spasavanje-podataka laptop servis

Servis Hard Drive – HDD

Laptop Servis DOO nudi uslugu spašavanja podataka sa svih vrsta medija. Brzo, kvalitetno i pouzdano spašavamo podatke sa logički i fizički oštećenih tvrdih diskova, USB diskova, memorijskih kartica, CD/DVD medija, RAID sistema, SSD diskova i svih ostalih vrsta medija. Uspešno vršimo spašavanje podataka i sa hard diskova sa oštećenim glavama, kvarovima motora, neispravnim elektronikama ili diskova sa oštećenim firmverom.

KVALITET POPRAVKE, CENA I GARANCIJA :

Cenu možete saznati upitom preko kontakt formulara.

Uspešno spašavamo podatke sa sledećih neispravnih medija:
Hard Disk 3.5“ (MFM, RLL, S/ATA, SCSI)
SD/MMC/M2/MicroSD/CompactFlash
Hard Disk 2.5“ (ATA, SATA)
USB Flash Drive
Hard Disk 1.8“ (ATA) (SATA)
RAID 0 | 1 | 4 | 5 | 6 |1+0
SSD
iPad svi modeli
FDD (3.5“, 5.25“)
iPhone svi modeli
 

Razvoj tehnologija uslovljava kontinuitet inovacija. Mediji se prave sa sve većim kapacitetom dok se uređaji minimizuju. Ukoliko posedujete uređaj ili medij koji nije prisutan na listi podržanih modela slobodno nas kontaktirajte.

HDD SERVIS HARD DISKA

HDD ili hard disk je deo u laptopu na kojem se nalaze svi vaši podaci: slike ,dokumenta, operativni sistem i razni drugi programi. Svaki HDD ima ograničen broj radnih sati, ograničen broj paljenja i gašenja, ograničeno trajanje unutrašnjeg dela koji iščitava sve te podatke i kao takav se smatra potrošnim materijalom.

ZIVOTNI VEK HDD-a

Vek trajanja HDD je od 2 do 3 godine prosečno, ukoliko se laptop koristi u normalnim okolnostima. Neko će reći da njemu radi 6 godina super, ali nije upućen da je njegov HDD već spreman ko zna od kada za zamenu. Svaki HDD ima svoj HEALTH I PREFORMANCE i ta dva parametra vremenom počinju da opadaju, I kada health hhd-a npr padne na 90% ,taj hdd se treba zameniti novim. Vaš laptop počinje sporije da radi, vi mu zadate jednu funkciju, on uradi drugu, po nekoliko minuta podiže operativni sistem, primećujete da se znatno usporio .Vi mislite da su to virusi. Greška je zapravo u HEALTH-u HDD-a i on usporava ceo računar. HDD je zapravo sam po sebi dosta spor uređaj i svaka promena kod njega se manifestuje osetnim usporavanjem vašeg laptopa.

SSD – solid state drive

SSD je zapravo novina kod nas i u zadnje vreme je postao dostupan zbog niske cene svima. Zapravo tu se radi o HDD-a koji nema mehaničke delove u sebi već je napravljen od lektronskih čipova i zbog brzine elektronskih čipova je drastično brži od običnih hard diskova HDD. SSD je od 5 pa do 10 puta brži od HDD, nema loše sektore koji ga usporavaju i ne oštećuje se prilikom pada na zemlju, zato što nema mehaničke delove u sebi. Napravljen je od elektronike. Današnji brzi računari se ne mogu zamisliti bez SSD-a. Jedina mana SSD diska je to što su podaci na njemu, ukoliko se desi da se pokvari, totalo izgubljeni. I bez profesionalnog servisa, kojeg trenutno nema u Beogradu, su nedostupni. A takođe, treba naglasiti da servis jednog takvog neispravnog SSD-a košta po nekoliko stotina eura sto je u mnogo slučajeva neisplativo. Ostaje vam samo da odete kod prodavca i u garanciji zamenite za drugi, nov, prazan SSD bez vaših podataka. Tako da se uz SSD savetuje da se uvek radi BackUp podataka jednom nedeljno na običan HDD, kako bi izbegli posledice trajnog gubitka podataka.