Izveštaj brenda Samsung: 2019

Samsung ne samo da se pozicionirao na dno naše rang-liste (opet), kompanija je čak pala tri poena niže od prošle godine, što nije neko iznenađenje. Brend ne ide dovoljno daleko da obnovi svoje laptopove i osigura da su oni visokog kvaliteta, kao što zahtevaju potrošači i poslovi. Notebook 9 Pro je jedini istaknuti u Samsung-ovoj liniji.

LTP_lede_SAMSUNG

Jedini kvalitet vredan pomena je da Samsung ima prijateljski nastrojenu tehničku podršku, i bilo je lepo videti da se S Pen pravilno integriše u laptopove, kako to radi Notebook 9 Pen.

Glavne prednosti Samsung-a

  • Pristojna korisnička podrška: Podrška je nešto u čemu je Samsung dobar, jer su telefonski agenti kompanije bili neverovatno prijateljski nastrojeni. Ali uprkos ovome, otkrili smo osnovne praznine u njihovom znanju.

Glavne mane Samsung-a

  • Nekreativni dizajn: Naša najveća žalba za sve Samsung-ove uređaje je to koliko dosadno i sigurno svi oni izgledaju: mogli biste nas ubediti da je Notebook 7 Spin rekvizit za televiziju.
  • Ograničeni izbor: Samsung ima pristojne cene kod laptopova kao što je Notebook 9 Pro, ali kompanija se ne trudi da obezbedi sisteme za svaku kategoriju.
  • Ne baš inovativni: Osim uvođenja karakteristika iz Galaxy Note S Pen-a u Notebook 9 Pen, Samsung nije uradio mnogo da prekine šablon i istakne se među drugim kompanijama.

Najbolje ocenjeni Samsung laptopovi

  • Najbolja vrednost: Samsung Notebook 7 Spin
  • Najbolji ultraportable: Samsung Notebook 9 Pro
  • Najbolji odvojivi 2-in-1: Samsung Galaxy Book 2

LTP_BWB_19-indiv_SAMSUNG

 

Recenzije (27/40)

Još jedna godina, još jedna grupa Samsung-ovih osrednjih laptopova. Ovaj put, međutim, jedan od tri Samsung uređaja koje smo pregledali dobio je ocenu od 4 zvezdice. Nažalost, tu visoku ocenu izbalansiralo je nekoliko nižih ocena. Na kraju, Samsung laptopovi su u proseku imali manje od 3,3 zvezdice, a drugu godinu zaredom nijedan nije osvojio nagradu Izbora urednika.

Jedini istaknuti Samsung laptop ove godine je premium Notebook 9 Pro, koji nudi snažne performanse u elegantnom kućištu.

Dizajn (8/15)

Većina Samsungovih laptopova je srebrna, aluminijumska i dosadno bezbedna (pogledajte Notebook 9 Pro i Notebook 7 Spin). Naš recenzent je primetio da je dizajn Notebook Spin 7 “toliko osnovni da se može koristiti kao nacrt za emotikone za laptop – prikaz običnog notebook-a, bez ikakvih jedinstvenih karakteristika.”

pro3

Međutim, postoje neke svetle tačke. Uprkos uzimanju inspiracije od Microsoft-ovog Surface Pro-a, Galaxy Book 2 je impresionirao svojim laganim kućištem, mada njeno plitko postolje nije baš oduševilo publiku.

 

Podrška i garancija (15/20)

Samsungovi kanali za podršku preko telefona i live-chata pokazali su se razočaravajućim, sa agentima koji su pokazali praznine u znanju što se tiče samih uređaja kompanije. Da, njihovi agenti su prijateljski nastrojeni, ali to nije dovoljno.

Svaki Samsung laptop uključuje standardnu garanciju, sa jednogodišnjom garancijom za hardver i pokriveni transport od/do njihovih centara. Mogu se kupiti produžene garancije, iako će nadograđivanje memorije ili skladišta istu poništiti.

 

Inovacija (5/10)

Dok je linija telefona Galaxy Note učinila S Pen slavnim, Samsung je uveo njene vrhunske karakteristike u 2-u-1 laptopove, uključujući Air Command za crtanje, pravljenje beležaka i uređivanje dokumenata. Takođe možete koristiti Voice Note da biste sinhronizovali vaše rukom pisane beleške i glasovne zapise.

Druga značajna inovacija kompanije Samsung je Chromebook Plus (LTE), koji je jedan od prvih Chromebook računara sa ugrađenom 4G konekcijom.

 

Vrednost i izbor (9/15)

Samsung ima mali izbor laptopova, ali makar kompanija nudi širok spektar cena. Najjeftiniji notebook koji kompanija prodaje je Notebook Flash od 300€, a jedini laptop srednje klase je Notebook 5 (530€). Za 600€ možete dobiti Samsung Notebook 7 Spin, koji je osrednji 2-u-1 sa lošim vekom trajanja baterije, ali ima lep displej i udobnu tastaturu. Galaxy Book 2 (880€), je premium opcija, koja ima 12-inčni OLED ekran i ugrađenu LTE vezu.

 

JOŠ: Najbolji Samsung laptopovi

Najbolji laptop u Samsung-ovom katalogu je Notebook 9 Pro od 970 eura. Ima vrhunski izgled, pristojne performanse i dugo trajanje baterije, a jeftiniji je od konkurencije. Notebook 9 Pro je odličan ulazni laptop, posebno prema ceni, ali želeli bismo da vidimo radnu stanicu koja će biti konkurent 15-inčnom MacBook Pro-u. Najsnažniji laptop koji Samsung nudi je jedan i jedini gejming laptop kompanije, Notebook Odissey Z (1400€).

LTP_BWB_2019-main-scorecard