novi original cooleri ya sve modele laptopova

Servis Kulera (servis coolera)

servis cooleraZamena novog kulera – hladnjaka

Kod nas je moguć servis coolera. Zamena novih, originalnih kulera je moguća za sve modele laptopova. Zamena kupljenog kulera kod nas je besplatna.

Kada treba zameniti kuler :

Prošlo je više od 2 godine od kupovine laptopa.

Laptop niste više od dve godine nosili na čisćenje.

Laptop je počeo da se pregreva i da se gasi.

Zamena kulera u našem servisu traje oko 1 sat od kada donesete na servis. Zamena kulera je rutinska, brza popravka koja se završava za 45min.

 

SERVIS COOLERA – NAPOMENE I SAVETI:

Zašto je bitna zamena kulera – hladnjaka? Kuler i hladnjak su rashladni deo jednog laptopa, a to je jedna od najbitnijih stvari na vašem laptopu bez kojih laptop ne bi mogao da radi. Bez kulera i hladnjaka laptop bi se ugasio posle 5 – 7 sekundi rada. Kuler i hladnjak hlade isključivo samo 2 dela u vašem laptopu: procesor i grafičku karticu. To su delovi koji se zagrevaju i bez hlađenja ne mogu da rade. Takođe, ti delovi zahtevaju jako dobar i kvalitetan rashladni sistem, a to zavisi  od korišćenja računara, jer što vi više opteretite laptop, procesor brže radi i više se greje. Proizvođači laptopova prave rashladne sisteme prema dimenziji laptopova što je na samoj granici da se taj laptop lepo hladi. Ti sistemi hlađenja (kuleri i hladnjaci) kada su novi lepo rade i laptop se ne pregreva. Posle nekoliko meseci na tim sistemima se nakupi dosta sitne prašine i taj hladnjak oslabi hlađenje procesora 50%. Procesor se više zagreva, a vi se hvalite kako možete da pečete jaja na vašem laptopu. Naravno da ne pomišljate da odete u servis. Prođe još pola godine i taj laptop radi, ali se pregreva. Jedom se desi da ga upalite, ali on više ne može da se upali ili se pali, ali nema sliku na ekranu. Kada odete u servis saopšte vam da je graficki čip stradao, a to se desi samo malo posle isteka garancije laptopa.

Da bi sprečili kvarove na vašim laptopovima morate na maksimalno 2 godine zameniti rashladni sistem laptopa i na svakih 6 meseci laptop čistiti od prašine i menjati termalnu gumicu i termalnu pastu na procesoru i grafičkoj kartici. Ukoliko se pridržavate saveta da redovno čistite vaš laptop i na dve godine menjate hladnjak na laptopu, izbegavate sigurne kvarove na grafičkim karticama.