Izveštaj brenda Acer: 2019

Nakon solidnog četvrtog mesta u 2018. godini, Acer je pao za nekoliko mesta ove godine. Kompanija je napravila nekoliko jakih inovacija u 2019. godini (uključujući i neverovatno tanak Acer Swift 7), i nastavlja da nudi jedan od najboljih ukupnih izbora, sa mainstream i gejming mašinama za svaki budžet.

LTP_lede_acer

Ipak, laptopovi kompanije Acer imali su različite rezultate u našim pregledima ove godine, a neki od nedavnih dizajnova kompanije bili su nedovoljni. I dok je Acer-ova tehnička podrška generalno solidna, imali smo nekih problema pri dobijanju pomoći preko interneta i društvenih mreža. Kompanija još uvek nudi neke od najboljih laptopova, ali ovi nedostaci su sprečili Acer da nadmaši mnoge konkurente u 2019. godini.

Glavne prednosti Acer-a

  • Odlična vrednost i izbor. Acer-ova linija laptop računara zaista ima ponešto za svakoga, od početnih mašina kao što su Acer Chromebook 15 i Acer Aspire E15, do brzih ultrabook-ova kao što su Acer Swift 7 i mamutske gejming mašine kao što je Predator Triton 500.
  • Oko za inovacije. Acer nastavlja da pomera granice kada je u pitanju dizajn laptopova, isporučujući najtanji laptop ikada u Acer Swift 7 i multi-mode dizajnu Triton 900.
  • Dobra korisnička podrška (preko telefona). Acer-ovi telefonski agenti pokazali su se brzim i pouzdanim u našem nedavnom testiranju tehničke podrške, pružajući tačne odgovore na vreme.

Glavne slabosti Acer-a

  • Mešoviti kvalitet: Acer-ova bogata ponuda imala je različite rezultate u našim recenzijama, sa samo pet od 20 Acer laptopova koje smo pregledali, a koji su zaradili 4 zvezdice ili više.
  • Neki zastareli dizajnovi: Dosadnom plastičnom izgledu laptopova kao što su Spin 3 i E 15 može koristiti facelift.

 

Najbolje ocenjeni Acer laptopovi

  • Najbolji dizajn: Acer Swift 7
  • Najbolji premium gejming laptop: Acer Predator Triton 500
  • Neverovatna vrednost: Acer Aspire E 15

LTP_BWB_19-indiv_ACER

 

Recenzije (27/40)

Acer nastavlja da nudi neke od naših omiljenih budžetnih i mainstream laptopova, ali kompanija je ove godine ipak imala problema. Nijedan od 20 laptopova koje smo pregledali nije bio Izbor urednika, a samo pet od njih je dobilo ocenu od 4 zvezdice. Acer laptop računari su u proseku imali ocenu od 3,4 zvezdice, što je najniže od bilo kojg brenda koji smo testirali.

acer-aspire-e-15

Uprkos Acer-ovim neinspirativnim ocenama, u njegovim redovima nalazi se nekoliko laptopova koji se izdvajaju. Aspire E 15 ostaje glavni izbor sa naše liste najboljih laptopova ispod 450€, zahvaljujući dugom trajanju baterije i pristojnom performansu. Još jedan vrhunski budžetni laptop, Swift 1, ima tanko aluminijumsko kućište i širok spektar portova. Acer je i ove godine dokazao da bi mogao da se takmiči u premium i gejming prostoru sa neverovatno tankim Swift 7 i Predator Triton 500.

 

Dizajn (12/15)

Kada je reč o dizajnu, Acer je zaista kao ona kutija čokolade iz poslovice. Za crème-de-la-crème od onoga što kompanija može da ponudi, uzmite u obzir Swift 7 i Swift 5. Par ultra-tankih laptopova, Swift-ovi su gurnuli granicu prenosivosti sa svojim elegantnim, aluminijumskim dimenzijama. Kompanija se nije plašila da prenese svoju mantru tankih laptopova na svoje gejming laptopove, kao što je Predator Triton 500.

acer-swift-7-007

Acer će se igrati i sa bojama. Kompanija je odbacila umornu crveno-crnu paletu laptopova i zamenila je za atraktivnu tirkiznu i crnu boju, kao što se vidi na Predator Helios 300, i belo-zlatnu na Predator Helios 300 Special Edition. Kompanija je čak imala i ostatak boje za Chromebook 11, dajući mu upadljivi indigo-plavi finiš. Odatle, imate divan Chromebook 13, koji ima aluminijumsko kućište i posebnu šarku da podigne tastaturu tako lagano da bi vam omogućio udobnije kucanje.

Ali na svaku slatku čokoladnu pralinu, dolazi jedna gorka koja čeka da uništi profil ukusa. Za Acer, ovo su plastični laptopi poput Spin 3, Chromebook Spin 11 i Aspire E 15, koje volimo zbog cene i specifikacija, ali glomazan, dosadan dizajn ostavlja puno da se poželi.

 

Podrška (14/20)

Acer-ov sistem podrške preko telefona je radio bolje nego ikad, pružajući tačne odgovore na sva naša pitanja na brz i prijateljski način. Kad bi samo njegovi drugi predstavnici, koji rade na društvenim mrežama i live-chat kanalima, zadržali isti manir. Nažalost, ti agenti nisu uspeli da obezbede rešenja koja su bila potrebna našim tajnim agentima, što se pokazalo prilično frustrirajućim.

Acer plaća isporuku kada šalje popravljene laptopove korisnicima, ali vi plaćate da vaši notebook-ovi stignu do njih. Acer laptopovi dolaze sa jednogodišnjom garancijom, a možete platiti 50 do 160 eura za još jednu do tri godine garancije, uz vrhunsku opciju koja uključuje zaštitu od slučajnog oštećenja. Za još više novca, vaš plan može uključivati uslugu na licu mesta.

 

Inovacija (8/10)

Acer je inovativan na više frontova, posebno na ultraportable laptopovima i gejming sistemima. Acer Swift 7 je zapanjujuće dizajnersko postignuće, pošto ga 0.35-inčni okvir mašine pravi najtanjim laptopom na svetu. Takođe dobijate ugrađeni LTE i preko 9 sati trajanja baterije. I ovaj sistem se održava hladnim, zahvaljujući ultra tankoj toplotnoj cevi od 0,03 inča.

Dva Acer gaming laptopa privukla su našu pažnju, počevši od Predator Triton 900. Sa Ezel Aero šarkom, možete lako koristiti prebacivanje između više režima, a Acer daje ovaj dizajn i Concept D9 laptopu za kreativne profesionalce. Predstojeći Acer Predator Helios može da se pohvali HyperDrift tastaturom, koja se pomera napred radi poboljšanja hlađenja i performansi.

 

Vrednost i izbor (14/15)

Acer prodaje širok spektar laptopova, od budžetnih do premium. Za samo 150€, imate Acer Chromebook 15, koji ima potpuno metalno kućište i oštar 1080p ekran. Tu je i Acer One 10 za 190€ i Acer Aspire E15 od 290€, koji nudi 8. Gen Core i3 procesor i veliki životni vek baterije.

Ako tražite mainstream laptop, pogledajte Acer Spin 3 (530€), koji se može pohvaliti jakim Core i5 i dugim vekom trajanja baterije – sve zapakovano u 2-u-1 dizajn sa pristojnim zvučnicima. Tu je i Aspire R15, dostupan za 700€ i Aspire 7 (810€). Posmatrajući premium stranu, imate hibridni Switch 7 Black Edition (1,500€) i Acer Swift 7 (1,500€) koji imaju samo 0,4 inča i dolaze sa iznenađujuće udobnom tastaturom i predivnim 14-inčnim ekranom.

 

JOŠ: Najbolji Acer laptopovi

Acer takođe ima pristojan izbor gejming laptopova. Oni se kreću od pristupačnih, kao što su konvertibilni Nitro Spin 5 od 570€ i Nitro 5 (630€), do preterano skupih, kao što je Predator Triton 500 (1,800€). Ali pre nego što otvorite novčanik, proučimo opcije iz srednjeg sloja. Za 880€, možete dobiti Predator Helios 300, ili platiti 1,060€ za njegovog atraktivnijeg rođaka, Predator Helios 300 Special Edition, koji dolazi upakovan sa snažnim 8. Gen Core i7 procesorom i overclocking Nvidia GTX 1060 GPU, šarenim displejem od 15,6 inča i izuzetno hladnim kućištem.

Jedino što Acer-u zaista nedostaje je notebook klase radne stanice, ali kompanija preduzima korake da to promeni, sa svojom ConceptD serijom. I čini se da kompanija još jednom udovoljava poslovnim korisnicima, vraćajući TravelMate X3 (880€).

LTP_BWB_2019-main-scorecard