besplatna dijagnostika kvara na laptopu

Besplatna dijagnostika

besplatna dijagnostika za sve modele laptopova
Besplatna dijagnostika za sve modele laptopova: Toshiba, HP, MSI, Acer, Asus, Samsung, Lenovo, IBM, Gericom, MaxData, Apple, Dell, Fujitsu Siemens, Compaq, E-Machines.

Od trenutka dolaska u servis dijagnostika traje jedan radni sat.
DIJAGNOSTIKA JE PRECIZNA I BESPLATNA ZA SVE LAPTOP UREĐAJE. Dijagnostika se radi sa najsavremenijim dijagnostičkim alatima i nju rade visoko kvalifikovani laptop tehničari sa veliki iskustvom u elektronici preko 15 godina.

Laptop tehničari rade temeljnu i detaljnu dijagnostiku kvara na vašem uređaju, tako da se tom prilikom testiraju sve komponente u vašem laptopu i daje se procena stanja vašeg uređaja besplatno.

Mi smo najsavremeniji servis sa najvećim izborom rezervnih delova i opreme.

DIJAGNOSTIKA JE BESPLATNA I AKO ODUSTAJETE OD POPRAVKE LAPTOPA.

Saveti:

Mi smo prva firma u Beogradu za popravku laptopova. Više od 14 godina radimo isključivo servis laptopova. Naši iskusni serviseri u toku jedne godine poprave više od 1000 laptopova godišnje, što znači oko 3.3 laptopa dnevno na jednog servisera. Serviser koji uspešno popravi svake godine 1000 laptopova je neko ko za 10 godina rada iza sebe ima jedno veliko iskustvo i veliko znanje koje usavršava svakodnevno. Dijagnostika kvara na neispravnom laptopu je za takvog servisera rutinska stvar koja sa današnjim dijagnostičkim alatima i njegovim znanjem traje max. 1 sat. Servisi i serviseri koji naplaćuju takvu vrstu usluge su servisi koji ne rade ništa, jer nemaju znanje već samo rade neke površne dijagnostike na osnovu ”youtube” kanala i naplaćuju po 2000 dinara ili 3000 dinara za takvu dijagnostiku. Nažalost, 50%, nazovimo, “kvarova” na laptopovima su: zamene ekrana, zamene tastature, instalacija Windowsa i još nekoliko standarnih svakodnevnih kvarova za koje nije potrebno nikakvo znanje. Dovoljan je jedan šrafciger i ”youtube” kanal i vi možete sami zameniti ekran na laptopu. Takvih servisa i servisera, nažalost, danas ima jako puno.

Pravi servis laptopova se prepoznaje onda kada odnesete vaš laptop u servis sa kvarom. Npr. Laptop je potpuno mrtav, laptop se upali i odmah se ugasi, laptop ne daje sliku na ekranu… Taj vam servis popravi kvar na vašoj matičnoj ploči i da vam garanciju od jedne godine. To je pravi laptop servis. Servis koji vam da dijagnostiku da morate da zamenite matičnu ploču i da ni ”oni”, ni bilo ko drugi ne rešavaju takve probleme, je priučen ”youtube” servis koji radi samo zamenu delova  i takve servise treba izbegavati.

Dijagnostika kvara je najbitnija stvar, jer kod dosta složenih kvarova kao što su popravke matičnih ploča i kvarovi na čipovima, ona se isključivo svodi na znanje servisera u elektronici. Takvih servisera ima jako malo i u Beogradu mogu da se prebroje na prstima jedne ruke. Treba obratiti pažnju na kompletnu dijagnostiku i ukoliko se naknadno pojave neki nepredviđeni kvarovi, taj servis je dužan da o svom trošku reši nastale kvarove, jer nije dao ispravnu dijagnostiku, pa je čak možda i pogrešio i popravljao pogrešan deo koji je bio potpuno ispravan (ovakvih slučajeva ima mnogo, pogotovo kada se radi o popravkama kao što su čipovi i popravke grafičkih kartica na laptopovima). Većina priučenih servisera ocenjuje da li je grafički čip na matičnoj ploči ispravan ili ne tako što uradi PREKUGLAVANJE ili PREDUVAVANJE VRELIM VAZDUHOM tog čipa i ako proradi oni smatraju da je kvar popravljen.

Dijagnostika i aparati za proveru ispravnosti BGA čipova spadaju u profesionalne industrijske mašine koje se kreću od nekoliko desetina hiljada eura, pa do stotinu hiljada eura. Mali servisi nemaju ni osnovnu opremu za servis laptopova, a da ne pominjemo samo tu jednu mašinu koja pokazuje da li je jedan grafički čip ispravan ili ne.  Takođe, za kvalitetnu zamenu grafičkih i BGA čipova je potrebna skupa BGA IR industrijska mašina koja će to zameniti da traje, a ni tu mašinu 99% servisa u Beogradu nema. Takođe, BGA IR stanicu u Beogradu ima nekoliko, a tačnije manje od 3 servisa. Svi ostali koji to rade, rade sa kineskim duvaljkama od po 100€ – 200€ i daju garanciju 3 – 6 meseci. Više o BGA čipovima možete pročitati na stranici zamena BGA čipova.

Jeftin servis je uvek izbor svih kupaca. To je velika GREŠKA, jer jeftin, a dobar servis ne postoji. Cena jednog televizora je skoro u svim radnjama ista, može da varira samo plus – minus 1000 dinara. Cena servisa uređaja varira plus – minus 50%, pa čak i 70%. Servisi koji nude uslugu servisa matičnih ploča i servisa grafičkih i drugih kartica za cenu manju od 50% nego u drugim servisima, rade neke loše metode popravke koje nisu dugotrajne i posle njih popravka laptopa je veoma teška i u mnogim slučajevima nemoguća, jer prilikom tih popravki dolazi do oštećenja štampe na matičnoj ploči od prevelikog grejanja matične ploče i nestručnog rukovanja prethodnog servisa. Takve servise treba izbegavati iz razloga što već imate problem koji je lako rešiv u dobrom servisu, a posle loše popravke imate još veći problem. Vaš laptop se ne može više popraviti, tj. matična ploča je trajno uništena.