nadogradnja laptopa

Nadogradnja Laptopa

Delovi za sve modele laptopova

Original delovi sa 2 godine garancije.

Pošaljite upit preko kontakt forme za nadogradnju vašeg laptopa, a Laptop Serviseri će vam na osnovu karakteristika vašeg laptopa predložiti nekoliko rešenja za nadogradnju, kako bi ubrzali rad vašeg laptopa.

Dans na tržištu postoji dosta različitih modela laptopova i serija laptopova od istog proizvodjača. Svi laptopovi liče jedan na drugi ali proizvodjači ih prave na takav način da se svi delovi u njima razlikuju od drugih, čak neke iste serije imaju različite tastature i još po neke delove.

Za svaki laptop kako bi se dali preciznu dijagnostiku šta se sve na njemu može nadograditi potrebno je da se donese u servis na besplatnu dijagnostiku. Posle dijagnostike naši iskusni laptop majstori će vam dati specifikaciju svih delova koje možete da nadogradite.

[fc id=’4′][/fc]

ŠTA TREBA DA ZNATE:

Neki od vas su sigurno radili nadogradnju laptopoa u nekim servisima i posle nadogradnje laptop radi osetno ali jako malo bolje nego što je radio prethodno. Postoji dosta majstora za laptopove koji odokativno povečaju malo RAM memoriju i vaš laptop proradi malo brže ali ne i kako ste vi očekivali. Treba obratiti pažnju na sve delove u laptopu i uraditi nadogradnju najsporijih delova u samom laptopu a ne nadogradnju RAM memorije a ostaviti neke komponente koje će i dalje usporavati rad laptopa. Iz tog razloga se mora uraditi detaljna dijagnostika laptopa.

 1. Nadogradnjom RAM memorije dobijate ubrzanje za 1 ili 2 puta.

2. Nadogradnjom novog SSD diska ubrzanje je od 5 do 15 puta zavisno od kvaliteta SSD diska.

3. Nadogradnjom procesora osetno se ubrzava laptop od 1 do 2 puta.

4. Nadogradnjom grafičke kartice se ne ubrzava rad laptopa. Ali nadogradnjom grafičke kartice mozete igrati neke igrice koje podržavaju vašu nadogradjenu grafičku karticu.

5. Nadogradnjom LCD ekrana sa HD na FHD dobija se samo veca rezolucija i lepša slika a ne i brzi laptop.

6. Servisom – čišćenjem kulera/ventilatora ili zamenom hladjenja ukoliko se laptop pregreva. Neće se laptop ubrzati ni malo samo se više neće pregrevati.

7. Ukoliko je vaš laptop u zadnjih nekoliko meseci spor i radi osetno sporije nego što je radio ranije treba uraditi test HDD hard diska i proveriti koje su njegove preformanse i Health. Ukoliko je health ispod 100% taj HDD treba zameniti novim ili SSD diskom i vaš laptop će se drastično ubrzati. ( HDD obican hard disk spada u potrošni materijal i menja se na oko 3 godine. Neki mogu da rade i duže ali prosečno za 3 godine rada on sakupi toliko BAD sectora da jednostavno samo usporava rad samog laptopa).

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

21 thoughts on “Nadogradnja Laptopa”

 1. Da li možete da izvršite nadogradnju ram memorije za laptop Dell Inspiron 3521-2391?
  Uređaj ima 2 slota za ram memoriju, trenutno je aktivan jedan sa modulom od 4gb.

 2. Poštovani,

  Zainteresovan sam da nadogradim laptop – ACER ES1-523-66JR. Dodao bih 4GB RAM-a i SSD od 120/128GB.

  Pozdrav,
  Stefan

 3. Postovanje
  Htela bih da promenim procesor na laptopu HP 15-r257nm ciji je procesor INTEL CELERON N2840 2.16GHZ
  Dali je moguce zameniti ga za neki ciji je cpu score veci od 3000, npr za Intel Celeron G3930 @ 2.90GHz,ili Intel Core2 Quad Q6700 @ 2.66GHz,
  Intel Core2 Quad Q9300 @ 2.50GHz, Intel Core2 Quad Q9400 @ 2.66GHz, ako je moguce koja bi bila cena

 4. Poštovani, imam laptop stari model HP Probook 4530s sa 4GB RAM-a. Radi ok i sa Windows 10 operativnim sistemom mada kada uporedimo sa radom računara na poslu koji je mnogo mlađi i dosta više RAM-a vidim koliko je moj spor.
  Moj računar ima HDD 320 GB . Možete li mi reći koliko bi me koštala neka nadogradnja ako je uopšte moguća. Da li da pojačam samo RAM na 8GB ili da zamenim postojeći HDD za SSD.

  Hvala unapred.
  Nenad