDCE | PSLDGE
Satellite L350D | PSLDGE | PSLE0E | PSLE4E | PSLE8E | PSLEGE
Satellite L40-A | PSKH6E | PSKHAE | PSKHAV | PSKHEV | PSKHSE
Satellite L40-B | PSKQEV
Satellite L40T-A | PSKH6E | PSKHAE | PSKHAV
Satellite L40t-B | PSKQJF | PSKQJV
Satellite L450 | PSLY0E | PSLYCE
Satellite L450D | PSLY5E | PSLYEE
Satellite L50-A | PSKJNE | PSKJJE | PSKJNF | PSKJNR | PSKJNV | PSKJQE | PSKJWR | PSKK2E | PSKK2F | PSKK6E | PSKK6F | PSKK6R | PSKK6V | PSKK8E | PSKK8V | PSKKAE | PSKKEE | PSKLAV | PSKLCV | PSKLEV
Satellite L50-B | PSKSQE | PSKSSE | PSKT4E | PSKT4F | PSKT6E | PSKTAE | PSKTAV | PSKTCE | PSKTCV | PSKTGE | PSKTJE | PSKTNE | PSKTNV | PSKTQE | PSKTQV | PSKTUE | PSKTWE
Satellite L50-C | PSKWAE | PSKWBE | PSKWEE | PSKWFE | PSKWNE | PSKWPE | PSKWSE | PSKWTE | PSKXEE | PSKXFE
Satellite L500 | PSLJ0E | PSLJ3E | PSLJDE | PSLJFE | PSLJHE | PSLJTE | PSLS0E | PSLS3E | PSLS6E | PSLS9E
Satellite L500D | PSLK0E | PSLK3E | PSLKDE | PSLKTE | PSLT0E | PSLT3E | PSLT6E | PSLT9E | PSLTHE
Satellite L505 | PSLJDE | PSLJHE | PSLS3E | PSLS9E
Satellite L505D | PSLT9E
Satellite L50D-A | PSKKJE | PSKKSE | PSKKWE | PSKKWR
Satellite L50D-B | PSKUCE | PSKULE | PSKUME | PSKUQE
Satellite L50D-C | PSKXJE | PSKXNE | PSKXSE | PSKXWE
Satellite L50DT-A | PSKM2E | PSKMAE
Satellite L50T-A | PSKJJE | PSKJNE | PSKK6E | PSKKAE | PSKL2E | PSKL6E | PSKL6V | PSKLJE | PSKLNE | PSKLNV | PSKLSE
Satellite L50T-B | PSKSUE | PSKT8E | PSKTEE | PSKTEV | PSKTSE | PSKTSV | PSKTYE
Satellite L550 | PSLN4E | PSLN8E | PSLNEE | PSLW0E | PSLW8E | PSLWJE | PSLWSE
Satellite L550D | PSLP8E | PSLX8E | PSLXJE | PSLXSE
Satellite L555 | PSLW8E | PSLWSE
Satellite L555D | PSLXSE
Satellite L630 | PSK00E | PSK02E | PSK04E
Satellite L635 | PSK00E | PSK04E
Satellite L650 | PSK1EE | PSK1GE | PSK1JE | PSK1LE
Satellite L650D | PSK1NE | PSK1SE | PSK1UE
Satellite L655 | PSK1EE | PSK1GE | PSK1GE | PSK1JE | PSK1LE
Satellite L655D | PSK1NE | PSK1SE | PSK1UE
Satellite L670 | PSK3AE | PSK3CE | PSK3EE | PSK3GE
Satellite L670D | PSK3JE | PSK3LE | PSK3NE
Satellite L675 | PSK3AE | PSK3EE | PSK3GE
Satellite L675D | PSK3JE | PSK3NE | PSK3QE
Satellite L70-A | PSKN2E | PSKN6E | PSKN6R | PSKN8E | PSKNEE | PSKNER
Satellite L70-B | PSKRLE | PSKRQE | PSKRQV | PSKRUE | PSKRYE | PSKS8E
Satellite L70-C | PSKZAE | PSKZCE | PSKZEE
Satellite L70T-A | PSKN2E | PSKN6E
Satellite L730 | PSK08E | PSK0CE | PSK0CV | PSK0EE | PSK73E | PSK77E
Satellite L735 | PSK08E | PSK0CE | PSK73E | PSK77E
Satellite L740 | PSK0YE | PSK12E
Satellite L745 | PSK0YE | PSK12E
Satellite L750 | PSK1WE | PSK1YE | PSK2YE | PSK2YF | PSK2YR | PSK2YV | PSK30E | PSK6ME | PSK6PE | PSK6RE | PSK6TE
Satellite L750D | PSK32E | PSK34E | PSK36E | PSK36R | PSK36V | PSK38E | PSK4QE | PSK4UE | PSK4YE | PSK5PE
Satellite L755 | PSK1WE | PSK1YE | PSK2YE | PSK2YR | PSK30E | PSK6ME | PSK6RE
Satellite L755D | PSK32E | PSK36E | PSK36R | PSK4QE | PSK4UE | PSK4YE | PSK5PE
Satellite L770 | PSK3SE | PSK3WE | PSK3WR | PSK6DE | PSK6HE
Satellite L770D | PSK40E | PSK5JE | PSK5TE | PSK6BE
Satellite L775 | PSK3SE | PSK3WE | PSK3WR | PSK6DE | PSK6HE
Satellite L775D | PSK40E
Satellite L830 | PSK7YE | PSK84E | PSK84R | PSK84V | PSKF2E | PSKF4E | PSKF4V
Satellite L840 | PSK8GV | PSK8JV | PSK8LV
Satellite L850 | PSKACF | PSKACR | PSKACV | PSKDGE | PSKDGR | PSKDGV | PSKDJE | PSKDJV | PSKDLE | PSKDLF | PSKDLR | PSKDLV | PSKDNE | PSKG6E | PSKG6R | PSKG8E | PSKG8F | PSKG8R | PSKG8V
Satellite L850D | PSKE8E | PSKE8R | PSKECE | PSKECR | PSKEEE | PSKEQE | PSKGAE | PSKGCE | PSKGCR | PSKGEE | PSKGER
Satellite L855 | PSKA8E | PSKACE | PSKACR | PSKAEE | PSKFUE | PSKFWE | PSKFWR | PSKFWV
Satellite L855D | PSKAYE | PSKG2E | PSKG2R | PSKG4E | PSKG4R
Satellite L870 | PSKBGE | PSKBJE | PSKBLE | PSKBLR | PSKFLE | PSKFNE | PSKFNF | PSKFNR
Satellite L870D | PSKBUE | PSKBUR | PSKFQE | PSKFSE | PSKFSR
Satellite L875 | PSKBGE | PSKBLE | PSKBLR | PSKFNE | PSKFNR
Satellite L875D | PSKBQE | PSKBUE | PSKBUR | PSKFQE | PSKFSE
Satellite L950 | PSKGGE
Satellite L950D | PSKGJE | PSKGJR
Satellite L955 | PSKGGE | PSKGGR
Satellite L955D | PSKGJE

Satellite M Series
Satellite M40-A | PSKP2E
Satellite M50-A | PSKPJE | PSKPNE
Satellite M50D-A | PSKPSE | PSKPUE
Satellite M50DT-A | PSKPSE
Satellite M50T-A | PSKPNE
Satellite M840 | PSK9UR | PSK9UV | PSKFJR | PSKFJV

Satellite NB Series
Satellite NB10-A | PU141E | PU142V
Satellite NB10T-A | PU141E

Satellite P Series
Satellite P300 | PSPC0E | PSPC4E | PSPC8E | PSPCCE | PSPCLE
Satellite P300D | PSPD0E | PSPD4E | PSPD8E | PSPDCE
Satellite P30W-B | PSDP2E | PSDP2V
Satellite P40-A | PSPM4E
Satellite P40T-A | PSPM5E | PSPM8E
Satellite P50-A | PSPMCE | PSPMDE | PSPMFE | PSPMFR | PSPMGE | PSPMHE | PSPMJE | PSPMKE | PSPMKR
Satellite P50-B | PSPNSF | PSPNUE | PSPNUV
Satellite P50-C | PSPTNE | PSPTSE
Satellite P500 | PSPG8E | PSPGSE
Satellite P50D-C | PSPUAE |
Satellite P50T-A | PSPMCE | PSPMDE | PSPMEE | PSPMFE | PSPMGE | PSPMHE | PSPMHF | PSPMHV | PSPMJE | PSPMKE | PSPMKF
Satellite P50T-B | PSPNVE | PSPNVV
Satellite P50T-C | PSPTUE
Satellite P70-A | PSPLKE | PSPLPE | PSPLPR | PSPLPV
Satellite P70-B | PSPPNE
Satellite P70T-A | PSPLKE | PSPLPE
Satellite P750 | PSAY3E | PSAY3F | PSAY3V
Satellite P755 | PSAY3E
Satellite P770 | PSBY3E
Satellite P775 | PSBY3E
Satellite P840 | PSPJ2R | PSPJ2V | PSPJ6V
Satellite P840T | PSPJ6V
Satellite P845 | PSPJ1E | PSPJ2E | PSPJ2R | PSPJ5E | PSPJ6E | PSPJ6R
Satellite P845T | PSPJ5E | PSPJ6E | PSPJ6R
Satellite P850 | PSPKAE | PSPKBE | PSPKBF | PSPKBR | PSPKBV | PSPKEE | PSPKFE | PSPKFV
Satellite P855 | PSPKBE | PSPKBR | PSPKFE | PSPKFR
Satellite P870 | PSPLBE | PSPLBR | PSPLFE
Satellite P875 | PSPLBE | PSPLBR | PSPLFE | PSPLFR

Satellite R Series
Satellite R630 | PT31LE
Satellite R830 | PT32LE | PT32LV
Satellite R840 | PT42KE | PT42KV
Satellite R850 | PT52CE | PT52CV | PT52HE
Satellite R930 | PT33LE

Satellite Radius Series
Satellite L10-B | PSKVGE
Satellite RADIUS 15 P50W-C | PSPVJE

Satellite S Series
Satellite S50-A | PSKJJE | PSKJJF | PSKJNE | PSKJNR | PSKJQE | PSKJWR | PSKK2E | PSKK2F | PSKK6E | PSKK6F | PSKK6R | PSKKAE | PSKKEE
Satellite S50-B | PSPQ2E | PSPQ6E | PSPQEE | PSPRBE
Satellite S50D-A | PSKKSE | PSKKWE
Satellite S50D-B | PSPQJE
Satellite S50DT-A | PSKKSE | PSKKWE
Satellite S50T-A | PSKJJE | PSKJNE | PSKJNR | PSKJNV | PSKJWR | PSKK6E | PSKK6F | PSKK6V | PSKKAE | PSKKEE
Satellite S50T-B | PSPQ4E | PSPQ8E | PSPQ8V | PSPQGV
Satellite S70-A | PSKN2E | PSKN6E | PSKN6R | PSKNEE | PSKNER
Satellite S70-B | PSPP6E | PSPPNE
Satellite S70T-A | PSKN2E | PSKN6E | PSKNEE

Satellite T Series
Satellite T110 | PST1AE
Satellite T110D | PST1LE
Satellite T130 | PST3AE
Satellite T210 | PST2AE
Satellite T230 | PST4AE

Satellite U Series
Satellite U40-A | PSKP6F
Satellite U400 | PSU40E | PSU42E | PSU44E | PSU4CE
Satellite U400D | PSU48E
Satellite U40T-A | PSKP6F | PSKP6V | PSUB2E
Satellite U50-A | PSKPNR
Satellite U500 | PSU52E | PSU5EE | PSU6QE | PSU82E | PSU8CE | PSU9BE | PSU9ME
Satellite U50D-A | PSKPSR
Satellite U50T-A | PSUBAE
Satellite U840 | PSU4RR | PSU4SE | PSU4SR | PSU4SV | PSU4WE | PSU4WR | PSU4WV
Satellite U840T | PSU4TE
Satellite U840W | PSU5RE | PSU5RF | PSU5RR | PSU5RV | PSU5XE | PSU5XF | PSU5XR | PSU5XV
Satellite U920T | PSUL1E | PSUL1F | PSUL1R | PSUL1V
Satellite U940 | PSU6SE | PSU6SR | PSU6VE | PSU6VR | PSU6VV

Satellite W Series
Satellite W30DT-A | PSD24E
Satellite W30T-A | PSD22E | PSD22F | PSD22V

Satellite Z Series
Satellite Z30-A | PT248E
Satellite Z30-B | PT258E
Satellite Z30T-A | PT24KE
Satellite Z830 | PT22LE | PT22LV
Satellite Z930 | PT23LE

Satellite Pro
Satellite Pro B40
Satellite Pro C640
Satellite Pro C840
Satellite Pro L310
Satellite Pro L50
Satellite Pro L510
Satellite Pro L630
Satellite Pro L640
Satellite Pro L730
Satellite Pro L740
Satellite Pro L830
Satellite Pro L840
Satellite Pro U500

Satellite Pro A Series
Satellite Pro A300 | PSAG1E | PSAG5E | PSAG9E | PSAGDE | PSAGHE | PSAGRE | PSAGVE | PSAJ1E | PSAJ5E | PSAJHE | PSAJME
Satellite Pro A300D | PSAK1E | PSAK5E | PSAK9E | PSAKDE
Satellite Pro A50-A | PT63NE | PT64NE

Satellite Pro C Series
Satellite Pro C40-A | PSCDFV | PSCDKV
Satellite Pro C50-A | PSCG7E | PSCG7F | PSCG7R | PSCG7V | PSCG9V | PSCGBE | PSCGKE | PSCGKF | PSCGKV | PSCGME | PSCGMV | PSCGPV
Satellite Pro C50D-A | PSCGXE
Satellite Pro C650 | PSC09E | PSC11E | PSC13E
Satellite Pro C650D | PSC17E
Satellite Pro C660 | PSC0ME | PSC0PE | PSC0RE | PSC1HE | PSC1ME | PSC1MF | PSC1RE
Satellite Pro C660D | PSC0VE | PSC1ZE |
Satellite Pro C70-A | PSCE3E | PSCE7E | PSCEBE | PSCEFE
Satellite Pro C70-B | PSCL5E | PSCL9E | PSCNRE | PSCNVE
Satellite Pro C70-C | PSCSBE | PSCSFE | PSCSHE | PSCSKE | PSCSME
Satellite Pro C840 | PSC6BV
Satellite Pro C850 | PSCBXE | PSCBXF | PSCBXR | PSCBXV | PSCBZE | PSKC9E | PSKC9F | PSKC9R | PSKCBE | PSKCDE
Satellite Pro C850-F | PSCBXF
Satellite Pro C870 | PSC8BE | PSC8FE | PSCBBE | PSCBDE

Satellite Pro L Series
Satellite Pro L300 | PSLB1E | PSLB9E | PSLBDE | PSLBHE
Satellite Pro L300D | PSLC9E
Satellite Pro L350 | PSLD1E | PSLD5E | PSLD9E | PSLDDE
Satellite Pro L450 | PSLY1E
Satellite Pro L450D | PSLY6E
Satellite Pro 50-A | PSKJKE | PSKJKV | PSKJPE | PSKK3V | PSKK7V
Satellite Pro L500 | PSLJ1E | PSLJCE | PSLS1E | PSLS4E | PSLSAE
Satellite Pro L500D | PSLT7E | PSLTAE
Satellite Pro L550 | PSLW1E | PSLW9E | PSLWKE | PSLWTE
Satellite Pro L550D | PSLXTE
Satellite Pro L630 | PSK01E | PSK05E
Satellite Pro L650 | PSK1FE | PSK1KE
Satellite Pro L670 | PSK3BE | PSK3FE | PSK3HE
Satellite Pro L70-A | PSKN7E | PSKNFE
Satellite Pro L770 | PSK3TE | PSK3VE | PSK3XE | PSK3XF
Satellite Pro L830 | PSK7ZE | PSK85E | PSKF3E | PSKF5E
Satellite Pro L840 | PSK8HV
Satellite Pro L850 | PSKDHE | PSKDHV | PSKDME | PSKG7E | PSKG9E
Satellite Pro L870 | PSKBME | PSKFME | PSKFPE

Satellite Pro NB Series
Satellite Pro NB10-A | PU143E | PU143V
Satellite Pro NB10T-A | PU143E

Satellite Pro P Series
Satellite Pro P300 | PSPC1E | PSPC5E | PSPC9E | PSPCDE
Satellite Pro P300D | PSPD5E | PSPD9E | PSPDDE

Satellite Pro R Series
Satellite Pro R50-B | PSSG0E | PSSG1E | PSSG2E | PSSG3E
Satellite Pro R840 | PT42QE
Satellite Pro R850 | PT52KE | PT52NE | PT52NF
Satellite Pro R950 | PT53KE | PT53NE

Satellite Pro S Series
Satellite Pro S200 | PSSA1E
Satellite Pro S300 | PSSB0E | PSSB2E
Satellite Pro S300L | PSSD1E | PSSD6E
Satellite Pro S500 | PSSE0E
Satellite Pro S750 | PSSERV

Satellite Pro T Series
Satellite Pro T110 | PST1BE
Satellite Pro T130 | PST3BE
Satellite Pro T210 | PST2BE
Satellite Pro T230 | PST4BE

Satellite Pro U Series
Satellite Pro U400 | PSU41E | PSU45E | PSU4ME | PSU4NE
Satellite Pro U500 | PSU83E | PSU8DE | PSU9CE | PSU9NE

Tablet
AS100
Excite Pure
Excite Write
REGZA Tablet AT100
REGZA Tablet AT270
REGZA Tablet AT300

Tecra
Tecra A9
Tecra Z40

Tecra A Series
Tecra A10 | PTSB0E | PTSB1E | PTSB4E | PTSB5E
Tecra A10D | PTSC0E
Tecra A11 | PTSE0E | PTSE1E | PTSE4E
Tecra A50-A | PT634E | PT641E | PT644E | PT644F | PT644V | PT645E | PT645F | PT64QE

Tecra C Series
Tecra C50-B | PSSG4V | PSSG5V | PSSG6E

Tecra M Series
Tecra M10 | PTMB0E | PTMB1E | PTMB3E | PTMB7E | PTMBBE
Tecra M11 | PTME0E | PTME1E | PTME3E

Tecra R Series

Tecra R10 | PTRB1E | PTRB3E
Tecra R840 | PT429E | PT429V | PT42FE | PT42FV | PT42GE | PT42GF | PT42GV
Tecra R850 | PT520E | PT520F | PT520V | PT524E | PT524F | PT525E | PT52SE
Tecra R940 | PT439E | PT439F | PT439V | PT43FE | PT43FV | PT43GE | PT43GF | PT43GR | PT43GV | PT43HR
Tecra R950 | PT530E | PT530F | PT530V | PT534E | PT534R | PT534V | PT535E | PT538F | PT538R | PT53QE

Tecra S Series
Tecra S10 | PTSB3E | PTSB7E
Tecra S11 | PTSE3E | PTSE7E

Tecra W Series
Tecra W50-A | PT640E | PT640F | PT640V

Tecra Z Series
Tecra Z40-A | PT444E | PT449E | PT449F | PT449V | PT44FE | PT44FF | PT44FV | PT44GE | PT44GF | PT44GV
Tecra Z40-B | PT45FE | PT45GE
Tecra Z40T-B | PT45GE
Tecra Z40t-A | PT449V | PT44FV | PT44GE
Tecra Z50-A | PT540E | PT540F | PT544E | PT544R | PT544V | PT545E | PT545F | PT545V

Toshiba A Series
Toshiba AC100 | PDN01E
Toshiba AS200 | PDA01E

Toshiba AT Series
Toshiba AT10-A | PDA0FE | PDA0FR | PDA0FV
Toshiba AT10-B | PDA0LE
Toshiba AT100 | PDA01E | PDA01F | PDA01R
Toshiba AT10LE-A | PDA0EE | PDA0ER | PDA0EV
Toshiba AT10PE-A | PDA0EE
Toshiba AT200 | PDA05E
Toshiba AT270 | PDA09E | PDA09V
Toshiba AT300 | PDA08E | PDA08F | PDA08V
Toshiba AT300SE | PDA0DE | PDA0DV
Toshiba AT7-A | PDA0GV

Toshiba CB Series
Toshiba CB30 | PLM01E

Toshiba KIRA Series
Toshiba KIRA | PSU8SE | PSUC1E | PSUC2E

Toshiba LT Series
Toshiba LT170 | PDA06E | PDA06V

Toshiba LX Series
Toshiba LX810 | PQQ16R | PQQ17R
Toshiba LX830 | PQQ14E | PQQ14V | PQQ15E | PQQ15V | PQQ18E | PQQ18V | PQQ19E | PQQ19V

Toshiba M Series
Toshiba M10 | PTMBBE
Toshiba M2 | PTM20E
Toshiba M5 | PTM50E

Toshiba NB Series
Toshiba NB100 | PLL10E
Toshiba NB200 | PLL20E | PLL22E | PLL23E | PLL25E | PLL27E | PLL28E | PLL29E
Toshiba NB250 | PLL2PE | PLL2XE
Toshiba NB300 | PLL3EE | PLL3FE | PLL3ZE
Toshiba NB305 | PLL3AE | PLL3BE
Toshiba NB500 | PLL50E | PLL5ZE | PLL60E
Toshiba NB510 | PLL72E | PLL72F | PLL72R | PLL72V | PLL73E
Toshiba NB520 | PLL52E | PLL62E | PLL62F | PLL62V
Toshiba NB550D | PLL5FE | PLL5FR

Toshiba PX Series
Toshiba PX30t | PQQ31F | PQQ31V | PQQ32F | PQQ32V

Toshiba WT Series
Toshiba WT10-A | PDW0BE | PDW0BV
Toshiba WT10PE-A | PDW0DE |
Toshiba WT310 | PT133E | PT133R | PT134E | PT143E | PT144E
Toshiba WT7-C | PDW0EE | PDW0EV
Toshiba WT8-A | PDW09E | PDW09V
Toshiba WT8-B | PDW0AE
Toshiba WT8PE-B | PDW0CE

Qosmio
Qosmio F60
Qosmio F750
Qosmio X300
Qosmio X500
Qosmio X70
Qosmio X770
Qosmio X870

Qosmio DX Series
Qosmio DX730 | PQQ10E | PQQ11E | PQQ12E | PQQ13E
Qosmio F Series
Qosmio F50 | PQF55E
Qosmio F60 | PQF65E
Qosmio F750 | PQF75E | PQF75F | PQF75V | PQF75R
Qosmio G Series
Qosmio G50 | PQG55E
Qosmio PX Series
Qosmio PX30T-A | PQQ30E | PQQ31E | PQQ32E
Qosmio X Series
Qosmio X300 | PQX31E | PQX32E
Qosmio X500 | PQX33E | PQX34E
Qosmio X70-A | PSPLRE | PSPLTE | PSPLTF | PSPLTR | PSPLTV
Qosmio X70-B | PSPPNE
Qosmio X770 | PSBY5E | PSBY5F | PSBY5R | PSBY5V
Qosmio X870 | PSPLXE | PSPLXF | PSPLXR | PSPLXV | PSPLZE | PSPLZF | PSPLZV
Qosmio X875 | PSPLXR | PSPLZR

Equium
Equium A series

Equium A300
Equium A300D
Equium L series
Equium L300
Equium L350
Equium L350D
Equium P series
Equium P300
Equium P300D
Equium U series
Equium 300
Equium 400

Libretto
Libretto W series
Libretto W100

Portege
Portege A series
Portege A600 – PPA60E
Portege A600 – PPA61E

Portege M series
Portege M700 – PPM75E

All-In-One PC
Qosmio PX30t
Qosmio DX730
REGZA LX810
REGZA LX830

Toshiba BIOS series all model:

Libretto
Libretto W100

Netbook
NB100
NB200
NB250
NB300
NB305
NB500
NB505
NB510
NB520
NB550D

Portégé
Portégé A600
Portégé M500
Portégé M700
Portégé M800
Portégé M900
Portégé R30
Portégé R500
Portégé R600
Portégé R700
Portégé R830
Portégé R930
Portégé T110
Portégé T130
Portégé T210
Portégé T230
Portégé Z10t
Portégé Z30
Portégé Z830
Portégé Z930

Satellite
Satellite A300
Satellite A665
Satellite B40
Satellite C40
Satellite C40-B
Satellite C40D
Satellite C40D-B
Satellite C50
Satellite C50-B
Satellite C600
Satellite C640
Satellite C640D
Satellite C650
Satellite C660
Satellite C800
Satellite C800D
Satellite C840
Satellite C850
Satellite C850D
Satellite E200
Satellite E300
Satellite L310
Satellite L40
Satellite L40-B
Satellite L40D
Satellite L50
Satellite L50-B
Satellite L500
Satellite L50D-B
Satellite L510
Satellite L630
Satellite L635
Satellite L640
Satellite L640D
Satellite L645
Satellite L645D
Satellite L650
Satellite L655
Satellite L730
Satellite L735
Satellite L740
Satellite L740D
Satellite L745
Satellite L750
Satellite L755
Satellite L830
Satellite L840
Satellite L840D
Satellite L850
Satellite M30 Special Edition
Satellite M300
Satellite M500
Satellite M645
Satellite M840
Satellite NB10
Satellite NB10t
Satellite P50
Satellite P50-B
Satellite P50t
Satellite P50t-B
Satellite P745
Satellite P755
Satellite P840
Satellite P840t
Satellite P850
Satellite S40Dt
Satellite S40t
Satellite U400
Satellite U40t
Satellite U840
Satellite U840W
Satellite U920t
Satellite U940

Satellite A Series
Satellite A300 | PSAG0E | PSAG4E | PSAG8E | PSAGCE | PSAGGE | PSAGLE | PSAGQE | PSAGUE | PSAJ0E | PSAJ4E | PSAJGE
Satellite A300D | PSAH8E | PSAHCE | PSAK0E | PSAK4E | PSAK8E | PSAKCE | PSAKGE | PSAKLE
Satellite A350 | PSAL6E | PSALWE
Satellite A350D | PSALEE | PSALME
Satellite A500 | PSAM0E | PSAM3E | PSAR3E | PSAR6E | PSAR9E
Satellite A500D | PSAN3E | PSAS9E
Satellite A660 | PSAW0E | PSAW3E | PSAW9E
Satellite A665 | PSAW3E | PSAW9E

Satellite B Series
Satellite B40-A | PSM4SV

Satellite C Series
Satellite C40-B | PSCKGE
Satellite C40-C | PSCRJE | PSCRLE
Satellite C40D-C | PSCRNE
Satellite C50-A | PSCFEF | PSCFEV | PSCFGV | PSCG6E | PSCG6F | PSCG6R | PSCG6V | PSCG8E | PSCG8F | PSCG8R | PSCG8V | PSCGAE | PSCGAR | PSCGAV | PSCGCE | PSCGCR | PSCGCV | PSCGJF | PSCGJV | PSCGLV | PSCGNE | PSCGNR | PSCGNV | PSCGQF | PSCGQV | PSCJEE | PSCJEF | PSCJGE | PSCJGF | PSCJGV | C50-A-156
Satellite C50-B | PSCLGE | PSCLGF | PSCLJE | PSCLJV | PSCLUE | PSCLUF | PSCLUV | PSCLWE | PSCLWV | PSCMLE | PSCMLF | PSCMLV | PSCMNE | PSCMNF | PSCMNV
Satellite C50D-A | PSCGWE | PSCGWF | PSCGWR | PSCGYE | PSCGYV | PSCH2E | PSCH2R | PSCH4E | PSCHNE | PSCHNF | PSCHQE | PSCHQV
Satellite C50D-B | PSCMYE | PSCMZE | PSCMZV | PSCN4E | PSCN5E | PSCN5V
Satellite C50DT-A | PSCHWE
Satellite C50T-A | PSCF6E | PSCF6V | PSCFAV | PSCFNV
Satellite C50T-B | PSCLLE | PSCMQE
Satellite C55-A | PSCG6E | PSCG8E | PSCGAE | PSCGCE | PSCGJE | PSCGLE | PSCGNE | PSCGQE | PSCGQE | PSCJEE | PSCJGE
Satellite C55-B | PSKSSV | PSKT4F | PSKT4V | PSKT4V | PSKT6V | PSKTAV | PSKTCV | PSKTGV | PSKTJV | PSKTWV
Satellite C55-C | PSCP6E | PSCP7E | PSCPAE | PSCPBE | PSCPEE | PSCPFE | PSCPJE | PSCPKE | PSCPNE | PSCPPE
Satellite C55D-A | PSCGWE | PSCGYE | PSCH2E | PSCH4E | PSCHNE | PSCHQE
Satellite C55D-B | PSKUDV
Satellite C55D-C | PSCQEE | PSCQJE
Satellite C55DT-A | PSCHWE
Satellite C55T-A | PSCF6E | PSCFAE | PSCFJV
Satellite C640 | PSC00E | PSC02E | PSC2NE | PSC2QE | PSC2SE | PSC2UE | PSC2WE | PSC2YE
Satellite C650 | PSC08E | PSC10E | PSC12E | PSC14E | PSC2EA
Satellite C650D | PSC16E | PSC18E
Satellite C660 | PSC0LE | PSC0NE | PSC0QE | PSC0QF | PSC0QV | PSC0SE | PSC0SV | PSC1GE | PSC1JE | PSC1LE | PSC1LF | PSC1LR | PSC1LV | PSC1NE | PSC1NF | PSC1NR | PSC1NV | PSC1QE | PSC1QR | PSC1SE | PSC1SR | PSC1SV
Satellite C660D | PSC0UE | PSC0WE | PSC1YE | PSC1YR | PSC1YV | PSC20E | PSC20R | PSC20V | PSC22E | PSC24E
Satellite C670 | PSC3LE | PSC3NE | PSC3QE | PSC3SE | PSC3UE | PSC3WE | PSC3WR | PSC3YE | PSC40E | PSC40R
Satellite C670D | PSC4AE | PSC4CE
Satellite C70-A | PSCE2E | PSCE4E | PSCE6E | PSCE6R | PSCE8E | PSCEAE | PSCEEE | PSCEER | PSCEGE
Satellite C70-B | PSCL4E | PSCL8E | PSCNQE | PSCNUE
Satellite C70-C | PSCSAE | PSCSEE | PSCSJE | PSCSLE
Satellite C70D-A | PSCENE | PSCENR | PSCEQE
Satellite C70D-B PSCLCE | PSCLEE
Satellite C70D-C | PSCSWE
Satellite C75-A | PSCE2E | PSCE4E | PSCE6E | PSCE8E | PSCEAE | PSCEEE
Satellite C75D-A | PSCENE
Satellite C75T-A | PSCE2E
Satellite C840 | PSC6AV | PSC6EV
Satellite C850 | PSCBWE | PSCBWF | PSCBWR | PSCBWV | PSCBYE | PSCBYF | PSCBYR | PSCBYV | PSKC8E | PSKC8E | PSKC8R | PSKC8V | PSKCAE | PSKCAF | PSKCAR | PSKCAV | PSKCCE | PSKCCF | PSKCCR | PSKCCV | PSKCEE | PSKCER | PSKCEV
Satellite C850-B | PSCBWV
Satellite C850-F | PSCBWF
Satellite C850D | PSC9SE | PSC9SR | PSC9SV | PSC9UE | PSC9UV | PSC9WE | PSC9WR | PSCC2E | PSCC2R | PSCC4E | PSCC4R | PSCC6E | PSCC8E | PSKCYE
Satellite C855 | PSCBWE | PSCBYE | PSKC8E | PSKCAE | PSKCCE | PSKCEE
Satellite C855D | PSC9SE | PSC9UE | PSC9WE | PSC9YE | PSCC2E | PSCC4E | PSCC6E | PSCC8E | PSKCYE | PSKD4E | PSKD6E
Satellite C870 | PSC8AE | PSC8AR | PSC8CE | PSC8CR | PSC8EE | PSC8ER | PSC8GE | PSCBAE | PSCBAR | PSCBCE
Satellite C870-E | PSCBAR | PSCBCR
Satellite C870D | PSC8SE | PSCA2E | PSCA4E | PSCBEE | PSCBGE
Satellite C875 | PSC8AE | PSC8EE | PSCBAE | PSCBCE
Satellite C875D | PSC8SE | PSCA2E | PSCBEE | PSCBGE
Satellite CL10-B | PSKVEE
Satellite CL10W-B | PSKVQE

Satellite Click Mini series
Satellite Click Mini L9W-B | PDW0FE

Satellite L Series
Satellite L10W-B | PSKVUE | PSKVUV
Satellite L300 | PSLB0E | PSLB2E | PSLB8E | PSLBCE |
Satellite L300D | PSLBGE | PSLD0E | PSLC8E | PSLCCE | PSLCGE
Satellite L30W-B | PSDM2E | PSDM5E
Satellite L350 | PSLD0E | PSLD2E | PSLD4E | PSLD8E | PSLDCE | PSLDGE
Satellite L350D | PSLDGE | PSLE0E | PSLE4E | PSLE8E | PSLEGE
Satellite L40-A | PSKH6E | PSKHAE | PSKHAV | PSKHEV | PSKHSE
Satellite L40-B | PSKQEV
Satellite L40T-A | PSKH6E | PSKHAE | PSKHAV
Satellite L40t-B | PSKQJF | PSKQJV
Satellite L450 | PSLY0E | PSLYCE
Satellite L450D | PSLY5E | PSLYEE
Satellite L50-A | PSKJNE | PSKJJE | PSKJNF | PSKJNR | PSKJNV | PSKJQE | PSKJWR | PSKK2E | PSKK2F | PSKK6E | PSKK6F | PSKK6R | PSKK6V | PSKK8E | PSKK8V | PSKKAE | PSKKEE | PSKLAV | PSKLCV | PSKLEV
Satellite L50-B | PSKSQE | PSKSSE | PSKT4E | PSKT4F | PSKT6E | PSKTAE | PSKTAV | PSKTCE | PSKTCV | PSKTGE | PSKTJE | PSKTNE | PSKTNV | PSKTQE | PSKTQV | PSKTUE | PSKTWE
Satellite L50-C | PSKWAE | PSKWBE | PSKWEE | PSKWFE | PSKWNE | PSKWPE | PSKWSE | PSKWTE | PSKXEE | PSKXFE
Satellite L500 | PSLJ0E | PSLJ3E | PSLJDE | PSLJFE | PSLJHE | PSLJTE | PSLS0E | PSLS3E | PSLS6E | PSLS9E
Satellite L500D | PSLK0E | PSLK3E | PSLKDE | PSLKTE | PSLT0E | PSLT3E | PSLT6E | PSLT9E | PSLTHE
Satellite L505 | PSLJDE | PSLJHE | PSLS3E | PSLS9E
Satellite L505D | PSLT9E
Satellite L50D-A | PSKKJE | PSKKSE | PSKKWE | PSKKWR
Satellite L50D-B | PSKUCE | PSKULE | PSKUME | PSKUQE
Satellite L50D-C | PSKXJE | PSKXNE | PSKXSE | PSKXWE
Satellite L50DT-A | PSKM2E | PSKMAE
Satellite L50T-A | PSKJJE | PSKJNE | PSKK6E | PSKKAE | PSKL2E | PSKL6E | PSKL6V | PSKLJE | PSKLNE | PSKLNV | PSKLSE
Satellite L50T-B | PSKSUE | PSKT8E | PSKTEE | PSKTEV | PSKTSE | PSKTSV | PSKTYE
Satellite L550 | PSLN4E | PSLN8E | PSLNEE | PSLW0E | PSLW8E | PSLWJE | PSLWSE
Satellite L550D | PSLP8E | PSLX8E | PSLXJE | PSLXSE
Satellite L555 | PSLW8E | PSLWSE
Satellite L555D | PSLXSE
Satellite L630 | PSK00E | PSK02E | PSK04E
Satellite L635 | PSK00E | PSK04E
Satellite L650 | PSK1EE | PSK1GE | PSK1JE | PSK1LE
Satellite L650D | PSK1NE | PSK1SE | PSK1UE
Satellite L655 | PSK1EE | PSK1GE | PSK1GE | PSK1JE | PSK1LE
Satellite L655D | PSK1NE | PSK1SE | PSK1UE
Satellite L670 | PSK3AE | PSK3CE | PSK3EE | PSK3GE
Satellite L670D | PSK3JE | PSK3LE | PSK3NE
Satellite L675 | PSK3AE | PSK3EE | PSK3GE
Satellite L675D | PSK3JE | PSK3NE | PSK3QE
Satellite L70-A | PSKN2E | PSKN6E | PSKN6R | PSKN8E | PSKNEE | PSKNER
Satellite L70-B | PSKRLE | PSKRQE | PSKRQV | PSKRUE | PSKRYE | PSKS8E
Satellite L70-C | PSKZAE | PSKZCE | PSKZEE
Satellite L70T-A | PSKN2E | PSKN6E
Satellite L730 | PSK08E | PSK0CE | PSK0CV | PSK0EE | PSK73E | PSK77E
Satellite L735 | PSK08E | PSK0CE | PSK73E | PSK77E
Satellite L740 | PSK0YE | PSK12E
Satellite L745 | PSK0YE | PSK12E
Satellite L750 | PSK1WE | PSK1YE | PSK2YE | PSK2YF | PSK2YR | PSK2YV | PSK30E | PSK6ME | PSK6PE | PSK6RE | PSK6TE
Satellite L750D | PSK32E | PSK34E | PSK36E | PSK36R | PSK36V | PSK38E | PSK4QE | PSK4UE | PSK4YE | PSK5PE
Satellite L755 | PSK1WE | PSK1YE | PSK2YE | PSK2YR | PSK30E | PSK6ME | PSK6RE
Satellite L755D | PSK32E | PSK36E | PSK36R | PSK4QE | PSK4UE | PSK4YE | PSK5PE
Satellite L770 | PSK3SE | PSK3WE | PSK3WR | PSK6DE | PSK6HE
Satellite L770D | PSK40E | PSK5JE | PSK5TE | PSK6BE
Satellite L775 | PSK3SE | PSK3WE | PSK3WR | PSK6DE | PSK6HE
Satellite L775D | PSK40E
Satellite L830 | PSK7YE | PSK84E | PSK84R | PSK84V | PSKF2E | PSKF4E | PSKF4V
Satellite L840 | PSK8GV | PSK8JV | PSK8LV
Satellite L850 | PSKACF | PSKACR | PSKACV | PSKDGE | PSKDGR | PSKDGV | PSKDJE | PSKDJV | PSKDLE | PSKDLF | PSKDLR | PSKDLV | PSKDNE | PSKG6E | PSKG6R | PSKG8E | PSKG8F | PSKG8R | PSKG8V
Satellite L850D | PSKE8E | PSKE8R | PSKECE | PSKECR | PSKEEE | PSKEQE | PSKGAE | PSKGCE | PSKGCR | PSKGEE | PSKGER
Satellite L855 | PSKA8E | PSKACE | PSKACR | PSKAEE | PSKFUE | PSKFWE | PSKFWR | PSKFWV
Satellite L855D | PSKAYE | PSKG2E | PSKG2R | PSKG4E | PSKG4R
Satellite L870 | PSKBGE | PSKBJE | PSKBLE | PSKBLR | PSKFLE | PSKFNE | PSKFNF | PSKFNR
Satellite L870D | PSKBUE | PSKBUR | PSKFQE | PSKFSE | PSKFSR
Satellite L875 | PSKBGE | PSKBLE | PSKBLR | PSKFNE | PSKFNR
Satellite L875D | PSKBQE | PSKBUE | PSKBUR | PSKFQE | PSKFSE
Satellite L950 | PSKGGE
Satellite L950D | PSKGJE | PSKGJR
Satellite L955 | PSKGGE | PSKGGR
Satellite L955D | PSKGJE

Satellite M Series
Satellite M40-A | PSKP2E
Satellite M50-A | PSKPJE | PSKPNE
Satellite M50D-A | PSKPSE | PSKPUE
Satellite M50DT-A | PSKPSE
Satellite M50T-A | PSKPNE
Satellite M840 | PSK9UR | PSK9UV | PSKFJR | PSKFJV

Satellite NB Series
Satellite NB10-A | PU141E | PU142V
Satellite NB10T-A | PU141E

Satellite P Series
Satellite P300 | PSPC0E | PSPC4E | PSPC8E | PSPCCE | PSPCLE
Satellite P300D | PSPD0E | PSPD4E | PSPD8E | PSPDCE
Satellite P30W-B | PSDP2E | PSDP2V
Satellite P40-A | PSPM4E
Satellite P40T-A | PSPM5E | PSPM8E
Satellite P50-A | PSPMCE | PSPMDE | PSPMFE | PSPMFR | PSPMGE | PSPMHE | PSPMJE | PSPMKE | PSPMKR
Satellite P50-B | PSPNSF | PSPNUE | PSPNUV
Satellite P50-C | PSPTNE | PSPTSE
Satellite P500 | PSPG8E | PSPGSE
Satellite P50D-C | PSPUAE |
Satellite P50T-A | PSPMCE | PSPMDE | PSPMEE | PSPMFE | PSPMGE | PSPMHE | PSPMHF | PSPMHV | PSPMJE | PSPMKE | PSPMKF
Satellite P50T-B | PSPNVE | PSPNVV
Satellite P50T-C | PSPTUE
Satellite P70-A | PSPLKE | PSPLPE | PSPLPR | PSPLPV
Satellite P70-B | PSPPNE
Satellite P70T-A | PSPLKE | PSPLPE
Satellite P750 | PSAY3E | PSAY3F | PSAY3V
Satellite P755 | PSAY3E
Satellite P770 | PSBY3E
Satellite P775 | PSBY3E
Satellite P840 | PSPJ2R | PSPJ2V | PSPJ6V
Satellite P840T | PSPJ6V
Satellite P845 | PSPJ1E | PSPJ2E | PSPJ2R | PSPJ5E | PSPJ6E | PSPJ6R
Satellite P845T | PSPJ5E | PSPJ6E | PSPJ6R
Satellite P850 | PSPKAE | PSPKBE | PSPKBF | PSPKBR | PSPKBV | PSPKEE | PSPKFE | PSPKFV
Satellite P855 | PSPKBE | PSPKBR | PSPKFE | PSPKFR
Satellite P870 | PSPLBE | PSPLBR | PSPLFE
Satellite P875 | PSPLBE | PSPLBR | PSPLFE | PSPLFR

Satellite R Series
Satellite R630 | PT31LE
Satellite R830 | PT32LE | PT32LV
Satellite R840 | PT42KE | PT42KV
Satellite R850 | PT52CE | PT52CV | PT52HE
Satellite R930 | PT33LE

Satellite Radius Series
Satellite L10-B | PSKVGE
Satellite RADIUS 15 P50W-C | PSPVJE

Satellite S Series
Satellite S50-A | PSKJJE | PSKJJF | PSKJNE | PSKJNR | PSKJQE | PSKJWR | PSKK2E | PSKK2F | PSKK6E | PSKK6F | PSKK6R | PSKKAE | PSKKEE
Satellite S50-B | PSPQ2E | PSPQ6E | PSPQEE | PSPRBE
Satellite S50D-A | PSKKSE | PSKKWE
Satellite S50D-B | PSPQJE
Satellite S50DT-A | PSKKSE | PSKKWE
Satellite S50T-A | PSKJJE | PSKJNE | PSKJNR | PSKJNV | PSKJWR | PSKK6E | PSKK6F | PSKK6V | PSKKAE | PSKKEE
Satellite S50T-B | PSPQ4E | PSPQ8E | PSPQ8V | PSPQGV
Satellite S70-A | PSKN2E | PSKN6E | PSKN6R | PSKNEE | PSKNER
Satellite S70-B | PSPP6E | PSPPNE
Satellite S70T-A | PSKN2E | PSKN6E | PSKNEE

Satellite T Series
Satellite T110 | PST1AE
Satellite T110D | PST1LE
Satellite T130 | PST3AE
Satellite T210 | PST2AE
Satellite T230 | PST4AE

Satellite U Series
Satellite U40-A | PSKP6F
Satellite U400 | PSU40E | PSU42E | PSU44E | PSU4CE
Satellite U400D | PSU48E
Satellite U40T-A | PSKP6F | PSKP6V | PSUB2E
Satellite U50-A | PSKPNR
Satellite U500 | PSU52E | PSU5EE | PSU6QE | PSU82E | PSU8CE | PSU9BE | PSU9ME
Satellite U50D-A | PSKPSR
Satellite U50T-A | PSUBAE
Satellite U840 | PSU4RR | PSU4SE | PSU4SR | PSU4SV | PSU4WE | PSU4WR | PSU4WV
Satellite U840T | PSU4TE
Satellite U840W | PSU5RE | PSU5RF | PSU5RR | PSU5RV | PSU5XE | PSU5XF | PSU5XR | PSU5XV
Satellite U920T | PSUL1E | PSUL1F | PSUL1R | PSUL1V
Satellite U940 | PSU6SE | PSU6SR | PSU6VE | PSU6VR | PSU6VV

Satellite W Series
Satellite W30DT-A | PSD24E
Satellite W30T-A | PSD22E | PSD22F | PSD22V

Satellite Z Series
Satellite Z30-A | PT248E
Satellite Z30-B | PT258E
Satellite Z30T-A | PT24KE
Satellite Z830 | PT22LE | PT22LV
Satellite Z930 | PT23LE

Satellite Pro
Satellite Pro B40
Satellite Pro C640
Satellite Pro C840
Satellite Pro L310
Satellite Pro L50
Satellite Pro L510
Satellite Pro L630
Satellite Pro L640
Satellite Pro L730
Satellite Pro L740
Satellite Pro L830
Satellite Pro L840
Satellite Pro U500

Satellite Pro A Series
Satellite Pro A300 | PSAG1E | PSAG5E | PSAG9E | PSAGDE | PSAGHE | PSAGRE | PSAGVE | PSAJ1E | PSAJ5E | PSAJHE | PSAJME
Satellite Pro A300D | PSAK1E | PSAK5E | PSAK9E | PSAKDE
Satellite Pro A50-A | PT63NE | PT64NE

Satellite Pro C Series
Satellite Pro C40-A | PSCDFV | PSCDKV
Satellite Pro C50-A | PSCG7E | PSCG7F | PSCG7R | PSCG7V | PSCG9V | PSCGBE | PSCGKE | PSCGKF | PSCGKV | PSCGME | PSCGMV | PSCGPV
Satellite Pro C50D-A | PSCGXE
Satellite Pro C650 | PSC09E | PSC11E | PSC13E
Satellite Pro C650D | PSC17E
Satellite Pro C660 | PSC0ME | PSC0PE | PSC0RE | PSC1HE | PSC1ME | PSC1MF | PSC1RE
Satellite Pro C660D | PSC0VE | PSC1ZE |
Satellite Pro C70-A | PSCE3E | PSCE7E | PSCEBE | PSCEFE
Satellite Pro C70-B | PSCL5E | PSCL9E | PSCNRE | PSCNVE
Satellite Pro C70-C | PSCSBE | PSCSFE | PSCSHE | PSCSKE | PSCSME
Satellite Pro C840 | PSC6BV
Satellite Pro C850 | PSCBXE | PSCBXF | PSCBXR | PSCBXV | PSCBZE | PSKC9E | PSKC9F | PSKC9R | PSKCBE | PSKCDE
Satellite Pro C850-F | PSCBXF
Satellite Pro C870 | PSC8BE | PSC8FE | PSCBBE | PSCBDE

Satellite Pro L Series
Satellite Pro L300 | PSLB1E | PSLB9E | PSLBDE | PSLBHE
Satellite Pro L300D | PSLC9E
Satellite Pro L350 | PSLD1E | PSLD5E | PSLD9E | PSLDDE
Satellite Pro L450 | PSLY1E
Satellite Pro L450D | PSLY6E
Satellite Pro 50-A | PSKJKE | PSKJKV | PSKJPE | PSKK3V | PSKK7V
Satellite Pro L500 | PSLJ1E | PSLJCE | PSLS1E | PSLS4E | PSLSAE
Satellite Pro L500D | PSLT7E | PSLTAE
Satellite Pro L550 | PSLW1E | PSLW9E | PSLWKE | PSLWTE
Satellite Pro L550D | PSLXTE
Satellite Pro L630 | PSK01E | PSK05E
Satellite Pro L650 | PSK1FE | PSK1KE
Satellite Pro L670 | PSK3BE | PSK3FE | PSK3HE
Satellite Pro L70-A | PSKN7E | PSKNFE
Satellite Pro L770 | PSK3TE | PSK3VE | PSK3XE | PSK3XF
Satellite Pro L830 | PSK7ZE | PSK85E | PSKF3E | PSKF5E
Satellite Pro L840 | PSK8HV
Satellite Pro L850 | PSKDHE | PSKDHV | PSKDME | PSKG7E | PSKG9E
Satellite Pro L870 | PSKBME | PSKFME | PSKFPE

Satellite Pro NB Series
Satellite Pro NB10-A | PU143E | PU143V
Satellite Pro NB10T-A | PU143E

Satellite Pro P Series
Satellite Pro P300 | PSPC1E | PSPC5E | PSPC9E | PSPCDE
Satellite Pro P300D | PSPD5E | PSPD9E | PSPDDE

Satellite Pro R Series
Satellite Pro R50-B | PSSG0E | PSSG1E | PSSG2E | PSSG3E
Satellite Pro R840 | PT42QE
Satellite Pro R850 | PT52KE | PT52NE | PT52NF
Satellite Pro R950 | PT53KE | PT53NE

Satellite Pro S Series
Satellite Pro S200 | PSSA1E
Satellite Pro S300 | PSSB0E | PSSB2E
Satellite Pro S300L | PSSD1E | PSSD6E
Satellite Pro S500 | PSSE0E
Satellite Pro S750 | PSSERV

Satellite Pro T Series
Satellite Pro T110 | PST1BE
Satellite Pro T130 | PST3BE
Satellite Pro T210 | PST2BE
Satellite Pro T230 | PST4BE

Satellite Pro U Series
Satellite Pro U400 | PSU41E | PSU45E | PSU4ME | PSU4NE
Satellite Pro U500 | PSU83E | PSU8DE | PSU9CE | PSU9NE

Tablet
AS100
Excite Pure
Excite Write
REGZA Tablet AT100
REGZA Tablet AT270
REGZA Tablet AT300

Tecra
Tecra A9
Tecra Z40

Tecra A Series
Tecra A10 | PTSB0E | PTSB1E | PTSB4E | PTSB5E
Tecra A10D | PTSC0E
Tecra A11 | PTSE0E | PTSE1E | PTSE4E
Tecra A50-A | PT634E | PT641E | PT644E | PT644F | PT644V | PT645E | PT645F | PT64QE

Tecra C Series
Tecra C50-B | PSSG4V | PSSG5V | PSSG6E

Tecra M Series
Tecra M10 | PTMB0E | PTMB1E | PTMB3E | PTMB7E | PTMBBE
Tecra M11 | PTME0E | PTME1E | PTME3E

Tecra R Series
Tecra R10 | PTRB1E | PTRB3E
Tecra R840 | PT429E | PT429V | PT42FE | PT42FV | PT42GE | PT42GF | PT42GV
Tecra R850 | PT520E | PT520F | PT520V | PT524E | PT524F | PT525E | PT52SE
Tecra R940 | PT439E | PT439F | PT439V | PT43FE | PT43FV | PT43GE | PT43GF | PT43GR | PT43GV | PT43HR
Tecra R950 | PT530E | PT530F | PT530V | PT534E | PT534R | PT534V | PT535E | PT538F | PT538R | PT53QE

Tecra S Series
Tecra S10 | PTSB3E | PTSB7E
Tecra S11 | PTSE3E | PTSE7E

Tecra W Series
Tecra W50-A | PT640E | PT640F | PT640V

Tecra Z Series
Tecra Z40-A | PT444E | PT449E | PT449F | PT449V | PT44FE | PT44FF | PT44FV | PT44GE | PT44GF | PT44GV
Tecra Z40-B | PT45FE | PT45GE
Tecra Z40T-B | PT45GE
Tecra Z40t-A | PT449V | PT44FV | PT44GE
Tecra Z50-A | PT540E | PT540F | PT544E | PT544R | PT544V | PT545E | PT545F | PT545V

Toshiba A Series
Toshiba AC100 | PDN01E
Toshiba AS200 | PDA01E

Toshiba AT Series
Toshiba AT10-A | PDA0FE | PDA0FR | PDA0FV
Toshiba AT10-B | PDA0LE
Toshiba AT100 | PDA01E | PDA01F | PDA01R
Toshiba AT10LE-A | PDA0EE | PDA0ER | PDA0EV
Toshiba AT10PE-A | PDA0EE
Toshiba AT200 | PDA05E
Toshiba AT270 | PDA09E | PDA09V
Toshiba AT300 | PDA08E | PDA08F | PDA08V
Toshiba AT300SE | PDA0DE | PDA0DV
Toshiba AT7-A | PDA0GV

Toshiba CB Series
Toshiba CB30 | PLM01E

Toshiba KIRA Series
Toshiba KIRA | PSU8SE | PSUC1E | PSUC2E

Toshiba LT Series
Toshiba LT170 | PDA06E | PDA06V

Toshiba LX Series
Toshiba LX810 | PQQ16R | PQQ17R
Toshiba LX830 | PQQ14E | PQQ14V | PQQ15E | PQQ15V | PQQ18E | PQQ18V | PQQ19E | PQQ19V

Toshiba M Series
Toshiba M10 | PTMBBE
Toshiba M2 | PTM20E
Toshiba M5 | PTM50E

Toshiba NB Series
Toshiba NB100 | PLL10E
Toshiba NB200 | PLL20E | PLL22E | PLL23E | PLL25E | PLL27E | PLL28E | PLL29E
Toshiba NB250 | PLL2PE | PLL2XE
Toshiba NB300 | PLL3EE | PLL3FE | PLL3ZE
Toshiba NB305 | PLL3AE | PLL3BE
Toshiba NB500 | PLL50E | PLL5ZE | PLL60E
Toshiba NB510 | PLL72E | PLL72F | PLL72R | PLL72V | PLL73E
Toshiba NB520 | PLL52E | PLL62E | PLL62F | PLL62V
Toshiba NB550D | PLL5FE | PLL5FR

Toshiba PX Series
Toshiba PX30t | PQQ31F | PQQ31V | PQQ32F | PQQ32V

Toshiba WT Series
Toshiba WT10-A | PDW0BE | PDW0BV
Toshiba WT10PE-A | PDW0DE |
Toshiba WT310 | PT133E | PT133R | PT134E | PT143E | PT144E
Toshiba WT7-C | PDW0EE | PDW0EV
Toshiba WT8-A | PDW09E | PDW09V
Toshiba WT8-B | PDW0AE
Toshiba WT8PE-B | PDW0CE

Qosmio
Qosmio F60
Qosmio F750
Qosmio X300
Qosmio X500
Qosmio X70
Qosmio X770
Qosmio X870

Qosmio DX Series
Qosmio DX730 | PQQ10E | PQQ11E | PQQ12E | PQQ13E
Qosmio F Series
Qosmio F50 | PQF55E
Qosmio F60 | PQF65E
Qosmio F750 | PQF75E | PQF75F | PQF75V | PQF75R
Qosmio G Series
Qosmio G50 | PQG55E
Qosmio PX Series
Qosmio PX30T-A | PQQ30E | PQQ31E | PQQ32E
Qosmio X Series
Qosmio X300 | PQX31E | PQX32E
Qosmio X500 | PQX33E | PQX34E
Qosmio X70-A | PSPLRE | PSPLTE | PSPLTF | PSPLTR | PSPLTV
Qosmio X70-B | PSPPNE
Qosmio X770 | PSBY5E | PSBY5F | PSBY5R | PSBY5V
Qosmio X870 | PSPLXE | PSPLXF | PSPLXR | PSPLXV | PSPLZE | PSPLZF | PSPLZV
Qosmio X875 | PSPLXR | PSPLZR

Equium
Equium A series
Equium A300
Equium A300D
Equium L series
Equium L300
Equium L350
Equium L350D
Equium P series
Equium P300
Equium P300D
Equium U series
Equium 300
Equium 400

Libretto
Libretto W series
Libretto W100

Portege
Portege A series
Portege A600 – PPA60E
Portege A600 – PPA61E

Portege M series
Portege M700 – PPM75E

All-In-One PC
Qosmio PX30t
Qosmio DX730
REGZA LX810
REGZA LX830

Satellite S70t-B00x series
Satellite S70t-B00C
psppqa-00c003
Satellite S70t-B00E
psppqa-00e003
Satellite S70t-B005
psppqa-005003

Satellite S70t-A0xx series
Satellite S70t-A04G
psknea-04g034
Satellite S70t-A016
psknea-016007

Satellite S50-B00 series
Satellite S50-B00J
pspqea-00j00q
Satellite S50t-B001
pspqga-001001

Satellite S50Dt-B005
pspqla-005002

Satellite S50D-A00x series
Satellite S50D-A00M
pskkwa-00m007
Satellite S50D-A00K
pskkwa-00k006
Satellite S50D-A00J
pskkwa-00j006

Satellite S50t-A028
pskjna-028010

Satellite l40w-Radius
PSLZAA-007001 – Satellite Radius 14 L40W-C007
PSLZAA-009001 – Satellite Radius 14 L40W-C009
PSLZDA-006002 – Satellite Radius 14 L40DW-C006
PSLZDA-005002 – Satellite Radius 14 L40DW-C005

Radius-11
PSKVUA-00K001 – Satellite Radius 11-B00K
PSKVUA-00L001 – Satellite Radius 11-B00L

Satellite P70-B097 – psppna-09700m

Satellite P70-A0xx series BIOS
Satellite P70-A0LX
psplpa-0lx040
Satellite P70-AE040
psplpa-08e040
Satellite P70-A07T
psplpa-07t040
Satellite P70-A08S
psplpa-08s040
Satellite P70-A4002
psplpa-024002
Satellite P70-A01D
psplpa-01d002
Satellite P70-A01C
psplpa-01c002
SATELLITE P70
Satellite P70-A06H
psplpa-06h040
Satellite P70-A07M
psplpa-07m040
SATELLITE P70
psplpa-07r040

Satellite P50W-B00F
psvp2a-00f002

Satellite P50-C00X
psptsa-00×006
Satellite P50-C00W
psptsa-00w006

Satellite P50-B02N
pspnua-02n00r
Satellite P50t-B041
pspnva-04100n
Satellite P50t-B041
pspnva-04100n
Satellite P50t-B01R
pspnva-01r00n
Satellite P50t-B01E
pspnva-01e00n
Satellite P50t-B010
pspnva-01000n
Satellite P50t-B00R
pspnva-01000n

Satellite P50t-A0DP
pspmha-0dp04s
Satellite P50t-A0EE
pspmha-0ee04s
Satellite P50-A09M
pspmha-09m04s
Satellite P50-A09M
pspmha-09m04s
Satellite P50t-A016
pspmha-01600l
Satellite P50t-A01C
pspmha-01c00l
Satellite P50-A01D
pspmha-01d00l
Satellite P50T/A015
pspmha-01500l
Satellite P50-A09L
pspmha-09l04s
Satellite P50-A
pspmha-0dq04s

Satellite NB10-A
Satellite NB10-A02D
pu141a-02d03v
Satellite NB10t-A02C
pu141a-02c03v
Satellite NB10-A02L
pu141a-02l01m
Satellite NB10t-A02M
pu141a-02m01m
Satellite NB10-A00Y
pu141a-00y01m
Satellite NB10t-A01R
pu141a-01r01m
Satellite NB10-A

SATELLITE SC70-C – L70-C
Satellite L70-C00J
pskzea-00j00h

Satellite L50D-C00W
pskxsa-00w00

Satellite L50D-C00U
pskxsa-00u00g

Satellite L50D-C00U
pskxsa-00u00g
Satellite L50D-C00V
pskxsa-00v00g

Satellite L50t-B033
psktea-033001

PSKLWA-007002 – SATELLITE L50
PSKLNA-01J00J – SATELLITE L50
PSKLAA-07Q03Y – SATELLITE L50
PSKM2A-00M007 – SATELLITE L50
PSKM2A-00L007 – SATELLITE L50
PSKM2A-00K007 – SATELLITE L50
PSKLNA-01400J – SATELLITE L50
PSKLNA-00U001 – SATELLITE L50
PSKLWA-001001 – SATELLITE L50
PSKLNA-00Q001 – SATELLITE L50
PSKLAA-030001 – SATELLITE L50
PSKLEA-00L001 – SATELLITE L50
PSKLEA-00J001 – SATELLITE L50
PSKL6A-00Y004 – SATELLITE PRO L50
PSKL6A-013004 – Satellite L50-A013
PSKLAA-013001 – Satellite L50t-A013
PSKM2A-009005 – Satellite L50Dt-A009
PSKLEA-00M001 – Satellite L50-A00M
PSKM2A-008005 – Satellite L50D-A008
PSKLEA-00D001 – Satellite L50t-AD001
PSKL6A-00R004 – Satellite L50t-AR004
PSKLEA-00D001 – Satellite L50t-AD001
PSKLAA-002001 – Satellite L50t-A2001
PSKLWA-004001 – Satellite L50-A004
PSKM2A-00G005 – Satellite L50D-A00G
PSKLNA-00V001 – Satellite L50-A00V
PSKLWA-005001 – Satellite L50t-A5001
PSKLAA-033001 – Satellite L50t-A3001
PSKLNA-00P001 – Satellite L50t-AP001
PSKLWA-006002 – Satellite L50-A006
PSKLNA-01Q00J – Satellite L50-A01Q
PSKLNA-01R00J – Satellite L50t-A01R
PSKLWA-009002 – Satellite L50-A009
PSKT8A-00R00C – Satellite L50t-B00R
PSKTAA-003001 – Satellite L50-B003
PSKUCA-01800SB – Satellite L50D-B018
PSKTAA-02G001 – Satellite L50-B02G
PSKTAA-05P001 – Satellite L50-B05P
PSKSQA-01000M – Satellite L50-B010
PSKUCA-01E00S – Satellite L50D-B01E
PSKUQA-01300S – Satellite L50D-B013
PSKULA-01C00V – Satellite L50D-B01C
PSKULA-01900V – Satellite L50D-B019
PSKT8A-01C00C – Satellite L50t-B01C
PSKTAA-09K001 – Satellite L50-B09K
PSKTAA-05D001 – Satellite L50-B05D
PSKTAA-05C001 – Satellite L50-B05C
PSKT4A-08C01Y – Satellite L50-B08C
PSKULA-02P00V – Satellite L50D-B02P
PSKUCA-01H00S – Satellite L50D-B01H
PSKULA-05N00V – Satellite L50D-B05N
PSKT4A-07U01Y – Satellite L50-B07U
PSKUQA-02C00S – Satellite L50D-B02C
PSKTEA-033001 – Satellite L50t-B033
PSKT5A-002001 – Satellite Pro L50-B002
PSKTNA-02L016 – Satellite L50-B02L
PSKTNA-02R016 – Satellite L50-B02R
PSKTGA-03200R – Satellite L50-B032
PSKUQA-02H00S – Satellite L50D-B02H
PSKULA-06M00V – Satellite L50D-B06M
PSKXSA-00V00G – Satellite L50D-C00V
PSKXSA-00U00G – Satellite L50D-C00U
PSKWNA-036002 – Satellite L50-C036
PSKWSA-02X003 – Satellite L50-C02X
PSKWSA-03E003 – Satellite L50-C03E
PSKWAA-01100J – Satellite L50-C011
PSKXSA-00W00G – Satellite L50D-C00W

Satellite L30W-B00J
psdm2a-00j002

PSCPJA-00P00J – Satellite C50-C00P
PSCPAA-00K00N – Satellite C50-C00K
PSCPAA-00K00N – Satellite C50-C00K
PSCP6A-00Y00Y – Satellite C50-C00Y
PSCQEA-00V00H – Satellite C50D-C00V
PSCQEA-00U00H – Satellite C50D-C00U
PSCN4A-02G00H – Satellite C50D-B02G
PSCMLA-06W00S – Satellite C50-B06W
PSCMLA-06807Q – Satellite C50-B068
PSCMLA-03F07Q – Satellite C50-BF07Q
PSCMLA-03100S – Satellite C50-B031
PSCLUA-027007 – Satellite C50-B027
PSCMYA-01G00R – Satellite C50D-B01G
PSCLUA-00N007 – Satellite C50-B00N
PSCN4A-01600H – Satellite C50D-B016
PSCMLA-03E07Q – Satellite C50-B03E
PSCMLA-03200S – Satellite C50-B032
PSCMLA-01G00S – Satellite C50-B01G
PSCMLA-02F00S – Satellite C50-B02F
PSCMYA-01400R – Satellite C50D-B014
PSCMYA-01200R – Satellite C50D-B012
SCLUA-00G007B – Satellite C50-B00G
PSCFNA-005005 – Satellite C50t-A005
PSCJEA-01N011 – Satellite C50-AN011
PSCFWA-03J00K – Satellite C50D-A03J
PSCJEA-01R011 – Satellite C50-A01R
PSCF6A-0ET06S – Satellite C50-AT06S
PSCF6A-0FK06S – Satellite C50-A0FK
PSCF6A-0G106S – Satellite C50-A0G1
PSCFWA-02500K – Satellite C50D-A025
PSCF6A-0F306S – Satellite C50-A0F3
PSCF6A-0F206S – Satellite C50-A0F2
PSCFWA-02200K – Satellite C50D-A022
PSCF6A-055001 – Satellite C50-A5001
PSCFAA-00J006 – Satellite C50-A00J
PSCF6A-00E001 – Satellite C50t-A00E
PSCHWA-00L00C – Satellite C50D-A00L
PSCFAA-005006 – Satellite C50-A005
PSCF6A-054001 – SATELLITE C50
PSCF6A-058001 – SATELLITE C50
PSCF6A-059001 – SATELLITE C50
PSCF6A-05C001 – SATELLITE C50
PSCF6A-0D4001 – SATELLITE C50
PSCF6A-0DJ06S – SATELLITE C50
PSCF6A-0DM001 – SATELLITE C50
PSCF6A-0CG001 – SATELLITE C50
PSCF6A-0D406S – SATELLITE C50
PSCJEA-01M011 – SATELLITE C50

Satellite U500/01D
psu8ca-01d014
Satellite U500/01W
psu82a-01w00m
Satellite U500/00X
psu5ea-00×012
Satellite U500/028
psu82a-02800r

Satellite U50t-A00K
pskpna-00k00p
Satellite M50-A-00F, Intel ULV Core i5-4200U(BGA)
pskpna-00f00p
Satellite U50-A012, Intel ULV Core i5-4200U(BGA)
pskpna-01201s
Satellite U50 Intel ULV Core i5-4200U(BGA)
pskpna-01501s

PSPCCA-0C201Y – Satellite P300/0C2
PSPCCA-0C502H – Satellite P300/0C5
PSPCCA-0C601Y – Satellite P300/0C6
PSPC4A-03N017 – Satellite P300
PSPC4A-03P01P – Satellite P300
PSPC4A-03Q018 – Satellite P300
PSPCCA-015015 – Satellite P300
PSPCCA-01U013 – Satellite P300
PSPCCA-01W013 – Satellite P300
PSPCCA-03V01Y – Satellite P300
PSPCCA-05Y01Y – Satellite P300
PSPCCA-05V01Y – Satellite P300
PSPCCA-05X02H – Satellite P300
PSPCCA-0C601Y-NIRS – SATELLITE P300
PSPCCA-0C601Y-LKB – SATELLITE P300
PSPCCA-0C601Y-LK – SATELLITE P300

Satellite M500/009
psmkca-009007
Satellite L750/0T9
psk2ya-0t902v
Satellite L750/0T1
psk2ya-0t102s
Satellite L750/0DP
psk2ya-0dp02s
Satellite L750/0S4
psk2ya-0s402s
Satellite L750/0S5
psk2ya-0s502s
Satellite L750/0LM
psk2ya-0lm02v
PSLB8A-06X004 – Satellite L300/06X
PSLB8A-0VK004 – Satellite L300/0VK
PSLB0A-02L022 – Satellite L300
PSLB0A-02M027 – Satellite L300
PSLB0A-063022 – Satellite L300
PSLB0A-08C022 – Satellite L300
PSLB0A-08D022 – Satellite L300
PSLB0A-08E022 – Satellite L300
PSLB0A-08H022 – Satellite L300
PSLB0A-08L022 – Satellite L300
PSLC8A-02000Y – Satellite L300D
PSLC8A-02200Y – Satellite L300D
PSLC8A-02T00Y – Satellite L300D
PSLC8A-02U00Y – Satellite L300D
PSLC8A-03U00Y – Satellite L300D
PSLC8A-03V00Y – Satellite L300D
PSLB8A-01F004 – Satellite L300
PSLB8A-047004 – Satellite L300
PSLB8A-04R004 – Satellite L300
PSLB8A-04S004 – Satellite L300
PSLB8A-058004 – Satellite L300
PSLB8A-059004 – Satellite L300
PSLB8A-0D3004 – Satellite L300
PSLB8A-0D4004 – Satellite L300
PSLB8A-0FM004 – Satellite L300
PSLB8A-0D5004 – Satellite L300
PSLB8A-07U004 – Satellite L300
PSLB8A-0KW004 – Satellite L300
PSLB8A-0SN004 – Satellite L300
PSLB8A-0WT05U – Satellite L300
PSLB8A-0X605U – Satellite L300
PSLB8A-0WC004 – Satellite L300
PSLB8A-0WD004 – Satellite L300

PSCC6A-00V00T – Satellite C850D/V00T
PSCBWA-09L001 – Satellite C850/09L
PSCBWA-0G5001 – Satellite C850/0G5
PSCBWA-0G6001 – Satellite C850/0G6
PSCC2A-01S001 – Satellite C850D/01S
PSCC2A-00X001 – Satellite C850D/00X
PSCBWA-05E001 – Satellite C850/05E
PSCBWA-05D001 – Satellite C850/05D
PSKC8A-0F300S – Satellite C850/0F3
PSKCCA-04G00M – Satellite C850/00M
PSKCCA-04Q00M – Satellite C850/04Q
PSKC8A-09V00S – Satellite C850/09V
PSC9SA-01X00C – Satellite C850D/01X
PSKCCA-04H010 – Satellite C850
PSKC8A-08K00S – Satellite C850/08K
PSC9SA-01000C – Satellite C850D/010
PSKC8A-07400S – Satellite C850/074
PSKC8A-04G00S – Satellite C850/04G
PSKC8A-07300S – Satellite C850/073
PSKCCA-02D00M – Satellite C850/02D
PSKCCA-00N010 – SATELLITE PRO C850 GFX
PSKC8A-09V00SB – SATELLITE C850

PSAGCA-08V01N – Satellite A300
PSAGCA-0G601Q – Satellite A300/0G6
PSAG8A-08D011 – Satellite A300/08D
PSAH8A-01J00H – Satellite A300D
PSAH8A-01K00H – Satellite A300D
PSAGCA-08V01NB – Satellite A300
PSAGCA-08W01NB – Satellite A300
PSAG4A-02300MB – SATELLITE A300
PSAG4A-02E00MB – SATELLITE A300
PSAG4A-02F007 – SATELLITE A300
PSAGCA-0C001N – SATELLITE A300
PSAG0A-02100Q – Satellite A300
PSAG0A-020009 – Satellite A300
PSAG0A-02Y009 – Satellite A300
PSAG0A-06M00Q – Satellite A300
PSAG4A-02E00M – Satellite A300
PSAG4A-02300M – Satellite A300
PSAG4A-02400M – Satellite A300
PSAG4A-02500M – Satellite A300
PSAG4A-02600M – Satellite A300
PSAG4A-02L00M – Satellite A300
PSAG4A-02M00M – Satellite A300
PSAG4A-02P00M – Satellite A300
PSAG4A-02W010 – Satellite A300
PSAG4A-0CJ007 – Satellite A300
PSAGCA-02U010 – Satellite A300
PSAGCA-02V010 – Satellite A300
PSAGCA-02Y010 – Satellite A300
PSAGCA-03701F – Satellite A300
PSAGCA-03C010 – Satellite A300
PSAGCA-02P010 – Satellite A300
PSAGCA-02W010 – Satellite A300
PSAGCA-06M01N – Satellite A300
PSAGCA-06P01Q – Satellite A300
PSAGCA-08W01N – Satellite A30
PSAGCA-09U01N – Satellite A300
PSAGCA-09Y01N – Satellite A300
PSAGCA-0C301N – Satellite A300
PSAGCA-09V01N – Satellite A300
PSAG8A-03C011 – Satellite A300
PSAG8A-05P02D – Satellite A300
PSAG8A-07V011 – Satellite A300

PSAFGA-02H019 – Satellite A210
PSAFGA-03P019 – Satellite A210
PSAFGA-061019 – Satellite A210
PSAFGA-05C019 – Satellite A210
PSAFGA-05D019 – Satellite A210
PSAFGA-077019 – Satellite A210
PSAFGA-078019 – Satellite A210
PSAELA-02J00W – Satellite A210

PS566A-004001 – Satellite Pro R50
PS566A-005001 – Satellite Pro R50
PSSG2A-01Y013 – Satellite Pro R50
PSSG2A-00Y013 – Satellite Pro R50
PSSG2A-00P013 – Satellite Pro R50
PSSG0A-01X01R – Satellite Pro R50
PSSG0A-01Y01R – Satellite Pro R50

PSSB0A-03R00K – Satellite Pro S300
PSSB0A-03L00K – Satellite Pro S300
PSSB0A-03Q00K – Satellite Pro S300
PSSB0A-04G00T – Satellite Pro S300
PSSB0A-06500T – Satellite Pro S300
PSSB0A-06300K – Satellite Pro S300
PSSB0A-06C00K – Satellite Pro S300
PSSB0A-06V00K – Satellite Pro S300
PSSB0A-0FW00K – Satellite Pro S300
PSSB0A-0K100T – Satellite Pro S300
PSSB0A-02800K – SATELLITE PRO S300
PSSB0A-0LM00T – SATELLITE PRO S300

PSSA1A-00U007 – Satellite Pro S200
PSSA1A-00V008 – Satellite Pro S200
PSSA1A-00T007 – Satellite Pro S200
PSSA1A-09X007 – Satellite Pro S200
PSSA1A-09Y022 – Satellite Pro S200
PSSA1A-0FN007 – Satellite Pro S200
PSSA1A-0G3022 – Satellite Pro S200
PSSA1A-0FM022 – Satellite Pro S200
PSSA1A-0G2022 – Satellite Pro S200
PSSA1A-0G9007 – Satellite Pro S200
PSSA1A-00V008B2 – SATELLITE PRO S200
PSSA1A-00V008B – TECRA A9

PSPCDA-03P00D – Satellite Pro P300
PSPCDA-01L00D – Satellite Pro P300
PSPCDA-01N00D – Satellite Pro P300
PSPC5A-00U00E – Satellite Pro P300
PSPC5A-00V00E – Satellite Pro P300
PSPCDA-00F00D – Satellite Pro P300
PSPCDA-00L00D – Satellite Pro P300
PSPB7A-01000J – Satellite Pro P200
PSPB7A-01M00J – Satellite Pro P200
PSPB7A-02300W – Satellite Pro P200
PSPB7A-02400W – Satellite Pro P200
PSPB7A-00V00E – SATELLITE PRO P200

PSMD1A-005004 – Satellite Pro M300
PSMD9A-003002 – Satellite Pro M300
PSMD9A-004002 – Satellite Pro M300
PSMD9A-007002 – Satellite Pro M300
PSMD9A-004002B – SATELLITE PRO M300

PSMC4A-00C001 – Satellite Pro M200
PSMC4A-01N00C – Satellite Pro M200
PSMC4A-00C001W – SATELLITE PRO M200
PSKFPA-00N002 – Satellite Pro L870
PSKFPA-008002 – Satellite Pro L870

Satellite Pro L500 seres:
PSLS1A-023002 – Satellite Pro L500
PSLS1A-030002 – Satellite Pro L500
PSLS1A-022002 – Satellite Pro L500
PSLSAA-00K00U – Satellite Pro L500
PSLSAA-00L00U – Satellite Pro L500
PSLS1A-02T00K – Satellite Pro L500
PSLS4A-01G00L – Satellite Pro L500
PSLS4A-01F00L – Satellite Pro L500
PSLS1A-007002 – Satellite Pro L500
PSLS1A-01200K – Satellite Pro L500
PSLS4A-01100L – Satellite Pro L500
PSLS4A-01200L – Satellite Pro L500
PSLS4A-00500L – Satellite Pro L500
PSLS1A-031002 – SATELLITE PRO L500

Satellite Pro L500 series:
PSLB9A-064002 – Satellite Pro L300
PSLB9A-067001 – Satellite Pro L300
PSLB9A-06D002 – Satellite Pro L300
PSLB9A-058001 – Satellite Pro L300
PSLB9A-02L001 – Satellite Pro L300
PSLB1A-01L019 – Satellite Pro L300
PSLB1A-01N008 – Satellite Pro L300
PSLB1A-02C01E – Satellite Pro L300
PSLB1A-02D008 – Satellite Pro L300
PSLB1A-02R01E – Satellite Pro L300
PSLB1A-02S008 – Satellite Pro L300
PSLB9A-00L002 – Satellite Pro L300
PSLB9A-013001 – Satellite Pro L300
PSLB9A-01G002 – Satellite Pro L300
PSLB9A-02H002 – Satellite Pro L300
PSLB9A-02K002 – Satellite Pro L300
PSLB9A-03T002 – Satellite Pro L300
PSLB9A-05U002 – Satellite Pro L300
PSLB9A-03T002B – SATELLITE PRO L300
PSLB9A-05W002 – SATELLITE PRO L300
PSLB9A-065001 – SATELLITE PRO L300

SATELLITE PRO C870 series:
PSCC2A-00U001 – Satellite Pro C850D/U001
PSCBXA-033005 – Satellite Pro C850/3005
PSCBXA-00Y005 – Satellite Pro C850
PSCBXA-023005 – Satellite Pro C850
PSCBXA-024004 – Satellite Pro C850
PSCBXA-00Q004 – Satellite Pro C850
PSCBXA-015005 – Satellite Pro C850
PSCBXA-010005 – Satellite Pro C850
PSCBZA-003005 – Satellite Pro C850
PSC9TA-001001 – Satellite Pro C850
PSKC9A-00T019 – SATELLITE PRO C850
PSKC9A-01N00Q – Satellite Pro C850
PSKC9A-01Q019 – Satellite Pro C850
PSKC9A-00S019 – Satellite Pro C850
PSKC9A-00Q00Q – Satellite Pro C850
PSKC9A-00U019 – SATELLITE PRO C850
PSKC9A-00R00Q – SATELLITE PRO C850
PSKC9A-01P019 – SATELLITE PRO C850
PSKC9A-01S019 – SATELLITE PRO C850
PSCBXA-010005B – SATELLITE PRO C850

Satellite Pro C650 series:
PSAGDA-03D00R – Satellite Pro A300
PSAGDA-03E00R – Satellite Pro A300
PSAGDA-01C00R – Satellite Pro A300
PSAGDA-01D00R – Satellite Pro A300
PSAG5A-002002 – Satellite Pro A300
PSAG1A-003002 – Satellite Pro A300
PSAG0A-01X009 – Satellite Pro A300
PSAGDA-00K00R – Satellite Pro A300
PSAGDA-01R014 – Satellite Pro A300
PSAGDA-01Y00R – Satellite Pro A300
PSAGDA-02000R – Satellite Pro A300
PSAGDA-03700R – Satellite Pro A300
PSAGDA-03900R – Satellite Pro A300
PSAGDA-01Y00RB – SATELLITE PRO A300
PSAGDA-02000RB – SATELLITE PRO A300

Satellite Pro A210 series:
PSAFHA-00W008 – Satellite Pro A210
PSAFHA-00X008 – Satellite Pro A210
PSAFHA-00W00L – Satellite Pro A210
PSAFHA-00X00L – Satellite Pro A210
PSAFHA-01P00L – Satellite Pro A210

Satellite Pro A200 series:
PSAF1A-001001 – Satellite Pro A200
PSAF1A-003002 – Satellite Pro A200
PSAF4A-001001 – Satellite Pro A200
PSAF7A-003001 – Satellite Pro A200
PSAF4A-003007 – Satellite Pro A200
PSAF4A-008009 – Satellite Pro A200
PSAF4A-009009 – Satellite Pro A200
PSAF4A-00J009 – Satellite Pro A200
PSAF4A-00K009 – Satellite Pro A200
PSAF4A-00S009 – Satellite Pro A200
PSAF7A-009002 – Satellite Pro A200
PSAF7A-00C002 – Satellite Pro A200
PSAF1A-001001B – SATELLITE PRO A200
PSAF1A-001001W – SATELLITE PRO A200
PSAF1A-003002W – SATELLITE PRO A200
PSAF7A-003001W – SATELLITE PRO A200

Tecra Z50 series:
PT544A-0E505E – Tecra Z50
PT540A-02N002 – Z50
PT545A-0CT002 – Tecra Z50
PT540A-023002 – Tecra Z50 (4G
PT540A-015002 – Tecra Z50 (4G)
PT540A-01J002 – Tecra Z50 (4G)
PT545A-01W002 – Tecra Z50 (4G)
PT545A-00P002 – Tecra Z50
PT545A-003002 – TECRA Z50
PT540A-007002 – TECRA Z50

Tecra Z40 series:
PT45FA-00X002 – Tecra Z40
PT45GA-003002-48BXLB – Tecra Z40
PT459A-00U001-30AHLB – Tecra Z40
PT459A-00U001-302CLB – Tecra Z40
PT45FA-00H002-1ZBGKE – Tecra Z4
PT45FA-00H002-1ZBHKE – Tecra Z40
PT45FA-01300L – Tecra Z40
PT45GA-003002-931OKB – Tecra Z40
PT45GA-003002-9600L8 – Tecra Z40
PT45GA-003002-1T1OKB – Tecra Z40
PT45GA-003002-2SBSKE – Tecra Z40
PT459A-002001-2HB2KB – Tecra Z40
PT459A-002001-1RB2LB – Tecra Z40
PT45FA-00H002-2K1UKE – Tecra Z40
PT45FA-00100L – Tecra Z40
PT45FA-001002 – Tecra Z40
PT459A-002001 – Tecra Z40
PT459A-00U001 – Tecra Z40
PT459A-00J001 – Tecra Z40
PT44GA-00X05VN1 – Tecra Z40
PT44GA-00X05VN2 – Tecra Z40
PT449A-031005 – Tecra Z40
PT44GA-04601UE1 – Tecra Z40
PT44GA-0CR05VN1 – Tecra Z40
PT44GA-0CR05VN2 – Tecra Z40
PT44GA-0GL01UE1 – Tecra Z40
PT459A-00U001 – Tecra Z40
PT45GA-003002 – Tecra Z40
PT459A-002001 – Tecra Z40
PT45FA-00H002 – Tecra Z40
PT44GA-0ED01U – Tecra Z40
PT449A-02X005 – Tecra Z40t
PT449A-01H005 – Tecra Z40
PT449A-01F005 – Tecra Z40
PT44FA-01L00Q – Tecra Z40-A
PT44GA-02401U – Tecra Z40
PT44GA-00X01UE1 – TECRA Z40
PT44FA-02600W – TECRA Z40
PT44FA-03J00W – TECRA Z40
PT44FA-03J00W-9600L8 – TECRA Z40

Tecra W50-A:
PT640A-04103NN1 – Tecra W50-A
PT640A-0FT02J – Tecra W50
PT640A-06003NN1 – Tecra W50
PT640A-0DW007 – Tecra W50
PT640A-04S02J – Tecra W50
PT640A-00C007 – Tecra W50

Tecra A50:
PS569A-004004 – Tecra A50
PS56MA-001001 – Tecra A50
PS56HA-002002 – Tecra A5
PT644A-0HM069 – Tecra A50
PT644A-0FX03K – Tecra A50
PT641A-018017 – Tecra A50
PT644A-09800K – Tecra A50
PT644A-09903K – Tecra A50
PT641A-017017 – Tecra A50
PT641A-00L017 – Tecra A50
PT641A-00J017 – Tecra A50
PT644A-03K013 – Tecra A50
PT644A-00C00K – Tecra A50

Tecra R950:
PT530A-05902U – Tecra R950
PT530A-05C02U – Tecra R950 (3G)
PT530A-05D02U – Tecra R950 (3G)
PT535A-05E023 – Tecra R95
PT535A-05F023 – Tecra R950 (3G)
PT535A-00M023 – Tecra R950 (3G)
PT535A-007023 – Tecra R950
PT530A-00802U – Tecra R950
PT530A-00J02U – Tecra R950
PT530A-03N02U – Tecra R950
PT535A-007008 – Tecra R950
PT535A-00M008 – Tecra R950
PT530A-008001 – Tecra R950
PT530A-00J001 – Tecra R950 (3G)
PT530A-00S001 – Tecra R950 (3G)
PT535A-002008 – TECRA R950
PT535A-002023 – TECRA R950

Tecra R940
PT43HA-05Q06Q – Tecra R940
PT439A-03R02R – Tecra R940
PT439A-03S02R – Tecra R940 (3G)
PT43GA-03J03G – Tecra R940
PT43GA-03K03HN1 – Tecra R940
PT439A-00R02R – Tecra R940
PT439A-00N02R – Tecra R940
PT439A-00N003 – Tecra R940
PT439A-00R003 – Tecra R940
PT439A-02W02R – TECRA R940
PT439A-03K03HN1 – TECRA R940
PT43GA-06003H – TECRA R940
PT43GA-06003HN1 – TECRA R940

Tecra R850:
PT525A-02L03Q – Tecra R850
PT520A-05N03201 – Tecra R850
PT525A-00801901 – Tecra R850 (3G)
PT525A-04901V01 – Tecra R850 (3G)
PT520A-05L032 – Tecra R850
PT520A-05M03201 – Tecra R850 (3G)
PT525A-04801V – Tecra R850
PT520A-01T00301 – Tecra R850 (3G)
PT520A-01N003 – Tecra R850
PT525A-00Y019 – Tecra R850
PT525A-003002 – Tecra R850
PT525A-003019 – Tecra R850
PT525A-008019 – Tecra R850 (with 3G)
PT520A-01S003 – Tecra R850
PT520A-01T003 – Tecra R850 (with 3G)
PT525A-004019 – Tecra R850
PT525A-004002 – Tecra R850
PT525A-005019 – Tecra R850
PT520A-007003 – Tecra R850
PT525A-05401V01 – TECRA R850
PT525A-004019N – TECRA R850
PT525A-004019T – TECRA R850
PT525A-00Y019N – TECRA R850
PT525A-00Y019T – TECRA R850
PT520A-01S003N – TECRA R850
PT520A-01S003T – TECRA R850
PT520A-05L032N – TECRA R850
PT520A-05L032T – TECRA R850
PT520A-01T00301N – TECRA R850
PT520A-01T00301T – TECRA R850
PT520A-05M03201N – TECRA R850
PT520A-05M03201T – TECRA R850
PT520A-01N003N – TECRA R850
PT520A-01N003T – TECRA R850

Tecra R840:
PT429A-006004 – Tecra R840
PT42GA-00R01DN1 – TECRA R840
PT429A-007004N – TECRA R840
PT429A-02P004 – Tecra R840
PT429A-00L00401 – Tecra R840 (3G)
PT42GA-00101D – Tecra R840
PT429A-016004 – Tecra R840
PT429A-00L004 – Tecra R840 (with 3G)
PT429A-005004 – Tecra R840
PT42GA-003002 – Tecra R840
PT429A-007004 – Tecra R840
PT429A-007004T – TECRA R840
PT429A-00L004N – TECRA R840
PT429A-00L004T – TECRA R840
PT429A-00L00401N – TECRA R840
PT429A-00L00401T – TECRA R840
PT429A-006004N – TECRA R840
PT429A-006004T – TECRA R840
PT429A-016004N – TECRA R840
PT429A-016004T – TECRA R840
PT42GA-04Y03MN1 – TECRA R840
PT42GA-07003MN1 – TECRA R840
PT429A-0D602H – TECRA R840

Tecra R10
PTRB3A-001002 – Tecra R10
PTRB3A-00T002 – Tecra R10 (with 3G)
PTRB3A-00U002 – Tecra R10 (with 3G)
PTRB3A-00T002B – TECRA R10
PTRB3A-00U002B – TECRA R10
PTRB3A-001002B – TECRA R10

Tecra P5
PTS53A-0FT03X – Tecra P5
PTS53A-01G00N – Tecra P5
PTS53A-007006 – Tecra P5
PTS53A-009006 – Tecra P5
PTS53A-01G006 – Tecra P5
PTS53A-02F01D – Tecra P5
PTS53A-05Y01D – Tecra P5
PTS53A-05H03X – Tecra P5
PTS53A-06003X – Tecra P5
PTS53A-05Y03X – Tecra P5
PTS53A-0FR03X – Tecra P5
PTS53A-0FS03X – Tecra P5
PTS53A-007006B – TECRA S5
PTS53A-027006 – NZ MOE BOX
PTS53A-02F01DB – TECRA S5
PTS53A-009006B – TECRA S5

Tecra P11
PTSE3A-0CG00K – Tecra P11
PTSE3A-0CF00K – Tecra P11
PTSE3A-0CC00K – Tecra P11
PTSE3A-0CH00K – Tecra P11
PTSE3A-09000K – Tecra P11 (with 3G)
PTSE3A-04X00K – Tecra P11 (with 3G)
PTSE3A-00V00K – Tecra P11
PTSE3A-00T00K – Tecra P11
PTSE3A-00U00K – Tecra P11

Tecra P10
PTSB3A-0UV048 – Tecra P10
PTSB3A-0VD001 – Tecra P10
PTSB3A-0VR048 – Tecra P10
PTSB3A-0GE001 – Tecra P10
PTSB3A-0GF001 – Tecra P10
PTSB3A-05R001 – Tecra P10
PTSB3A-0HE001 – Tecra P10
PTSB3A-00S001 – Tecra P10
PTSB3A-05Q001 – Tecra P10
PTSB3A-001001 – Tecra P10
PTSB3A-00R001 – Tecra P10
PTSB3A-07U016 – Tecra P10
PTSB3A-0VD001B – TECRA P10
PTSB3A-MN2001 – TECRA P10

Tecra P5
PTS53A-0FT03X – Tecra P5
PTS53A-01G00N – Tecra P5
PTS53A-007006 – Tecra P5
PTS53A-009006 – Tecra P5
PTS53A-01G006 – Tecra P5
PTS53A-02F01D – Tecra P5
PTS53A-05Y01D – Tecra P5
PTS53A-05H03X – Tecra P5
PTS53A-06003X – Tecra P5
PTS53A-05Y03X – Tecra P5
PTS53A-0FR03X – Tecra P5
PTS53A-0FS03X – Tecra P5
PTS53A-007006B – TECRA S5
PTS53A-027006 – NZ MOE BOX
PTS53A-02F01DB – TECRA S5
PTS53A-009006B – TECRA S5

Tecra P11
PTSE3A-0CG00K – Tecra P11
PTSE3A-0CF00K – Tecra P11
PTSE3A-0CC00K – Tecra P11
PTSE3A-0CH00K – Tecra P11
PTSE3A-09000K – Tecra P11 (with 3G)
PTSE3A-04X00K – Tecra P11 (with 3G)
PTSE3A-00V00K – Tecra P11
PTSE3A-00T00K – Tecra P11
PTSE3A-00U00K – Tecra P11

Tecra P10
PTSB3A-0UV048 – Tecra P10
PTSB3A-0VD001 – Tecra P10
PTSB3A-0VR048 – Tecra P10
PTSB3A-0GE001 – Tecra P10
PTSB3A-0GF001 – Tecra P10
PTSB3A-05R001 – Tecra P10
PTSB3A-0HE001 – Tecra P10
PTSB3A-00S001 – Tecra P10
PTSB3A-05Q001 – Tecra P10
PTSB3A-001001 – Tecra P10
PTSB3A-00R001 – Tecra P10
PTSB3A-07U016 – Tecra P10
PTSB3A-0VD001B – TECRA P10
PTSB3A-MN2001 – TECRA P10

Tecra M9
PTM90A-01V00K – Tecra M9
PTM90A-08P03H – Tecra M9
PTM90A-0C603H – Tecra M9
PTM90A-0CL03H – Tecra M9
PTM90A-01K005 – Tecra M9
PTM91A-037002 – Tecra M9
PTM91A-035002 – Tecra M9
PTM91A-036002 – Tecra M9
PTM91A-05504L – Tecra M9
PTM91A-0E104L – Tecra M9
PTM91A-0EY04L – Tecra M9
PTM91A-0MF04L – Tecra M9
PTM91A-0MG04L – Tecra M9
PTM91A-0MH04L – Tecra M9
PTM91A-0T304L – Tecra M
PTM91A-0U204L – Tecra M9
PTM90A-0CL03H-FOST01 – TECRA M9
PTM90A-01V00KB – TECRA M9
PTM91A-0037002B – TECRA M9
PTM91A-036002B – TECRA M9
PTM91A-035002B – TECRA M9
PTM91A-037002B – TECRA M9

Tecra M11
PTME1U-03R034 – Tecra M11
PTME1U-03503301 – Tecra M11
PTME1U-01F011 – Tecra M11
PTME3A-03700R – Tecra M11
PTME1U-035033 – Tecra M11
PTME1U-03R034 – Tecra M11
PTME1U-03R034A1 – Tecra M11
PTME1U-03503301 – Tecra M11
PTME1U-01F011 – Tecra M11
PTME3A-03700R – Tecra M11
PTME1U-035033 – Tecra M11
PTME3A-03200R – Tecra M11
PTME0A-04400S – Tecra M11
PTME3A-02Y00R – Tecra M11
PTME3A-03000R – Tecra M11 (with 3G)
PTME3A-02D00R – Tecra M11 (with 3G)
PTME3A-02900R – Tecra M11 (with 3G)
PTME1A-008006 – Tecra M11
PTME3A-00D00R – Tecra M11
PTME3A-00J00R – Tecra M11

Tecra M10
PTMB3A-0N606C – Tecra M10
PTMB0A-05602H – Tecra M10
PTMB3A-0KH06C – Tecra M10
PTMB3A-0NP06C – Tecra M10
PTMB3A-0D3004 – Tecra M10
PTMB0A-04S001 – Tecra M10
PTMB3A-00M004 – Tecra M10
PTMB3A-05C004 – Tecra M10
PTMB3A-05E004 – Tecra M10
PTMB3A-0DJ004 – Tecra M10 (with 3G)
PTMB3A-0G0004 – Tecra M10
PTMB3A-00L004 – Tecra M10
PTMB3A-00N004 – Tecra M10
PTMB3A-0HK004 – Tecra M10
PTMB0A-00M001 – Tecra M10
PTMB0A-01X001 – Tecra M10
PTMB0A-00M001-EDU – TECRA M10
PTMB3A-00M004-FOST02 – TECRA M10
PTMB0A-01X001-MA2-X – TECRA M10
PTMB0A-01X001-MA2 – TECRA M10
PTMB3A-0DJ004B – TECRA M10
PTMB3A-0N606CB – TECRA M10
PTMB3A-0G0004B – TECRA M10
PTMB3A-0NP06CB – TECRA M10
PTMB3A-00M004B – TECRA M10
PTMB3A-05C004B – TECRA M10
PTMB3A-05E004B – TECRA M10
PTMB3A-0KK06C – TECRA M10
PTMB3A-0KK06CB – TECRA M10

Tecra A9
PTS52A-01000F – Tecra A9
PTS52A-023017 – Tecra A9
PTS52A-00U00F – Tecra A9
PTS52A-00V00F – Tecra A9
PTS52A-00T00F – Tecra A9
PTS52A-0CU03F – Tecra A9
PTS52A-0CV03F – Tecra A9
PTS52A-0CW03F – Tecra A9
PTS52A-0CT017 – Tecra A9
PTS52A-0EV017 – Tecra A9
PTS52A-0EW03F – Tecra A9
PTS52A-0EX03F – Tecra A9
PTS52A-0EY03F – Tecra A9
PTS52A-0GF03F – Tecra A9
PTS52A-01100F – Tecra A9
PTS52A-00U00FB – TECRA A9
PTS52A-0EW03FB – TECRA A9
PTS52A-0EX03FB – TECRA A9
PTS52A-023017B – SATELLITE PRO S200
PTS52A-00V00FB – TECRA A9

Tecra A11
PTSE0U-0GD04L – Tecra A11
PTSE0U-07U01Q – Tecra A11
PTSE1A-09P012 – Tecra A11
PTSE0A-074021 – Tecra A11 (with 3G)
PTSE0A-088021 – Tecra A11
PTSE1A-07G005 – Tecra A11
PTSE0A-029021 – Tecra A11 (with 3G)
PTSE1A-00K005 – Tecra A11
PTSE1A-00L005 – Tecra A11
PTSE1A-00M005 – Tecra A11

Tecra A10
PTSB0A-04X023 – Tecra A10
PTSB0A-04Y023 – Tecra A10
PTSB0A-059023 – Tecra A10
PTSB0A-05C023 – Tecra A10
PTSB0A-03G001 – Tecra A10
PTSB0A-04L001 – Tecra A10
PTSB0A-002001 – Tecra A10
PTSB0A-020001 – Tecra A10
PTSB0A-02D001 – Tecra A10
PTSB0A-03E001 – Tecra A10
PTSB0A-006001 – Tecra A10
PTSB0A-00E001 – Tecra A10
PTSB0A-006001-EDU – TECRA A10
PTSB0A-006001B – TECRA A10
PTSB0A-006001W1 – TECRA A10
PTSB0A-002001W1 – TECRA A10
PTSB0A-00E001W1 – TECRA A10
PTSB0A-020001B – TECRA A10
PTSB0A-02D001-MA1 – TECRA A10
PTSB0A-03E001B – TECRA A10
PTSB0A-059023B – TECRA A10
PTSB0A-006001W – TECRA A10
PTSB0A-002001W – TECRA A10
PTSB0A-00E001W – TECRA A10
PTSB0A-002001B – TECRA A10
PTSB0A-02D001B – TECRA A10

Tecra M11
PSPLTA-0DW068 – Qosmio X70-A0DW
PSPLTA-0DX068 – Qosmio X70-A0DX
PSPLTA-00U001 – Qosmio X70-A00U
PSPLTA-014001 – Qosmio X70-A014

Qosmio F750/02L
PQF75A-067024 – Qosmio F750/067
PQF75A-065024 – Qosmio F750/065
PQF75A-066024 – Qosmio F750/066
PQF75A-04400Q – Qosmio F750/044
PQF75A-04600Q – Qosmio F750/046
PQF75A-02L00Q – Qosmio F750/02L
PQF75A-02N00Q – Qosmio F750/02Y
PQF75A-03000Q – Qosmio F750/030
PQF75A-02Y00Q – Qosmio F750/02Y
PQF75A-02M00Q – Qosmio F750/02M
PQF75A-01D00Q – Qosmio F75
PQF75A-01E00Q – Qosmio F75

Qosmio F60/065
PQF65A-065002 – Qosmio F60/065
PQF65A-00U002 – Qosmio F60/00U
PQF65A-05C002 – Qosmio F60/05C
PQF65A-05D002 – Qosmio F60/05D
PQF65A-05M02W – Qosmio F60/05M
PQF65A-05E02W – Qosmio F60/05E
PQF65A-032002 – Qosmio F60/032
PQF65A-033002 – Qosmio F60/03
PQF65A-016002 – Qosmio F60/016
PQF65A-00Y002 – Qosmio F60/00Y

PT141A-01F01E – Portégé Z10t
PT141A-05H01E3 – Portégé Z10t
PT141A-05H01E1 – Portégé Z10t
PT141A-05H01E – Portégé Z10t
PT141A-05M03Y – Portégé Z10t
PT141A-05M03Y2 – Portégé Z10t
PT141A-05M03Y4 – Portégé Z10t
PT141A-06403Y – Portégé Z10t
PT141A-058025 – Portégé Z10t
PT141A-059025 – Portégé Z10t
PT141A-027025 – Portégé Z10t
PT142A-05201Q – Portégé Z10t
PT141A-03M03U – Portégé Z10t
PT141A-013019 – Portégé Z10t
PT142A-02M01NEN – Portégé Z10t
PT141A-037025 – Portégé Z10t
PT141A-01301E – Portege Z10t
PT142A-04702L – Portege Z10t (4G)
PT141A-013025 – Portégé Z10t
PT141A-01301E – Portégé Z10t
PT142A-02L00T – Portégé Z10t (4G)
PT142A-00700T – Portégé Z10t
PT131A-00L001 – Portégé Z10t
PT131A-00M001 – Portégé Z10t
PT132A-00600T – Portégé Z10t-A
PT132A-00F00T – Portégé Z10t-A (4G)
PT131A-00J002 – Portégé Z10t
PT131A-015002 – Portégé Z10t
PT131A-00N001 – Portege Z10t-A
PT131A-027002 – PORTEGE Z10T
PT142A-00800T – PORTEGE Z10T
PT142A-02P01P – PORTEGE Z10T
PT142A-02Q01Q – PORTEGE Z10T
PT131A-02U002 – PORTEGE Z10T
PT142A-04202K – PORTEGE Z10T

ultra-light KIRA 13.3” Ultrabook
PSUC2A-003009 – KIRA
PSU8SA-00U00T – KIRA
PSU8SA-00C00T – KIRA
PSU8SA-00C006 – KIRA
PSU7FA-00X00K – KIRA
PSU7FA-00H00K – KIRA
PSU7FA-00T00K – KIRA
PSU7FA-00U00K – KIRA

Satellite Z930
PT23LA-01E00N – Satellite Z930/01E
PT23LA-01D00N – Satellite Z930/01D
PT23LA-01F00N – Satellite Z930/01F
PT23LA-01100N – Satellite Z930/011
PT23LA-00X00N – Satellite Z930/00X
PT23LA-00D009 – Satellite Z930/00D
PT23LA-008009 – Satellite Z930/008
PT23LA-01N00S – SATELLITE Z930
PT23LA-01P009 – SATELLITE Z930

Satellite Z830 Ultraboo
Satellite Z830/001
pt22la-001001
Satellite Z830/00T
pt22la-00t001
Satellite Z830/00G
pt22la-00g001

Satellite U840W/001
psu5xa-001006
SATELLITE U840W
Satellite U840W Bundle (PSU5XA-001006, PA1522U-1UC4, WAREXT12)
psu5xa-001006b

Portégé Z930:
PT235A-03N04X – Portégé Z930
PT235A-04C04X – Portégé Z930 (3G)
PT234A-07T058 – Portégé Z930
PT235A-04D04X – Portégé Z930 (3G)
PT235A-03P04X – Portégé Z930
PT234A-07E058 – Portégé Z930
PT235A-03004X01 – Portégé Z930 (3G)
PT235A-03104X01 – Portégé Z930 (3G)
PT235A-03204X – Portégé Z930
PT235A-02004X – Portégé Z930
PT235A-00600D – Portégé Z930
PT235A-02700D01 – Portégé Z930 (3G)
PT235A-02800D01 – Portégé Z930 (3G)
PT235A-00F00D – Portégé Z930
PT235A-00Y00D01 – Portégé Z930 (3G)
PT235A-00V00D01 – Portégé Z930 (3G)
PT235A-04604XB – PORTEGE Z930
PT235A-04D04XB – PORTEGE Z930
PT235A-04604XB2 – PORTEGE Z930
PT235A-04604XBC – PORTEGE Z930
PT235A-05H04XR1 – PORTEGE Z930
PT235A-04604XBCZ – PORTEGE Z930

ultra-light KIRA 13.3” Ultrabook
PSUC1A-002005 – KIRA
PSUC1A-007005 – KIRA
PSU8SA-00T00U – KIRA
PSU8SA-00V00U – KIRA
PSU7FA-01700L – KIRA
PSU7FA-00Y00L – KIRA
PSU7FA-01700K – KIRA
PSU7FA-00U005 – KIRA
PSU7FA-00T005 – KIRA

Portégé Z30 bios
PT251A-03F002-0200L1 – Portégé Z30
PT253A-0D2001 – Portégé Z30
PT241A-09M001 – Portege Z30
PT251A-008002 – Portégé Z30 (4G)
PT251A-00D002 – Portégé Z30 (4G)
PT251A-004002 – Portégé Z30t
PT243A-01G01K – Portégé Z30
PT243A-01G01K-40A3LA – Portégé Z30
PT243A-01G01K-97AIKA – Portégé Z30
PT243A-0FE07F – Portégé Z30
PT243A-0K4087 – Portégé Z30
PT24CA-02T002 – Portégé Z30t
PT243A-0K002X – Portégé Z30
PT253A-008001 – Portégé Z30
PT251A-00C002 – Portégé Z30
PT251A-009002 – Portégé Z30t (4G)
PT24AA-02Q001 – Portégé Z30t (4G)
PT24CA-006004 – Portégé Z30
PT24AA-03Q001 – Portégé Z30t (4G)
PT243A-0HW02X – Portégé Z30
PT24CA-003002 – Portege Z30t
PT241A-03E001 – Portégé Z30 (4G)
PT24AA-00X001 – Portégé Z30 (4G)
PT24AA-010001 – Portégé Z30t (4G)
PT24AA-001001 – Portégé Z30
PT24AA-007001 – Portégé Z30
PT24AA-007001B – Portégé Z30
PT241A-029001 – Portégé Z30
PT245A-002001 – Portege Z30
PT24EA-001001 – Portege Z30
PT243A-02E02X – Portege Z30
PT241A-014001 – Portege Z30
PT24AA-003001 – Portege Z30t
PT241A-013001 – Portege Z30
PT241A-001001 – PORTEGE Z30
PT241A-00X001E1 – PORTEGE Z30
PT241A-02E001 – PORTEGE Z30

Portégé Z20t
PT15AA-00U009 – Portégé Z20t
PT15AA-01M009 – Portégé Z20t
PT15AA-003001 – Portégé Z20t
PT15BA-00500Y – Portégé Z20t
PT15AA-003009 – Portégé Z20t
PT15AA-002001 – Portégé Z20t (4G)
PT15AA-001009 – Portégé Z20t
PT15BA-00J00Y – Portégé Z20t (4G)

portege r30 :
PT341A-0CS00V – Portégé R30 (4G)
PT341A-0CT00V – Portégé R30 (4G)
PT343A-0X501Q – Portégé R30
PT343L-008018 – Portégé R30
PT343A-0X401Q – Portege R30
PT341A-05R00V – Portege R30 (4G)
PT343A-0D001Q – Portege R30 (4G)
PT341A-02200V – Portege R30 (4G)
PT343A-00S01Q – Portege R30
PT343A-06K01Q – PORTEGE R30
PT343A-03V01Q – PORTEGE R30
PT341A-02300V – PORTEGE R30
PT343A-02S01Q – PORTEGE R30

Portégé z10t
PT141A-05H01E1 – Portégé Z10t
PT141A-05H01E – Portégé Z10t
PT141A-05M03Y – Portégé Z10t
PT141A-05M03Y2 – Portégé Z10t
PT141A-05M03Y4 – Portégé Z10t
PT141A-06403Y – Portégé Z10t
PT141A-058025 – Portégé Z10t
PT141A-059025 – Portégé Z10t
PT141A-027025 – Portégé Z10t
PT142A-05201Q – Portégé Z10t
PT141A-03M03U – Portégé Z10t
PT141A-013019 – Portégé Z10t
PT142A-02M01NEN – Portégé Z10t
PT141A-037025 – Portégé Z10t
PT141A-01301E – Portege Z10t
PT142A-04702L – Portege Z10t (4G)
PT141A-013025 – Portégé Z10t
PT141A-01301E – Portégé Z10t
PT142A-02L00T – Portégé Z10t (4G)
PT142A-00700T – Portégé Z10t
PT131A-00L001 – Portégé Z10t
PT131A-00M001 – Portégé Z10t
PT132A-00600T – Portégé Z10t-A
PT132A-00F00T – Portégé Z10t-A (4G)
PT131A-00J002 – Portégé Z10t
PT131A-015002 – Portégé Z10t
PT131A-00N001 – Portege Z10t-A
PT131A-027002 – PORTEGE Z10T
PT142A-00800T – PORTEGE Z10T
PT142A-02P01P – PORTEGE Z10T
PT142A-02Q01Q – PORTEGE Z10T
PT131A-02U002 – PORTEGE Z10T
PT142A-04202K – PORTEGE Z10T

Portégé R930
PT330A-0C0038 – Portégé R930 (3G)
PT331A-0DD04301 – Portégé R930 (3G)
PT331A-0DE043 – Portégé R930 (3G)
PT331A-0DF001 – Portégé R930
PT331A-0DG043 – Portégé R930 (3G)
PT330A-09Y038 – Portégé R930
PT330A-09J038 – Portégé R930
PT330A-09K038 – Portégé R930 (3G)
PT331A-01W04301 – Portégé R930 (3G)
PT331A-06U04301 – Portégé R930 (3G)
PT331A-07K04301 – Portégé R930 (3G)
PT331A-01Y001 – PORTEGE R930
PT331A-01W001 – PORTEGE R930
PT331A-01W00101 – Portégé R930
PT330A-011001 – Portégé R930
PT330A-01Q00101 – Portégé R930 (3G)
PT331A-01X00101 – Portégé R930 (3G)
PT331A-01Y00101 – Portégé R930 (3G)
PT331A-08600101 – PORTEGE R930
PT330A-06K03801 – PORTEGE R930
PT330A-098038 – PORTEGE R930
PT330A-06K038 – PORTEGE R930
PT330A-06L03801 – PORTEGE R930
PT331A-01W043 – PORTEGE R930
PT331A-0DD043 – PORTEGE R930

Portégé R830
PT321A-01M00201 – Portégé R830 (3G)
PT321A-05P02H – PORTEGE R830
PT320A-0HM00701 – Portégé R830 (3G)
PT320A-0HN007 – Portégé R830
PT321A-01K00201 – Portégé R830 (3G)
PT321A-01L00201 – Portégé R830 (3G)
PT320A-06K031 – Portégé R830
PT320A-03N007 – Portégé R830
PT321A-01L002 – Portégé R830
PT321A-01K002 – Portégé R830
PT321A-01M002 – Portégé R830 (3G)
PT320A-03N00701 – Portégé R830 (3G)
PT321A-0U1078 – TECRA R830
PT320A-06K031B – PORTEGE R830

PORTEGE R700
PT310A-08D011 – PORTEGE R700
PT310A-08F011 – PORTEGE R700
PT310A-0LU011 – PORTEGE R700
PT310A-0LK011B – PORTEGE R700
PT310A-0M7011 – Portégé R700
PT310A-0LK011 – Portege R700
PT310A-08E011 – Portégé R700
PT310A-07F011 – Portégé R700
PT311A-03900Q – Portégé R700 (with 3G)
PT311A-06600Q – Portégé R700 (with 3G)
PT311A-01M05E – Portégé R700 (with 3G)
PT310A-07D011 – Portégé R700
PT310A-0CV011 – Portégé R700
PT311A-01M00Q – Portégé R700 (with 3G)
PT311A-03U00Q – Portégé R700 (with 3G)
PT311A-00Y00Q – Portégé R700 (with 3G)
PT310A-07G011 – Portégé R700
PT310A-066011 – Portégé R700
PT311A-00C00Q – Portégé R700
PT311A-00J00Q – Portégé R700
PT310A-05N011 – Portégé R700
PT311A-01L00Q – Portégé R700
PT310A-0M7011B – PORTEGE R700

Portégé R600
PPR61A-029040 – Portégé R600 (with 3G)
PPR61A-02X040 – Portégé R600 (with 3G)
PPR61A-00300R – Portégé R600
PPR61A-00400R – Portégé R600
PPR61A-02200R – Portégé R600
PPR61A-02900R – Portégé R600
PPR61A-02X00R – Portégé R600
PPR61A-02V00R – Portégé R600
PPR61A-00300RB – PORTEGE R600
PPR61A-00400RB – PORTEGE R600
PPR61A-02900RB – PORTEGE R600
PPR61A-02200RB – PORTEGE R600
PPR61A-01L00RB – PORTEGE R600
PPR61A-02X00RB – PORTEGE R600
PPR61A-02200R3G – PORTEGE R600
PPR61A-022040B – PORTEGE R600
PPR61A-02X00R3G – PORTEGE R600
PPR61A-02X040B – PORTEGE R600
PPR61A-02900R3G – PORTEGE R600
PPR61A-029040B – PORTEGE R600
PPR61A-022040BB – PORTEGE R600
PPR61A-029040BB – PORTEGE R600
PPR61A-02X040BB – PORTEGE R600
PPR61A-01L00R – PORTEGE R600

Portégé R500
PPR50A-07Q05C – Portégé R500
PPR50A-SP105C – Portégé R500
PPR50A-02X01X – Portégé R500
PPR50A-00V01X – Portégé R500
PPR50A-02T01X – Portégé R500
PPR50A-SP101X – Portégé R500
PPR50A-00V05C – Portégé R500
PPR50A-04N05C – Portégé R500
PPR50A-04P05C – Portégé R500
PPR50A-07R05C – Portégé R500
PPR50A-07T05C – Portégé R500
PPR50A-07S05C – Portégé R500
PPR50A-04N05CB – PORTEGE R500
PPR50A-04P05CB – PORTEGE R500
PPR50A-07Q05C-EDU – PORTEGE R500

Portégé Z930
PT235A-03N04X – Portégé Z930
PT235A-04C04X – Portégé Z930 (3G)
PT234A-07T058 – Portégé Z930
PT235A-04D04X – Portégé Z930 (3G)
PT235A-03P04X – Portégé Z930
PT234A-07E058 – Portégé Z930
PT235A-03004X01 – Portégé Z930 (3G)
PT235A-03104X01 – Portégé Z930 (3G)
PT235A-03204X – Portégé Z930
PT235A-02004X – Portégé Z930
PT235A-00600D – Portégé Z930
PT235A-02700D01 – Portégé Z930 (3G)
PT235A-02800D01 – Portégé Z930 (3G)
PT235A-00F00D – Portégé Z930
PT235A-00Y00D01 – Portégé Z930 (3G)
PT235A-00V00D01 – Portégé Z930 (3G)
PT235A-04604XB – PORTEGE Z930
PT235A-04D04XB – PORTEGE Z930
PT235A-04604XB2 – PORTEGE Z930
PT235A-04604XBC – PORTEGE Z930
PT235A-05H04XR1 – PORTEGE Z930
PT235A-04604XBCZ – PORTEGE Z930
PT235A-04604X – Portégé Z930

Portégé M800
PPM81A-0E101J – Portégé M800
PPM81A-0E201J – Portégé M800
PPM81A-08S01S – Portégé M800/08S
PPM80A-01900P – Portégé M800
PPM81A-02201J – Portégé M800
PPM81A-05W01J – Portégé M800
PPM81A-06601J – Portégé M800
PPM81A-06L01J – Portégé M800
PPM80A-03H009 – Portégé M800
PPM81A-01U01J – Portégé M800
PPM81A-05701S – Portégé M800
PPM81A-04901J – Portégé M800

Portégé M780
PPM79A-04M01G – Portégé M780
PPM78A-08U03K – Portege M780
PPM78A-07D005 – Portégé M780 (with 3G)
PPM78A-09P005 – Portégé M780 (with 3G)
PPM78A-009005 – Portégé M780
PPM79A-04N01G – PORTEGE M780

Portégé M750
PPM75A-01Q010-04BER1 – Portégé M750
PPM75A-0R904L-09A2N1 – Portégé M750
PPM75A-09U010-05BFKA – Portégé M750
PPM75A-0R904L-05BMLH – Portégé M750
PPM75A-01Q010-05BFLA – Portégé M750
PPM75A-01Q010-05BFLG – Portégé M750
PPM75A-01Q010-05BLLA – Portégé M750
PPM75A-01G010-0200K1 – Portégé M750
PPM75A-0WH010 – Portégé M750
PPM75A-0LG010 – Portégé M750
PPM75A-0R904L – Portégé M750
PPM75A-09U010 – Portégé M750
PPM75A-01G010 – Portégé M750
PPM75A-01Q010 – Portégé M750 (with 3G)
PPM75A-0JW010 – Portégé M750
PPM75A-007010 – Portégé M750
PPM75A-007010GB – PORTEGE M750
PPM75A-01G010B – SNAP BUNDLES
PPM75A-0JW010B – PORTEGE M750
PPM75A-01Q010B – PORTEGE M750
PPM75A-0LG010B – PORTEGE M750
PPM75A-0R904LB – PORTEGE M750

Portégé M700
PPM70A-0G301G – Portégé M700
PPM70A-01Q01G – Portégé M700
PPM70A-021002 – Portégé M700
PPM70A-00W01G – Portégé M700
PPM70A-0Q201G – Portégé M700
PPM70A-03P01G – Portégé M700
PPM70A-01Q01GB – PORTEGE M700
PPM70A-01Q01GB2 – PORTEGE M700

Portégé M600
PPM60A-02S000 – Portégé M600
PPM60A-035011 – Portégé M600
PPM60A-05E011 – Portégé M600
PPM60A-05R011 – Portégé M600
PPM60A-05F01D – Portégé M600
PPM60A-06T01D – Portégé M600
PPM60A-06W01D – Portégé M600
PPM60A-07T01D – Portégé M600
PPM60A-09C01D – Portégé M600
PPM60A-09D01D – Portégé M600
PPM60A-06T01DB – PORTEGE M600
PPM60A-035011U – PORTEGE M600

Portégé A600
PPA60A-03800G – Portégé A600/038
PPA61A-00H005 – Portégé A600
PPA61A-00J005 – Portégé A600
PPA60A-01H00G – Portégé A600
PPA61A-00J005B – PORTEGE A600
PPA61A-02K01Q – PORTEGE A600
PPA60A-01H00GB – PORTEGE A600
PPA61A-00H005B – PORTEGE A600
PPA61A-00H005B2 – PORTEGE A600
PPA61A-00H005B3 – PORTEGE A600
PPA61A-02F01Q – PORTEGE A600

Satellite C40-C004
pscrea-004001

Toshiba Satellite P855-S5200 P850-S5200 (PSPKAx/PSPKBx/PSPKEx/PSPKFx)
Toshiba Satellite P855-S5200 BIOS
Toshiba Satellite P855-S5102 BIOS
Toshiba Satellite P855-S5312 BIOS
Satellite P855-SP5163SM
Satellite P855-SP5201L
Satellite P855-SP5201SL
Satellite P855-SP5261M
Satellite P855-SP5261SM
Satellite P855-SP5302SL
Satellite P855-SP5362SM
Satellite P855-SP5364SM
Satellite P850-BT2G22
Satellite P850-ST2N02
Satellite P850-ST2N03
Satellite P850-ST3GX1
Satellite P850-ST3N01
Satellite P850-ST3N02
Satellite P850-ST4GX1
Satellite P850-ST4NX1
Satellite P850-ST4NX2

Satellite 1800/1805 (5528)
Satellite 1800
Satellite 1800-S203
Satellite 1800-S253
Satellite 1805-S203
Satellite 1805-S253
Satellite 2800 Series
Satellite 2800-S201
Satellite 2800-S202
Satellite 2805-S201
Satellite 2805-S202
Satellite 2805-S301
Satellite 2805-S302
Satellite 2805-S401
Satellite 2805-S402
Satellite 2805-S402
Portege 3490CT
Tecra 8200 (5509)
Satellite 1715XCDS (5506)
Satellite 1730, 1735, 1750, 1755 (5507)
Satellite 1730
Satellite 1735
Satellite 1750
Satellite 1755
Satellite 1605/1625 (5496)
Satellite 1605CDS
Satellite 1625CDT
Satellite 1675CDS, 1695CDT
Satellite 1675CDS
Satellite 1695CDT
Satellite 1715XCDS (5506)
Satellite 1730CDS, 1735XCDS, 1750DVD, 1755DVD(5476)
Satellite Pro 4600
Portege 3490CT (5491)
Satellite 2800/2805 (5469)
Satellite 2800
Satellite 2800-S201
Satellite 2800-S202
Satellite 2805
Satellite 2805-S201
Satellite 2805-S202
Satellite 2805-S301
Satellite 2805-S302
Satellite 2805-S401
Tecra 8200 (5494)
Tecra 8000 (5495)
Satellite Pro 4600 Series
Satellite 2805-S402 only (5487)
Satellite 1735/1755 (5466)
Satellite 1730
Satellite 1735
Satellite 1750
Satellite 1755
Satellite 2250XCDS, 2250CDT.
Satellite 2250CDT
Satellite 2250XCDS
Tecra 8100 (5416)
Portege 3480CT (5415)
Satellite 2250 (5410)
Satellite 2250CDT
Satellite 2250XCDS
Satellite 2755/2775 (5411)
Satellite 2755DVD
Satellite 2775XDVD
Satellite 4030/4060/4080/4090/4100
Satellite 4030CDT
Satellite 4060CDT
Satellite 4080XCDT
Satellite 4085XCDT
Satellite 4090XDVD
Satellite 4100XDVD
Satellite Pro 4260DVD, 4280XDVD, 4280ZDVD, 4300 Series.
Satellite Pro 4260DVD
Satellite Pro 4280XDVD
Satellite Pro 4280ZDVD
Satellite Pro 4300
Portege 7200CTe/7220CTe (5376)
Portege 7200CTe
Portege 7220CTe
Tecra 8100 (5380)
Satellite 2210 (5387)
Satellite 2210CDT
Satellite 2210XCDS
Portege 7200CTe/7220CTe (5378)
Portege 7200CTe
Portege 7220CTe
Portege 7200CTe/7220CTe (5378)
Portege 7200CTe
Portege 7220CTe