mac tehnicar

Laptop se pregreva i gasi

Laptop se pregreva i gasi

Laptop se pregreva i gasi zbog prašine u njemu. Prašina u laptopu je jedan od najvećih neprijatelja vašeg laptopa i ona prouzrokuje 90% kvarova na matičnoj ploči laptopa.

Čišćenjem laptopa jednom u šest meseci izbegavate mogućnost da dođe do nekih većih kvarova na laptopu.

Čišćenje laptopa podrazumeva zamenu termalne paste i termalnih gumica na hladnjaku i čišćenje celog sistema hladjenja, kao što je pokazano na gornjoj slici.

Preporka ukoliko se laptop pregreva i gasi

Obavezno čistiti prašinu iz laptopa na svakih šest do osam meseci.

Uraditi na svake dve godine zamenu kulera na laptopu.

Cena čišćenja prašine iz laptopa sa zamenom termalne paste i gumica je 950 dinara. Cena je za sve modele laptopova, nezavisno od starosti i modela.

NAPOMENE I SAVETI:

Sistem hladjenja prikazan na slici gore je rečiti pokazatelj koliko prašine može da ima u vašem laptopu. Većina servisa kod nas radi samo  izduvavanje prašine iz laptopa, radnja koja može da traje oko 15 do 20 minuta (neretko se koristi obični usisivač), ali to nije rešenje jer 70% prašine i dalje ostane u laptopu, kao i termalna pasta koja je izgorela.

Odaberite siguran servis za popravku laptopova koji će vam uraditi kompletno i sigurno čišćenje celog vašeg laptopa.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 thoughts on “Laptop se pregreva i gasi”

  1. Zdravo! Da li mozete da mi kazete koja je cena ciscenja laptopa od prasine? Da li zavisi od modela laptopa? Moj je Toshiba, nisam siguran koji tacno model. Hvala!

  2. Posedujem laptop eMachine E732G, u zadnje vreme dolazi do ucestalog pregrevanja i tada se laptop gasi. Radi 3-5 minuta pa se gasi. Nisam siguran da je u pitanju prasina, pretpostavljam da je problem sa maticnom plocom koja ima integrisanu graficku karticu. Da li mogu da vam posaljem laptop kako bi ste dijagnostifikovali kvar i izvrsili popravku. Hvala unapred

  3. Da li menjate kuciste za laptop -asus 53 b,koliko kosta i koliko vremena je potrebno.Kuciste je polomljeno oko sarki.Pozdrav