Izveštaj brenda Razer: 2019

Razer je na putu ka gore. Brend je skočio dva mesta, sa osmog na šesto. Ali Razer-ov rast nije rezultat jednog olakšavajućeg faktora; to je zbir zajedničkih napora da se poboljša za svoje klijente. Prvo, videli smo tokom našeg Tech Support Showdown-a da se brend značajno poboljšao, zauzimajući drugo mesto – sa samo tri male tačke koje ga razdvajaju od Apple-a. Dalje, kompanija je počela da se igra sa bojama, uvodeći prelepe nijanse u svoja tipična crno-zelena kućišta.

LTP_lede_RAZER

I na kraju, kompanija pokreće laptopove po pristupačnijim cenama u nastojanju da dođe do budžetskih kupaca. Kompanija još uvek nije skroz tu, ali ako održi ovaj zamah, nemojte se iznenaditi kada vidite da se Razer ponovo popeo sledeće godine.

Glavne prednosti Razer-a

  • Redizajnirani, šareni sistemi: Razer ne samo da je redizajnirao svoju celu liniju nakon godina običnog crnog aluminijuma, već je uveo i atraktivne boje u svoj katalog, kao što su Mercury White i Quartz Pink.
  • Više laptopova po nižim cenama: Kompanija tek treba da objavi laptop računar vredan ispod 900 eura, ali uvođenjem osnovnih i naprednih modela, polako stiže ka tome.
  • Brza, precizna tehnička podrška: Razer ovde dobija najnapredniju nagradu, isporučujući pristojnu – i najvažnije, ispravnu – tehničku podršku, koja ga je katapultirala na drugo mesto u Tech Support Showdown-u.

Glavne mane Razer-a

  • Nema opcije ispod 900 eura: Koliko god da volimo njihove tanke, vešte gejming laptopove, takođe želimo da Razer nađe način da napravi budžetni notebook za gejmere.

Najbolje ocenjeni Razer laptopovi

  • Sveukupno najbolji: Razer Blade 15 (2019)
  • Najbolji ultraportable: Razer Blade Stealth (2018)

LTP_BWB_19-indiv_RAZER

 

Recenzije (31/40)

Razer je postao jako uspešan u poslednjih nekoliko godina. Najnovija serija laptopova koji nose tu nepogrešivu troglavu zmiju je najbolja do sada, sa prosečnim rejtingom od 3.8 zvezdica. Sa predivnim, izdržljivim dizajnom, živopisnim displejevima i dobrim performansama na svim pločama, Razer laptopovi su najbolji izbor za gejmere. Međutim, biće vam potrebni duboki džepovi da biste priuštili jednu od ovih mašina.

Ostajući veran korenima, Razer je opremio novi Blade Stealth diskretnim GPU-om, što ga je učinilo prvim ultrabook-om kompanije sposobnim za igranje modernih igara. Uprkos grafici, Blade Stealth ima elegantno, prenosivo kućište i dobija skoro jedan dan trajanja baterije. Ako vam je potrebno više “onog nečega,” dobitnik nagrade Izbora urednika, Blade (15-inčni) ima najduže trajanje baterije od bilo kog laptopa koji smo testirali, sa zverskim GeForce RTX 2070 GPU-om. Samo smo poželeli da Razer nije koristio tako sumorne displeje i da bi mogao smanjiti cenu nekih od svojih modela.

 

Dizajn (12/15)

Razer je potpuno zaobišao zaobljene ivice i delikatne delove, odlučivši da ide sa kockastim oblikom koji smo opisali kao retro šik. Ali najveće poboljšanje Razera je njegova boja. Razer Blade 15 je sada dostupan u fantastičnom okviru u boji Mercury White, dok Blade Stealth oduševljava predivnom Quartz Pink nijansom.

razer-blade-15-2019-001-screen

Međutim, kako je Razer počeo da razvija svoj dizajn, on se našao u konstantnoj borbi da bude najlakši, najtanji gejming laptop na tržištu. To je bitka koju je izgubio u nekoliko slučajeva. Ali sa Blade 15 koji ima širinu od 9,3 inča, laptop se ustanovio kao jedan od najmanjih gejming laptopova koji su trenutno dostupni.

 

Podrška i garancija (18/20)

Razer je ove godine podigao kvalitet svoje tehničke podrške na fenomenalni stepen, do tačke u kojoj je pratio Apple u stopu. Na telefonu, preko društvenih mreža i putem email-a, Razer-ovi agenti pružili su više nego dovoljno odgovora i znanja. Još da je telefonska podrška radila 24/7, a ne od podneva do 21h.

Svaki Razer laptop ima standardnu jednogodišnju garanciju. Za razliku od drugih proizvođača laptopova, Razer ne poništava garanciju ako nadogradite skladište ili memoriju vašeg laptopa.

 

Inovacija (6/10)

Nastavljajući svoju reputaciju najlakših gejming laptopova, Razer je predstavio moćni trio. Blade 15 je najmanji 15,6-inčni gejming laptop na svetu, dostupan sa OLED i 240-Hz displejima. Osim toga, rešenje za hlađenje parne komore održava temperaturu niskom kada sistem obavlja naporne zadatke.

Blade Pro 17 je skoro 25% manji od svog prethodnika i ima redizajniranu šarku za bolji protok vazduha. Na kraju, ali ne i najmanje važno, Blade 13 Stealth je jedan od najmoćnijih Ultrabook-ova svoje veličine, zajedno sa MX 150 grafikom.

 

Vrednost i izbor (8/15)

Razer je prvenstveno poznat po tome što pravi gejming laptopove, ali takođe ima i elegantan ultraportable u Razer Blade Stealth-u, koji počinje sa visokih 1250€ i uključuje Nvidia GeForce MX150 grafiku, solidan zvuk i dugo trajanje baterije.

 

JOŠ: Najbolji Razer laptopovi

Pregledali smo tri verzije Razer Blade 15: jednu sa GTX 1070 (starijom); trenutni osnovni model, sa GTX 1060; i napredni model, sa RTX 2070. Pohvalili smo svaki od njih zbog vitkog dizajna, snažnih performansi i dugog veka trajanja baterije. Trenutni osnovni model kreće od 1430€, a napredni model ide od 2950€. Ne postoje jeftinije opcije za redovne potrošače ili gejmere, što Razer-u predstavlja veliki nedostatak.

LTP_BWB_2019-main-scorecard