casovi-elektronike

Laptop servis – o nama

o nama

MICRONIX ART DOO

Pib: 109247446

Mb: 21148792

Lomina br: 5/2

Udruženjem preduzeća: Micronix doo , Laptop Shop doo, Laptop Servis doo, Apple Servis doo, dobili smo firmu pod nazivom Micronix art doo, koja se od 2004. godine bavi delatnostima iz oblasti informatičkog inženjeringa, projektovanja informacionih sistema , proizvodnje i prodaje računara, servera i prodaje računarskih komponenti. Za osnovnu delatnost Laptop Servis firma je imala isključivo laptop servis i notebook servis, odakle i potiče naziv firme. 2004. godine Laptop Servis kupuje dve firme koje se bave maloprodajom, veleprodajom i servisom računara – Laptop Shop i Micronix. Kao jedini pravi servis laptop računara, poznati kao Laptop Shop ili Laptop Servis, sa ciljem proboja na tržište pod dobrim glasom i sticanja dobrih preporuka, trudimo se da pružimo najkvalitetniju uslugu našim kupcima, profesionalnu tehničku podršku, što raznovrsniju robu na lageru i isporuku u što kraćem roku.

Na domaćem IT tržištu smo poznati kao lider u implementaciji najnovijih tehnoloških rešenja i kao strateški partner Intela i Microsofta.  Sedište preduzeća je u Beogradu, ulica Knez Mihajlova, br. 17-21. Pored toga, imamo jedan maloprodajni objekat i u sklopu njega se nalazi laptop servis u Beogradu sa sedištem u ulici Lomina, broj 5/2. Imamo 6 zaposlenih radnika koji su organizovani u 2 sektora. Politika preduzeća se sprovodi u skladu sa ISO 9001 standardom.

Prilikom projektovanja i izrade informacionih sistema, Laptop Servis polazi od jasno identifikovanih potreba korisnika, sa ciljem da dobijemo optimalno rešenje u vidu konkretne vrednosti i opipljive koristi, koje će opravdati investiciju.  Držeći se standardizovanih procedura, prateći aktuelne tehnologije i implementirajući najnovija tehnološka rešenja, trudimo se da korisniku obezbedimo kvalitetnu uslugu uz vrhunsku podršku, pritom se oslanjajući na stručnost i kompetentnost svojih zaposlenih.

Ponuda

Prodaja računarskih komponenti predstavlja značajan segment ponude, usmerene ka kupcima u veleprodaji i maloprodaji, kao i sopstvenoj distributivnoj mreži. Zahvaljujući dobro koncipiranom i dimenzioniranom lageru sa preko 3000 različitih artikala, Laptop Shop je u stanju da zadovolji najzahtevnije potrebe svojih kupaca. Pored sopstvenog uvoza, Laptop Shop se oslanja na domaće autorizovane distributere sa kojima gradi strateška partnerstva.

Radne stanice i serveri

Dok smo danas svedoci pokušaja da se preko noći napravi “brand” računar, Laptop Shop je još 2004. godine projektovao svoj prvi “brand” server i od tada dosledno radi na ovoj grupi proizvoda u okviru koje je, do sada, projektovano više generacija servera i radnih stanica. Laptop Shop – Micronix radne stanice i serveri su bazirani na Intel platformi i po karakteristikama i kvalitetu ne zaostaju za proizvodima svetski poznatih proizvođača. Istovremeno korisniku pružaju dodatnu fleksibilnost u konfigurisanju, brzu isporuku i kvalitetnu podršku u instalaciji i eksploataciji. Laptop Shop je jedna od retkih firmi koje, u jako kratkom roku, mogu odgovoriti potrebama kupaca za kompleksnijom opremom kao što su radne stanice i serveri, a da pritom ne prave kompromise u ispunjavanju tih potreba. Laptop Shop je postao vlasnik hosting grupe Micronix Servers 2015 godine. MicronixServers je 2015 godine proglašen za najnapredniji hosting premium provajder. MicronixServers nudi usluge naprednog Premium hostinga.

Desktop računari

Na tržištu desktop računara, Laptop Shop nastupa sa jasno profilisanom ponudom u kojoj je naglasak na nameni računara. Dok se u poslovnom okruženju zahtevi uglavnom odnose na dobru povezivost računara sa naprednim mrežama, sigurnost podataka i produktivnost korisnika, u kućnom okruženju naglasak je na digitalnim tehnologijama, zabavi i komunikacijama. Zato su i u okviru ponude Laptop Shop-a računari podeljeni u dve familije. Jedna (Micro serija) je namenjena kućnim korisnicima, a druga (Galaxy serija) poslovnim korisnicima.

Partneri

Laptop Shop je Intel-ov partner u Srbiji. Od 2005. godine, Laptop Shop ima status Intel Product Integratora i od tada smo našem tržištu ponudili čak 4 serije računara namenjenih kućnim i poslovnim korisnicima i ono po čemu je Laptop Shop najpoznatiji na našem tržištu je 1. generacija Intel servera.

Od 2005. godine Laptop Servis je član Intel Inside programa. Članstvo u ovom programu nas obavezuje da svaki novi model računara najpre prijavimo Intelu, a zauzvrat nam daje pravo da sve naše računare “brand-iramo” Intel Inside logom.

Višegodišnje partnerstvo sa Intel-om, krunisano je 2009. godine dobijanjem prestižnog statusa Intel Premier Provider. Ovaj status Intel dodeljuje samo partnerima koji su se na tržištu već dokazali i u stanju su da pruže najviši nivo kvaliteta i podrške, a uz to poseduju iskusne i vrhunski obučene profesionalce. Saradnja sa Microsoftom traje od 2004. godine, kada je Laptop Shop dobio status Microsoft Certified Partnera i OEM System Buildera na globalnom nivou, ali je intezivirana od trenutka kada je Microsoft oformio i proširio lokalnu kancelariju. Tada smo među prvim kompanijama dobili OEM System Builder i Reseller status na lokalnom nivou. Danas je Laptop Shop Microsoft Gold Certified Partner što predstavlja najviši nivo partnerstva sa Microsoftom.

Osim što je prva domaća kompanija koja je proizvela računar sa “Designed for Microsoft Windows XP” logotipom, Laptop Shop je i prvi Microsoft Gold Certified Partner u Srbiji koji je obezbedio Microsoft OEM Hardware kompetenciju i to u oblasti System Building specijalizacije. Juna 2008. godine, Laptop Shop je postao prvi Microsoft DOEM (Direct Original Equipment Manufacturer) Partner. Ovaj status predstavlja još jedan dokaz kvaliteta i pouzdanosti Laptop Shop-ovih računara, jer potvrdjuje da oni i u hardverskom i u softverskom smislu, u potpunosti odgovaraju strogim Microsoft standardima.  2007. godine, dobili smo DOEM status i za aplikacije i Office, a 2008. i za servere, čime smo u potpunosti kompletirali svoj portfolio kada su u pitanju Microsoft OEM licence.

Pored Intela i Microsofta, kao našim najznačajnijim partnerima, trudimo se da razvijamo i negujemo partnerske odnose i sa drugim globalnim IT liderima.

Kao rezultat te strategije, Laptop Shop je trenutno, takodje, partner i sa sledećim kompanijama:

HP – in the field of Peripherals and Notebooks

Current status: HP Prefered Partner Gold

HP Business Partner for IPG (Imaging and printng group) – since 2004

HP Business Partner for PSG (Personal System group) – since 2004

Cooler Master

Current status: Authorised distributer and Golden Partner

CISCO – Select Certified Partner

NVIDIA – System Builder

Lexmark – Advanced Business Partner

ALLIED TELESYN –Authorized Reseller

Canon – Authoristed Partner

Apacer – Authorised Distributor

Media-Tech – Authorised Distributor

Vivanco – Authorised Distributor