bitdefender-mobilna-aplikacija

Čišćenje Virusa i Antivirusi

Čišćenje Virusa

Čišćenje virusa iz računara je vrlo važno. Virusi u računaru mogu da izazovu razne softverske probleme kako po pitanju korišćenja interneta, tako i po pitanju korišćenja drugih softvera. Besplatan antivirus softver koji se instalira sa interneta ne radi ništa u vašem računaru. To je samo probna verzija da korisnik vidi kako funkcioniše antivirus softver i on ne vrši čišćenje virusa. Čišćenje virusa antivirus komercijalnim programima je investicija koja se otplaćuje od prvog dana njenog korišćenja.

Programi za čišćenje virusa

Jedna stvar treba da je jasna: kako sistem ne bi padao i ne bi se pojavljivali svi  ti problemi koji uzrokuju kompjuterski virusi i spamovi, morate kupiti legalan antivirus softver koji ima stalni update i koji stvarno vrše čišćenje virusa iz vašeg računara, i ne dozvoljava da oni naprave štetu na vašem sistemu. Laptop Servis vam predlaže dva trenutno najbolja antivirus softvera na svetu:

BITDEFENDER – Cena 1. godine: 2000din.

KASPERSKY – Cena 1. godine: 4000din.

Ukoliko ste kupili jedan od navedenih antivirusa, podešavanje kao i instalacija antivirus softvera je kod nas besplatno.

Redovno čišćenje Virusa

Virusi u računaru mogu da izazovu razne softverske probleme kako po pitanju korišćenja interneta, tako i po pitanju korišćenja raznih drugih softvera. Besplatan antivirus softver koji se instalira sa interneta ne radi ništa u vašem računaru. To je samo probna verzija AV softvera da korisnik vidi kako funkcioniše antivirus softver i on ne čisti viruse.

Zašto legalan antivirus softver?

Kada bi besplatne verzije antivirus programa rešavale sve probleme u vezi čišćenja virusa u vašem računaru, komercijalne verzije ne bi ni postojale. Kada kupite laptop planirajte da kupite i legalan antivirus softver. Time ćete biti sigurniji da će vaš laptop raditi kako treba, kao i da ćete izbeći nepotrebne troškove zbog spašavanja podataka ili reinstalacije operativnog sistema. U najgorem slučaju, možete ostati bez mnogih vrednih i vama dragih podataka, što trebe preventivno da sprečite.

Da bi rešili probleme sa padanjem sistema i razne druge probleme sa korišćenjem interneta, koji se javljaju zbog raznih virusa i spamova, morate kupiti legalan antivirus softver koji ima stalni update i koji stvarno čisti sve iz vašeg računara, a pritom ne dozvoljava da virusi naprave štetu na vašem sistemu. Na osnovu cene i dosadašnjih testiranja raznih AV softvera mi vam predlažemo dva trenutno najbolja antivirus softvera na svetu.

BITDEFENDER

KASPERSKY

Podešavanje i instalacija antivirus softvera kod nas je besplatna, ukoliko ste kupili jedan od navedenih antivirusa. Posle instalacije, u toku rada, pratite upozorenja koja vam daje antivirusni softver i postupajte u skladu sa njima. Naravno, prevencija je najpouzdaniji način da izbegnete probleme sa virusima. To znači da izbegavate sajtove sumnjivog sadržaja, kao i otvaranje raznih pop-up prozora koji često nisu dobronamerni.

Savet:

Ljudi, kupite legalan antivirus softver i rešite se konstantnih dolazaka kod nas, dosadilo je i nama da vam na svakih 6 meseci instaliramo Windows.

Dobar Anti-Virus

 • Bit Defender
 • Kaspersky
 • F-Secure

Srednje dobar Anti-Virus – ne preporučujemo

 • Norton
 • Avira
 • Komodo
 • Sophos
 • E-Set

Loš Anti-Virus – ne preporučujemo

 • Microsoft Security Essentials
 • Mcaffe
 • AVG
 • Avast
 • Vipre