Izveštaj brenda MSI: 2019

MSI nije bio najgori brend u ovoj anketi, ali je kompanija zabeležila nisko predzadnje mesto. To je uglavnom zbog katastrofalne tehničke podrške i odbijanja kompanije da se otrgne od zastarelog dizajna.

LTP_lede_MSI

Uprkos tome, MSI i dalje izbacuje dobre gejmerske laptopove, a čak je radio i na potrošačkim laptopovima. Uz to, kompanija se zasigurno popravila što se tiče inovacije.

Glavne prednosti MSI-ja

  • Solidni gejming laptopovi: MSI je možda pao za bod u odnosu na recenzije od prošle godine, ali ipak i dalje pravi izvrsne gejming laptopove i čak je ubacio i nekoliko potrošačkih.
  • Zaštita od slučajnog oštećenja: Bez obzira na očajnu tehničku podršku MSI-ja, i dalje je jedina kompanija koja nudi besplatnu zaštitu od slučajnog oštećenja.
  • Napredak u inovaciji: MSI predvodi svojim gejming laptopovima tako što održava supertanke okvire, dok se drži svog mesta za kameru. MSI Ambient Ling tehnologija takođe je super.

Glavne mane MSI-ja

  • Zastareli dizajn: Nemojte nas shvatiti pogrešno, MSI ima neke od najelegantnijih laptopova, ali kompanija treba da proširi paletu boja, kao i dizajn okvira.
  • Očajna korisnička podrška: Tehnička podrška kompanije je bila loša prošle godine, a ove je pala za čak pet poena. Između loše strukture sajta i nepouzdane korisničke podrške, teško je biti optimističan i verovati da će se kompanija na ovom polju popraviti

Najbolje ocenjeni MSI laptopovi

  • Najbolji visokokvalitetni gejming: MSI GT75 Titan
  • Najbolji tanki i laki gejming: MSI GS75 Stealth
  • Najbolji premium potrošački: MSI PS63 Modern

LTP_BWB_19-indiv_MSI

 

Recenzije (30/40)

Pošto je već dokazao da može da napravi neke izuzetne gejming mašine, MSI sada nudi tradicionalne laptopove za kreatore i poslovne korisnike. Ovi proizvodi su dobili visoke ocene, ali je gejming još uvek ono gde MSI zaista sija. Od sedam gejming sistema koje smo primili, pet je dobilo ocenu od 4 zvezdice. Dok se MSI poboljšao u odnosu na prošlu godinu, prosečna ocena od 3.7 zvezdica vodi tajvansku kompaniju na sredinu grupe.

 

gt75-titanGT75 Titan je naš omiljeni MSI laptop godine, i jedini koji je dobio nagradu Izbora urednika. Zahvaljujući Core i9 CPU-u i GTX 2080 GPU-u, GS75 Titan se lako može predstaviti kao radna stanica. GS75 Stealth je naš omiljeni prenosni gejming laptop, dok je PS63 solidna, iako nesavršena, alternativa za XPS 15 i MacBook Pro.

 

Dizajn (11/15)

MSI ima laptop za svaki budžet i dizajn koji istom odgovara. Ukrašen zlatnim detaljima, 15.6 x 10.2 x 0.7-inčni MSI GS75 Stealth od 2.5kg, jedan je od najmanjih laptopova koji poseduju 17.3-inčni ekran. Na suprotnom kraju spektra su GT75 Titani. I verzije iz 2018. i 2019. godine delovale su impozantno na polju gejming laptopova, sa svojom aluminijumskom i magnezijumskom masom debljine 2,3 inča. MSI nije zaboravio ni na kreativne profesionalce, lansirajući PS42 8RB Prestige sa aluminijskom šasijom i srebrnim premazom, koji je pogodan za radno mesto.

msi-gs75-stealth-performance

Iako cenimo mnoge veličine i oblike MSI-ja, jedna stvar na kojoj kompanija treba da radi je izbor boja i ukupan dizajn okvira. MSI se u velikoj meri oslanja na stereotipne gejmerske boje kao što se vidi kod GV62 8RE, GF63 8RE i GT63 Titan 8RG. Ipak, mi cenimo činjenicu da MSI pokušava da promeni stvari sa GE63 Raider RGB 8RF i njegovim prilagodljivim, technicolor poklopcem.

 

Podrška i garancija (6/20)

MSI-jevi neuspesi u tehničkoj podršci su gotovo rutina u našoj tajnoj proceni, a ove godine stvari su se čak i pogoršale. MSI-jeva veb-stranica je izuzetno frustrirajuća za navigaciju, na njenim nalozima na društvenim mrežama čeka se zauvek za odgovor, a agenti telefonske podrške su ispravno odgovorili samo na jedno od tri pitanja.

MSI uključuje godinu dana tehničke podrške sa opcijama za kupovinu do dve ili više. Kompanija uključuje jednu popravku za slučajna oštećenja (većina ne uključuje ni tu jednu), ali ne plaća za transport vašeg laptopa do svog servisnog centra.

 

Inovacija (8/10)

Super što MSI nastavlja sa inovacijama u gejming laptopovima. Kod MSI GS65 Stealth Thin-a, kompanija je bila prva koja je ponudila tanak okvir na sve četiri strane laptopa, dok je zadržala kameru tamo gde pripada (gore).

MSI je imao još nekoliko novih super početaka, uključujući i Ambient Link tehnologiju. Ona sinhronizuje igricu sa Nanoleaf i Philips Hue svetlima da bi potpuno oduševila igrače. MSI-jev App Player omogućava korisnicima pokretanje Android aplikacija na Windows laptopovima.

Tanka mehanička tastatura kod MSI G75 Titan nas je oduvala, kao i veličanstvena RTX grafika mašine.

 

Vrednost i izbor (11/15)

MSI je jedan od glavnih igrača u domenu gejming laptopova. I dok kompanija ima mnogo premium sistema, ona nudi neke relativno pristupačne gejming notebook-ove, kao što su GV62 8RD (700€), GV62 8RE (920€) i GE63 Raider RGB (1750€, počinje od 1400€). Neki od klasika su se takođe vratili, sa GS75 Stealth (2650€) i GT75 Titan (3700€) koji vode osvežavanje RTX. Ove mašine su se hvalile izrazito šarenim displejevima, odličnim performansama i odličnim zvukom.

 

JOŠ: Best MSI Laptops

Kompanija je takođe proširila svoju liniju tako što je uključila premium laptopove kao što su PS63 Modern (1400€) i PS42 8RB Prestige (1150€). MSI ima i nekoliko radnih stanica, kao što su WT75 (3160€) i WS65 (2300€).

Dok MSI ima jak izbor moćnih laptopova, oni i dalje mogu biti prilično skupi.

LTP_BWB_2019-main-scorecard