servis maticne ploce

Konverzija grafičke kartice sa IGP na INTEL HP ProBook 4530s – 4730s

HP ProBook Hp 4530S i 4570S – Konverzija grafičke kartice sa IGP na INTEL

konverzija sa igp na intel graficku karticu
HP ProBook Hp 4530S i 4570S

HP ProBook Hp 4530S i 4570S

Konverzija matične ploče kada nije moguće popraviti IGP grafički čip jer je podnožje matične ploče oštećeno.

U dosta slučajeva popravka igp čipa nije moguća jer je servis pre nas uradio reballing čipa nekoliko puta i došlo je do oštećenja podnožja na matičnoj ploči pa i stavljanje novog čipa nije rešenje.

Kada imate jednu takvu matičnu ploču a korisniku nije važno da li će biti intel ili IGP možete uraditi ovu konverziju i totalno ukloniti IGP grafičku karticu sa te matične ploče. Odlemite sve delove koji su označeni žutim poljem na slici. Očistite lepo matičnu ploču od ostataka kuglica po njoj. Pre ovog zahvata skinite bateriju biosa.

Vratite matičnu ploču u vaš laptop i instalirajte driver za intel grafičku karticu.

Postoji još jedan način da se eliminiše IGP grafički čip skidanjem samo jednog dela sa matične ploče i laptop će raditi ali se onda treba upitati šta rade delovi u laptopu koji ne služe ničemu.

Ovo su mali trikovi naših laptop servisera koji će vam nadamo se rešiti probleme sa ovim tipom matičnih ploča.

Ovaj tekst i slike su autorizovani i zabranjeno ih je kopirati i objavaljivati bez odobrenja Laptop Servisa.

Ovaj tekst je isključivo namenjen za servisere koji se bave popravkom laptopova. ( za ovakvu popravku je potrebno dosta preciznog alata i stanica za skidanje BGA čipova).

  • Postovani, da li imate resenje za 4525s Probook maticnu plocu?, na njemu se nalazi amd igp chip i plus pored jos jedan ati chip sa jacom grafikom. Chip je odstranjen ali ne znam koje jos komponente da odstranim, trenutno ploca vise ne pali, tj ne baca sliku, ali sam siguran da postoji resenje za moj problem. Hvala unapred

  • Imao sam ovakav laptop i nekoliko puta sam ga popravljao u jednom servisu svaki put se pokvarila graficka. Na kraju sam ga prodao na oglasima za 6000din.
    Da sam znao za vas servis doneo bi ga.