Izveštaj brenda Microsoft: 2019

Microsoft je ove godine pao nekoliko mesta uprkos tome što je ponudio solidnu liniju laptopova i tableta. Kompanija je takođe poboljšala svoj izbor dodajući budžetni uređaj, Surface Go, u svoje redove.

LTP_lede_MSKoliko god smo voleli novi Surface Pro 6 i Surface Laptop 2, Microsoft-ova slaba podrška i relativno konzervativna izdanja uticala su na ukupnu ocenu brenda.

Glavne prednosti Microsoft-a

  • Pristupačni Surface: Microsoft se udaljio od Apple-a kada je lansirao Surface Go od 350€, detachable sa živopisnim ekranom i solidnim performansama.
  • Dosta faktora oblika: Microsoft radi odličan posao pokazivanja fleksibilnosti operativnog sistema Windows 10, nudeći laptopove sa preklopom, bendback 2-u-1 i odvojive.

Glavne mane Microsoft-a

  • Ograničeni izbor, visoke cene: Iako je Surface Go dobrodošao dodatak Microsoft-ovom portfoliju, izbor proizvoda kompanije je još uvek ograničen, i naplaćuje previše za nadograđene komponente.
  • Telefonskoj podršci treba pomoć: Obratite se Microsoftu za podršku online, jer telefonski agenti kompanije nisu pružili mnogo pomoći.

Najbolje ocenjeni Microsoft laptopovi

  • Najbolji laptop: Microsoft Surface Laptop 2
  • Najbolji 2-in-1 laptop: Microsoft Surface Pro 6
  • Najbolji budžetni laptop: Microsoft Surface Go

LTP_BWB_19-indiv_MICROSOFT

 

Recenzije (33/40)

Ove godine, Microsoft je skoro usavršio svoje konvertibilne tablete, a uveo je i pristupačnu opciju. Microsoft-ova koncizna ponuda proizvoda sada pokriva širi krug kupaca nego ikada ranije. Svaki od Surface uređaja koji smo pregledali ove godine zaradio je najmanje 3,5 zvezdica, a polovina je dobila status Izbora urednika. Sa prosečnom ocenom laptopa od 4 zvezdice, Microsoft je na osnovu recenzija u top tri na našoj rang listi.

 

surface-pro-6-write

Sa značajno poboljšanim životnim vekom baterije, novi Surface Pro 6 je najbolji odvojivi kojeg smo pregledali ove godine. Uz celodnevnu izdržljivost, tablet ima predivan displej, brzi quad-core CPU i vrhunsku tastaturu i olovku. Surface Book 2 i Surface Laptop 2 takođe su postigli vrhunske ocene za svoje briljantne displeje i brze performanse.

Najnoviji dodatak kompanije Microsoft je odvojivi Surface Go od 350€, sa živopisnim displejem od 10 inča i snažnim performansama. Iako volimo taj 10-inčni tablet, želimo da Microsoft uključi tastaturu i olovku u kutiji.

 

Dizajn (11/15)

Microsoft-ovi Type Covers su jedna od najboljih stvari kod Surface Pro 6 i Surface Laptop 2. Metalno kućište na oba sistema je isto tako divno, iako nakon nekoliko ponavljanja počinje da postaje malo zastarelo. Međutim, Microsoft je začinio stvar dodavanjem još jedne boje – mat crne na Pro. I uprkos tome što je napravljen od magnezijuma, Surface Go ne izgleda jeftino i zadržava lep izgled Surface-a.

surface-go-002_lede

Ipak, Microsoft izgleda odlučan da se drži debelih okvira ekrana, uprkos tome što je 2019. godina. I bilo bi lepo da kompanija prestane da naplaćuje dodatak za privilegiju posedovanja drugačijeg sistema boja. Surface Book 2 takođe može da ima koristi od ažuriranja jer mu je dizajn šarke zastareo.

 

Podrška i garancija (13/20)

Vlasnici Microsoft Surface-a bi trebalo za savete da pogledaju online i YouTube resurse kompanije, kao i društvene mreže. Ljudi koji rade na njegovim Twitter i Facebook nalozima pružaju brza i kompletna rešenja, što su komplimenti koje ne možemo dati njihovim agentima za telefonsku podršku.

Surface uređaji dolaze sa standardnom jednogodišnjom garancijom sa 90 dana tehničke podrške. Pokušaji da sami servisirate vaš Surface poništavaju garanciju

 

Inovacija (5/10)

Linija Surface nije toliko napredovala spolja, ali je Microsoft napravio velike promene unutar. Sa Surface Pro 6, kompanija je bila prva koja je ugurala brzi quad-core procesor u 2-u-1. Slično tome, Surface Laptop 2 je do 85% brži od svog prethodnika, dok iznenađujuće tiho radi pod velikim opterećenjima.

 

Vrednost i izbor (10/15)

Microsoft ne pravi mnogo laptop računara, ali kompanija bar ima solidan ulazni model. Počevši od 350€, možete dobiti Microsoft Surface Go, koji je Windows 10 2-u-1 sa živopisnim 10-inčnim ekranom, relativno brzim procesorom i Windows Hello. Nažalost, ako želite udobnu tastaturu ili olovku kod Surface Go, oni će vas koštati po 90€.

 

JOŠ: Najbolji Microsoft laptopovi

Naravno, tu je i premium Surface Pro 6 i Surface Laptop 2, koji počinju na 800 i 890€. Oba imaju sjajne displeje, odličan životni vek baterije i brze performanse, ali ove mašine mogu da iznose i preko 1800€. Surface Pro 6 koji smo konfigurisali koštao je 1270€ i došao sa Core i5, 8GB RAM-a i 256GB SSD-om. Koštaće vas dodatnih 270€ za prelazak sa SSD od 128GB na 256GB, što je preveliko povećanje.

Korak napred od ova dva je Surface Book 2 (940€), koji je pogodniji za kreatore i profesionalce. Nedavno je osvežen do 8. generacije i nudi odlične performanse zahvaljujući GTX 1060 GPU-u.

LTP_BWB_2019-main-scorecard