aa

LAPTOP SERVIS – Beograd – kompletna tehnička podrška

Laptop Servis je specijalizovan za popravku računara, matičnih ploča i pomoćne računarske opreme. Naš servis se može pohvaliti iskustvom od 14 godina, kao i ekipom visokokvalifikovanih i iskusnih tehničara. Kao prvi laptop servis u Beogradu, možemo se nazvati pionirima u ovom poslu.
Naš servis se nalazi u samom centru Beograda, na adresi:
Lomina br 5/2, TC Zeleni Venac , 11000 Beograd.
Tamo nas možete posetiti svakog radnog dana od 11 do 17h, kao i subotom od 11 do 15h.

Evo nekih korisnih saveta naših tehničara, i odgovora na najčešće postavljena pitanja:

Šta da radim ukoliko mi se pokvari matična ploča?
Donesite laptop u servis, i ne pokušavajte sami da je popravite. Popravka matične ploče je jedna od najkomplikovanijih intervencija, kada se radi o računaru, i najbolje je da to prepustite ljudima koji su za to specijalizovani.

Ukoliko mi se u toku noći pokvari laptop, da li mogu da ga donesem odmah na popravku?
Naš Laptop Servis vodi računa i o hitnim slučajevima, i zbog toga ima tehničku podršku koji radi van 7 dana u nedelji:
radnim danima od 20hdo 8h,
subotom i nedeljom od 15h do  08h.
Hitan servis se naplaćuje 5000 dinara uz standardnu cenu popravke.

Želeo bih da kupim deo za svoj laptop i sam ga ugradim. Da li je to moguće?
Kod nas, kao i kod drugih ovlašćenih servisa, nije moguća prodaja delova trećem licu. Apple komplanija dozvoljava ugradnju delova samo svojim servisima, a kod nas ćete instalaciju novog dela dobiti besplatno.

Šta uraditi ukoliko prospemo tečnost po laptopu?
Laptop je, najpre, potrebno isključiti pomoću dugmeta za napajanje. Nakon isključivanja, uzmite suvu krpu, očistite najpre tastaturu koliko je to moguće. Zatim, stavite krpu između ekrana i tastature, laptop preklopite, i onda ga okrenite naopako – tako da je ekran dole. Ovo bi trebalo da učini da voda iz tastature iscuri na krpu. Nemojte sami pokušati da ga uključite, ili očistite nekom drugom metodom, već ga odnesite u servis. Tamo će detaljno očistiti sve komponente koje bi mogle biti u opasnosti.

Kako da sačuvam podatke ukoliko mi se pokvario HDD ili SDD?
Naš servis nudi uslugu izrade rezervne kopije podataka sa neispravnih HDD ili SDD memorija. Naravno, cena zavisi od oštećenja diska, a ne od količine podataka. u. U ovakvim slučajevima, najpre radimo testiranje i dijagnostiku, a Vi dobijate listu na kojima su pobrojani Vaši podaci. Tek kada dobijemo Vašu potvrdu da je na listi sve što je potrebno da se sačuva, „vadimo“ podatke sa diska.

Šta raditi kada polomimo LCD ekran?
Potrebno je da isključite računar, i da odnesete svoj uređaj u ovlašćeni servis, kako biste dobili novi original LCD ekran.

Šta treba da radimo ako nam se pokvari punjač za laptop?
Ono što ne treba da radite je da kupite univerzalni punjač, jer bi on Vašem računaru mogao naneti više štete nego koristi. Parametri koji pišu na univerzalnim punjačima nisu precizni i potpuno tačni, i ovakvi punjači ne mogu imati snagu kao originalni punjači.  Najbolje rešenje je kupiti original punjač u ovlašćenom servisu, ili kupiti original polovan punjač na oglasima ili od nekog poznanika.

Šta raditi ukoliko se laptop upali, ali nema sliku?
Ukoliko se ovo desi, najveći su izgledi da imate problem sa grafičkom karticom. Potrebno je da posetite servis, gde će Vam biti urađena detaljna dijagnostika.

Laptop Servis usluge:
Servis matičnih ploča za sve modele laptopova.
Zamena grafičkih BGA čipova na laptopu.
Zamena popravka taststure.
Zamena LCD ekrana na laptopu.
Servis punjača za laptop.
Rešavanje softverski problema instalacija operativnih sistema windows.
Popravka AC/DC konektora za punjenje laptopa.
Zamena HDD-SSD diska na laptopu.
Spašavanje podataka na laptopu.

Usluge +++
Besplatna dijagnostika kvara na svi laptopovima.
Besplatna kurirska sližba za sve laptop uredjaje.
Garancija na svaku našu uspešno izvršenu popravku je 1 godina.
Garancija na delove je 2 godine.
Garancija na LCD ekrane je 3 godine

Prepustite vaš laptop najboljim laptop tehničarima u Beogradu – Kontakt

www.laptopservis.rs – office@laptopservis.rs

 


 

APPLE SERVIS – Best Apple Servis Beograd

Apple Servis je specijalizovan servis za popravku apple uredjaja i periferne opreme. Apple servis je prvi servis u Beogradu koji se isključivo samo bavi apple proizvodima, možemo se nazvati pionirima u ovom poslu. Apple servis se bavi yamenom komponenti na apple uredjajima kao i popravkom matičnih ploča za sve apple MacBook, MacBook Pro, iMaca, Mac Mini i Mac Pro uredjaje.
Apple servis se nalazi u centru Beograda, na adresi:
Lomina br 5/2, TC Zeleni Venac , 11000 Beograd.
Možete posetiti svakog radnog dana od 11 do 17h, kao i subotom od 11 do 15h.

Najčešće postavljana pitanja:

Kako reagovati kada prospemo tečnost po laptopu?
Laptop je, najpre, potrebno isključiti pomoću dugmeta za paljenje. Nakon isključivanja, uzmite suvu krpu, očistite najpre tastaturu koliko je to moguće. Zatim, stavite krpu između ekrana i tastature, laptop preklopite, i onda ga okrenite naopako – tako da je ekran okrenut dole prema stolu. Ovo bi trebalo da učini da voda iz tastature iscuri na krpu. Nemojte sami pokušati da ga uključite, ili očistite nekom drugom metodom, već ga odnesite u servis. Tamo će detaljno očistiti sve kkomponente koje bi mogle biti u opasnosti.

Zbog čega je važno odneti laptop na čišćenje?  – Tečnost može biti veoma štetna po računar, i ukoliko je u pitanju veća količina tečnosti, trebalo bi da se laptop očisti u roku od nekoliko sati kako bi se izbegla oštećenja. Ovo, naravno važi i za iPhone i iPad.

Kada možete doneti uređaj u servis?
Naš servis preuzima uređaje svakog radnog dana od 11 do 17h, na adresi Lomina br. 5/2, u Beogradu. O Vašem uređaju kod nas brinu Mac-Apple tehničari, koji će Vam na licu mesta reći okvirno vreme potrebno za popravku Vašeg uređaja.

Napomena: Uređaj koji je pod garancijom, a nije kod nas kupljen ili popravljan, morate dostaviti uz račun, kopiju računa, i garanciju! Apple uređaji koji su kupljeni kod nas, imaju garanciju dve godine, ali samo na mestu gde je uređaj kupljen, dok svi Apple proizvodi imaju jednogodišnju Apple garanciju.

Šta podrazumeva popravka u garantnom roku?
Prva godina garancije je internacionalna garancija koju Apple daje svim svojim korisnicima. To podrazumeva, naravno, i  kupce iz Srbije.

Osim toga, kupci iz Srbije dobijaju i drugu godinu garancije, i ta garancija važi isključivo u našoj državi. Druga godina garancije je uvedena Zakonom o zaštiti potrošača, i predstavlja dobru prednost kupovine Apple uređaja u Srbiji. Loše vesti su da je ovu godinu garancije moguće izgubiti ukoliko korisnik ne održava redovno svoj uređaj, odnosno ne donosi ga na čišćenje jednom godišnje.

Ovo obavezno čišćenje uređaja je besplatno u našem servisu.

Postoji još jedna dodatna garancija, i to je AppleCare garancija. Ona se kupuje posebno uz svaki uređaj, i važi 3 godine. Potrebno ju je aktivirati u toku prve godine korišćenja uređaja.
AppleCare garanciju još uvek nije moguće kupiti kod nas, ali, naravno, ukoliko ste je kupili u inostranstvu, možete je bez problema koristiti u Srbiji.

Ukoliko je Vaš uređaj kupljen ili popravljan kod nas, imate Apple servis garanciju, što znači da Vam nije potreban nikakav račun ili dokument, jer mi čuvamo svu Vašu papirologiju.

Još jedna stvar koju bi trebalo da znate je  da postoji Quality Apple program zamene.  Ukoliko  Apple utvrdi da određeni uređaji imaju ugrađene fabričke greške, za njih se aktivira ovaj program. Ako se korisnik javi bilo kom ovlašćenom Apple servisu, dobiće besplatno delove koje je potrebno zameniti. Proverite ovde da li je Vaš uređaj deo Quality Apple programa zamene: apple.com/support/exchange_repair/

Da li je moguće uraditi backup podataka ukoliko je laptop neispravan?
Moguće je napraviti rezervnu kopiju podataka sa neispravnog uređaja, ali je proces prilično zahtevan za krajnjeg Apple korisnika. Zbog toga Vam predlažemo da svoj laptop donesete u servis, kako bismo bili sigurni da je backup zaista pravilno urađen i da su Vaši podaci sigurni. Naš Apple servis nudi besplatnu izradu backupa sa Vašeg uređaja, ali i uslugu „vađenja“ podataka sa neispravnih SSD i HDD memorija.

Da li je moguće u našem servisu nadograditi HDD?
Naravno, kod nas je moguće nadograditi i HDD i RAM memoriju (i to od 4Gb do 32 Gb, zavisno od modela laptopa). Takođe, moguće je i uraditi nadogradnju SSD-a, što bi trebalo značajno da ubrza Vaš uređaj (i do 10 puta!)

Ukoliko želite da proverite mogućnosti vezane za Vaš model laptopa ili računara, napišite nam poruku preko kontakt forme na sajtu, i u njoj pošaljite serijski broj svog uređaja.

Da li je moguće na Apple laptopu instalirati Windows OS?
Da, to je moguće uraditi, jer svaki Apple računar ima softversku podršku za instalaciju Windows-a.
Ovaj operativni sistem funkcioniše besprekorno na Apple uređaju, a mi smo tu da Vam ponudimo instalaciju OS-a, uz naravno, kompletnu Microsoft podršku.

Osim toga, postoji mogućnost i za instalaciju virtuelnog parallel Windows-a. On funkcioniše iz Apple OSX softvera, i radi takođe bez problema. Međutim, ova mogućnost zahteva kupovinu i dodatnog (parallel) softvera.

Da li je moguće kod nas samo kupiti neki rezervni deo?
Ovo nije moguće ni u jednom ovlašćenom Apple servisu, jer Apple kompanija dozvoljava isključivo ugradnju delova u servisima (dakle, bez prodaje trećem licu). Instalacija svakog kupljenog dela je kod nas besplatna, i garancija na sve delove je jedna godina.

Kako sačuvati bateriju na Apple laptopu?
Apple baterije su veoma kvalitetne, i traju zaista dosta dugo. Ali, naravno, moguće je i produžiti im vek trajanja ukoliko dobro brinemo o njima. Treba znati da nije preporučljivo prazniti bateriju do nula procenata. Ako uvek koristite laptop priključen na punjač, ispraznite bar jednom nedeljno bateriju do 20 posto. Ukoliko je Vaš računar uključen i po nekoliko dana, ispraznite jednom prilikom bateriju do 50 procenata.

Prepustite vaš Apple uredjaj najboljim apple mac tehničarima  u Beogradu – Kontakt

https://www.appleservis.rs – offce@appleservis.rs