uslovi-popravke laptop servis

Servis Ostalo –

servis ostalo

 

Na ovoj stranici koju smo nazvali servis ostalo postavili smo neke informacije i radnje koje korisnicima ne izgledaju važne, ali koje koje imaju veoma veliki značaj za pravilno i dugotrajno finkcionisanje laptopova.

 

Servis ostalo

 

Prosuo sam vodu na laptop, šta treba da radim?

Odmah izvaditi bateriju iz laptopa, a ukoliko se baterija ne može izvaditi držati dugme za paljenje oko 15 sekundi dok se laptop ne ugasi. Treba očistiti tastaturu suvom krpom i ceo laptop prevrnuti na ekran da voda ne prođe do matične ploče, a zatim ga u takvom položaju odneti u najbliži servis da ga otvore. Ako je voda prošla da dalje očiste sve unutrašnje delove laptopa.  Pridržavanjem ovog saveta sprečavate kvarove na laptopu. Posle čišćenja vaš laptop će raditi.

Pokvario mi se punjač za laptop, šta da radim?

Nikako ne bacajte vaš original punjač za laptop. Mi vam nudimo uslugu popravke vašeg starog original punjača, jer je najbezbednije da vaš laptop radi na njemu. Nikako ne kupujte univerzalne ili zamenske punjače za vaš laptop. Univerzalni ili zamenski punjač je loš i vašem laptopu ne prija ta “kineska, osiromašena struja” koju on daje. Korišćenjem univerzalnog punjača vaš laptop će iz dana u dan umirati sporo, ali sigurno.

Koliko košta čišćenje laptopa:

Čišćenje laptop računara košta 950 dinara i uključuje: otvaranje laptopa, čišćenje svih njegovih unutrašnjih delova od prašine, čišćenje rashladnog sistema i kulera-ventilatora, zamenu termalne paste i termalnih gumica u laptopu.

Kupovina polovnog laptopa u super stanju za 100eura i manje preko oglasa.

Zapravo radi se o laptopovima koji su se pokvarili, pa su neki “stručnjaci” kupili takve laptopove za 50€, popravili ih da traju mesec dana i kao ispravne ih prodaju. Vi vidite laptop koji realno košta 200€, a za 80€ ili 100€ se prodaje. Vi se odlučite da je to dobra prilika i izvršite kupovinu. Laptop radi super, a vi ste već ocenili prodavca ili je prošlo 15 dana za žalbu na oglasima. Vama se posle 15 ili 20 dana pokvari laptop, jer je popravljen isključivo samo toliko i da traje. Kada dođete u naš servis, cena popravke takvog laptopa je skuplja od cene koju ste vi platili i vi se tada osećate svesno prevarenim, iako vas niko nije prevario, već ste pravarili sami sebe. Naš servis takvim ljudima ne izlazi u susret po pitanju popravke, već je za takve laptopove od 20% do 30% skuplji servis. Razlog tome je što se prvo mora sanirati šteta koju su napravili prilikom prethodne popravke, pa tek onda popravljati taj laptop.